reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Louise nie krzycz, ja wiem że nie wolno ale... ja strasznie przekorna bywam i im bardziej mi ktoś zabrania tym chętniej to robie :/ to zła cecha, bardzo zła...

Aisim my rzucaliśmy monetą bo też było ciężko, każde obstawało przy swoim i nie chciało ustąpić... a na gardło to tantum verde jak pisała Atabe, a w ostseczności mi przepisała lekarka Bioparox ale to antybiotyk

reklama
Louise nie krzycz, ja wiem że nie wolno ale... ja strasznie przekorna bywam i im bardziej mi ktoś zabrania tym chętniej to robie :/ to zła cecha, bardzo zła...

no juz dobrze dobrze-nie krzycze :-) -a jak powiem ze powinnas koniecznie umyc okna i zawiesic firanki to nie bedziesz ??? :-) ;-) prawde mowiac to ja tez jedno male umylam a potem zapytalam gina czy moge ale zabronil wiec sie nie przyznalam ale tez wiecej juz nie umylam. skutkiem tego mam 2 okna w domu umyte (w duzym pokoju-M myl, w kuchni-ja) w malym pokoju-duze balkonowe czeka brudne i jeszcze z naklejkami na Miska

jedyneczka no to podwyżka że hej, ale dobrze, że jest, to najważniejsze, a co do imienia to rzeczywiście z tymi bumami tak jest. A my jakoś nie możemy się zdecydować. Ja mam wrażenie że teraz jest jakiś boom na Maje i Lenki
louise co do imion obydwa mi sie podobają, więc do końca nie wiem które wybrać. My jeszcze nie wiemy jaki sprzęt będziemy kupować, ale myślimy właśnie pod zabudowę
Muffiny
2 szkl mąki
1 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
2 jajka
1/2 szklanki oleju roślinnego
1 szklanka mleka
ok 1,5 szklanki truskawek lub innych owoców, lub bakalii, czekolady (można mniej)

W jednej misce łączysz suche składniki (mąka, cukier, proszek, sól). W drugiej misce rozbełtać jajka, dodać mleko i olej - wymieszać. Wlać mokre do suchych, wymieszać (ale nie mieszać długo, w cieście mają być grudki). Dodać truskawy przemieszać. Wkładać do foremek w których sa papilotki. Ja każdą muffinkę posypuję po wierzchu cukier trzcinowy i płatki migdałowe. Piec 20-25 minut w 200 stopniach. Polecam, szybkie i wychodzi
dzamena ja to chyba jakaś niezdecydowana jestem co do tego imienia. A co do masowania brzucha to rzeczywiście masz rację nie wolno, a rozumiem, że nie wolno też masować brzucha niemowlaka
madzik nooo to chyba jedna z większych dziewczyn ta twoja niunia, ale to też zależy od genów,noo bo chyba z cukrem (glukoza) u Ciebie ok
agatha ja chcę mieć i komodę i szafę, po prostu mam miejsce na to. Komoda jest praktyczna ma szuflady w których większość ubranek można chować, szafa jest fajna jak ma półki i też wieszaczki na kurtki, śpiworki itp. choć póki co nie jest to potrzebne. Możesz także przewijak położyć na komodzie i w pierwszej szugfladzie mieć rzeczy potrzebne do przewijania i wtedy jest to bardzo poręczne
vanilka wszystkiego najlepszego. Serniczek zjadłam, za piwko dziękuję nie przepadam, więc łyknęłam soczek
ewelad przepis na muffiny powyżej. Co do znajomych to rodzina M, nie przepadam za nimi (i wcale alkohol tu by nie pomógł). W skrócie chcieli się spotkać (zaproponowali spotkanie) poszliśmy do kawiarni na lody i kawę - całość rachunku zapłacił mój M, bo oni jakoś się nie poczuwali, echhhh
geperty to nieźle z tymi podwyżkami, ale najważniejsze że dostajesz. U nas w firmie nie ma podwyżek - prywatna krakowska firma
aneta mojemu M podoba się Zuzia, choć Kornelia trochę bardziej, ale jakoś mi się myśli przywiązały do tej Zuzi, choć Kornelia tez mi się podoba. Powiedziałam mojemu M że może córa Zuzia, a jak będzie syn będzie Kornel
mysza ja też dzisiaj miałam kiepski humor, to chyba troche po tym wczorajszym spotkaniu. A co ty jadłaś na śniadanie????? Co do sofy ja ostatnio byłam na Al. Jerozolimskich 200 o w Jupiterze przy Towarowej, dużo tam było sof, więc może tam zajrzyj. Mnie dobijają brudne oka, ale M w pracy, a sama się nie biorę, bo coś mnie w brzuch pobolewa
mruczka oj to nie fajna noc, ale najważniejsze że mała kopie, może to taki jeden z gorszych dni, ja miałam wczoraj taki wzdęty brzuch brrrrr
tweenie dobrze, że dotarłaś do mamy, udanego pobytu
kama wszystko zależy co masz na zwolnieniu, jak nie masz napisane, że masz leżeć, to możesz jechać do rodziców, sprawdź co oznacza ten kod, ale pewnie to jest tak, że możesz jechać
aisim każ M wybrać jedno imię i wtedy zdecydujecie, bo on trzy a ty jedno, hmmmmm :-) a na gardło, woda z solą często płukać, woda z cytryną i miodem

