jedyneczka no to podwyżka że hej, ale dobrze, że jest, to najważniejsze, a co do imienia to rzeczywiście z tymi bumami tak jest. A my jakoś nie możemy się zdecydować. Ja mam wrażenie że teraz jest jakiś boom na Maje i Lenki
louise co do imion obydwa mi sie podobają, więc do końca nie wiem które wybrać. My jeszcze nie wiemy jaki sprzęt będziemy kupować, ale myślimy właśnie pod zabudowę
Muffiny
2 szkl mąki
1 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
2 jajka
1/2 szklanki oleju roślinnego
1 szklanka mleka
ok 1,5 szklanki truskawek lub innych owoców, lub bakalii, czekolady (można mniej)
W jednej misce łączysz suche składniki (mąka, cukier, proszek, sól). W drugiej misce rozbełtać jajka, dodać mleko i olej - wymieszać. Wlać mokre do suchych, wymieszać (ale nie mieszać długo, w cieście mają być grudki). Dodać truskawy przemieszać. Wkładać do foremek w których sa papilotki. Ja każdą muffinkę posypuję po wierzchu cukier trzcinowy i płatki migdałowe. Piec 20-25 minut w 200 stopniach. Polecam, szybkie i wychodzi
dzamena ja to chyba jakaś niezdecydowana jestem co do tego imienia. A co do masowania brzucha to rzeczywiście masz rację nie wolno, a rozumiem, że nie wolno też masować brzucha niemowlaka
madzik nooo to chyba jedna z większych dziewczyn ta twoja niunia, ale to też zależy od genów,noo bo chyba z cukrem (glukoza) u Ciebie ok
a
gatha ja chcę mieć i komodę i szafę, po prostu mam miejsce na to. Komoda jest praktyczna ma szuflady w których większość ubranek można chować, szafa jest fajna jak ma półki i też wieszaczki na kurtki, śpiworki itp. choć póki co nie jest to potrzebne. Możesz także przewijak położyć na komodzie i w pierwszej szugfladzie mieć rzeczy potrzebne do przewijania i wtedy jest to bardzo poręczne
vanilka wszystkiego najlepszego. Serniczek zjadłam, za piwko dziękuję nie przepadam, więc łyknęłam soczek
ewelad przepis na muffiny powyżej. Co do znajomych to rodzina M, nie przepadam za nimi (i wcale alkohol tu by nie pomógł). W skrócie chcieli się spotkać (zaproponowali spotkanie) poszliśmy do kawiarni na lody i kawę - całość rachunku zapłacił mój M, bo oni jakoś się nie poczuwali, echhhh
geperty to nieźle z tymi podwyżkami, ale najważniejsze że dostajesz. U nas w firmie nie ma podwyżek - prywatna krakowska firma
aneta mojemu M podoba się Zuzia, choć Kornelia trochę bardziej, ale jakoś mi się myśli przywiązały do tej Zuzi, choć Kornelia tez mi się podoba. Powiedziałam mojemu M że może córa Zuzia, a jak będzie syn będzie Kornel
mysza ja też dzisiaj miałam kiepski humor, to chyba troche po tym wczorajszym spotkaniu. A co ty jadłaś na śniadanie????? Co do sofy ja ostatnio byłam na Al. Jerozolimskich 200 o w Jupiterze przy Towarowej, dużo tam było sof, więc może tam zajrzyj. Mnie dobijają brudne oka, ale M w pracy, a sama się nie biorę, bo coś mnie w brzuch pobolewa
mruczka oj to nie fajna noc, ale najważniejsze że mała kopie, może to taki jeden z gorszych dni, ja miałam wczoraj taki wzdęty brzuch brrrrr
tweenie dobrze, że dotarłaś do mamy, udanego pobytu
kama wszystko zależy co masz na zwolnieniu, jak nie masz napisane, że masz leżeć, to możesz jechać do rodziców, sprawdź co oznacza ten kod, ale pewnie to jest tak, że możesz jechać
aisim każ M wybrać jedno imię i wtedy zdecydujecie, bo on trzy a ty jedno, hmmmmm :-) a na gardło, woda z solą często płukać, woda z cytryną i miodem
M dzisiaj zaspał do pracy obudziliśmy się o 9.40 i pognał do pracy. Nasz majster jutro wraca, więc zabiera się do pracy. Ja mam mętlik musze wybrać jakieś fajne płytki do łazienki, może któraś z was coś podrzuci. Kolorystyka inna niż brązy i beże (bo na górze taka będzie), a na dole myślałam szaro-czerwone ale jakoś te szare płytki mizerie wyglądają. Może jakieś czarno czarwone, albo czarno białe, echhh. Znalazłam takie, ale nie wiem czy są fajne i nawet nie wiem czy takie bym chciała
CERROL - płytki ceramiczne, glazura, terkota - Oferta
Ja dzisiaj jeszcze muszę popracować, coś niedługo trzeba by zjeść - chyba warzywka na patelnię będą ok. Dzisiaj nigdzie nie idę, odpoczywam