M dzisiaj zaspał do pracy obudziliśmy się o 9.40 i pognał do pracy. Nasz majster jutro wraca, więc zabiera się do pracy. Ja mam mętlik musze wybrać jakieś fajne płytki do łazienki, może któraś z was coś podrzuci. Kolorystyka inna niż brązy i beże (bo na górze taka będzie), a na dole myślałam szaro-czerwone ale jakoś te szare płytki mizerie wyglądają. Może jakieś czarno czarwone, albo czarno białe, echhh. Znalazłam takie, ale nie wiem czy są fajne i nawet nie wiem czy takie bym chciała
CERROL - płytki ceramiczne, glazura, terkota - Oferta
Ja dzisiaj jeszcze muszę popracować, coś niedługo trzeba by zjeść - chyba warzywka na patelnię będą ok. Dzisiaj nigdzie nie idę, odpoczywam

dobra, jak będzie slychać wycie lub inne dzikie odgłosy, to będzie znaczyło, że już na fotelu jestem :/ Ja się boję, która pójdzie za mnie? Poród mnie mniej przeraża niż spotkanie z panią wiertełko :/

Tiffi mnie się bardzo te płytki podobają. Teraz wogole podoba mi się czerwień, fiolet i zieleń. A w łazience czerwień fajnie wygląda.

no juz dobrze dobrze-nie krzycze :-) -a jak powiem ze powinnas koniecznie umyc okna i zawiesic firanki to nie bedziesz ??? :-) ;-) prawde mowiac to ja tez jedno male umylam a potem zapytalam gina czy moge ale zabronil wiec sie nie przyznalam ale tez wiecej juz nie umylam. skutkiem tego mam 2 okna w domu umyte (w duzym pokoju-M myl, w kuchni-ja) w malym pokoju-duze balkonowe czeka brudne i jeszcze z naklejkami na Miska

ja nie mam firanek w salonie wogóle tylko gigantyczne okna z żaluzjami:) a w pozostałych pomieszczeniach takie nasuwane na drążek wiec z firankami spokój.

Tiffi bardzo ładne te płytki co wrzuciłaś, gdyby to była moja łazienka zrobiłabym czarną matową podłogę i białe ściany z czerwonymi akcentami (coś w stylu tych płytek z linka). bardzo lubię to połączenie kolorystyczne biel czerń i czerwień. teraz mam czarną podłogę białe ściany i zielone dodatki. a w Pl jest bordo na podłodze i odcienie od żółtego do pomarańczu na ścianach.

Tweenie
bądź dzielna!!!!!!

tiffi ty też masz wrażenie, ze teraz jest bum na Lenki...szkoda, bo mi się bardzo podoba, ale odczucie mam takie jak ty, więc chyba się nie zdecyduje...eeetam zresztą nie wiem na co ja się zdecyduje...
A te płytki bardzo fajne, tylko nie wiem jak będzie z utrzymaniem ich w czystości...

dziewczyny zastanawiam się nad kupnem książki z płytą "Co nieco o rozwoju dziecka" Pawła Zawitkowskiego. Widziałam skrót tego, co zawiera książka i płyta i słyszałam bardzo pochlebne opinie- a wy coś wiecie na ten temat? Jeśli któraś z was już o niej pisała, to przepraszam, ale nie pamiętam;-)

a poza piwem (którego nie lubię za bardzo) to są jeszcze jakieś metody walki z opuchlizna czy na to nie ma mocnych i trzeba jakoś to przetrwac??

reklama
Hej dziewczyny,
napisalam dlugasnego posta i niechcacy mi sie skasowal, zaczne wiec od nowa :) Do tej pory bylam na konkurencyjnym forum, ale zauwazylam, ze jestescie tu duzo bardziej aktywne :) i duzo jest przyszlych mam z Warszawy. Chetnie wiec dolacze do was, wiem ze pozno i nie bylo mnie gdy przezywalyscie pierwsze bicie serduszka, mdlosci, przeziernosc i usg polowkowe. Mam jednak nadzieje, ze uda mi sie nadrobic i milo mnie powitacie :)

Za chwile zabiore sie za edycje profilu, ale moze najpierw sie przedstawie.
Jestem z Warszawy i oczekuje na moja coreczke Polę, ktora na swiecie pojawic ma sie 10 lipca :]
ostatnie odkrycie: dziś Pola kopnela mnie pod zebrem, zdaje się wiec ze moja coreczka szybko rosnie
ostatnie zdarzenie: dzis badanie glukozy 50, jutro wyniki

MOze warto tez nadmienic, ze od 6 tc biore tyroksyne, bo dowiedzialam sie, ze jestem chora na Hashimoto :], obecnie przebywam na L4.
Tyle moze o mnie. Zabieram sie za lekture i edycje profilu. Milo mi bedzie, gdy zapiszecie mnie na liste oczekujacyh Lipcoweczek.

vanilka - wszystkiego najlepszego :)

pozdrawiamy cieplo,

Mili i Pola

Do góry