reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Na początek Vanilka STO LAT!!!
Dziewczyny mialam koszmarną noc. Nie spałam nic do 2.30 a potem dostałam takiej mega kolki z lewej strony,że już wogóle ze spania nici. Ok 3 wygoniłam M do salonu, bo było mi duszno...Zasnęłam gdzieś ok 5, a nad ranem M mnie obudził bo się martwił. Zobaczyłam,że mam mega twardy brzuch i się poryczałam z tego wszystkiego. M zrobił koperek i dał mi nospę. Pospalam do 11 i obudziło mnie kopanie małej, więc u niej chyba ok. Nie chcę już takich koszmarnych nocy, nie wiem od czego ta kolka i czy takie wzdęcia są normalne?

reklama
A ja zmykam , bo umówiłam się z naszą Anetką i robimy najazd na sklepy dziecięce z wózkami i akcesoriami-u nas w Zabrzu są dwa takie sklepy ,że ludzie z całego śląska przyjeżdzają bo taki jest wybór wózków w jednym miejscu :)

Mruczka ja też miałam wczoraj twardy brzuch, najbardziej jak leżałam na plecach więc już tak nie będę- mój gin mówi ,że to normalne że od czasu do czasu twardnieje, wypytam nanastepnej wizycie dokładnie.

witam:)

Dołączam do życzeń urodzinowych :)

Dojechałam do mamy, nawet wykłócałam się z konduktorką, że ma mnie wsadzić do przedziału dla matki z dzieckiem, bo ja ciężarna jestem. Wmawiała mi, że to dla matek z dziećmi, a nie dla ciężarnych, ale jak przeczytała na drzwiach, że i dla mnie od razu zmieniła gadkę :) Początkowo było fajnie, bo jechałam sama i się mogłam porozkładać na wszystkie strony, ale później - za przeproszeniem - buractwo się dosiadło. Starsze osoby nie weszły, bo respektowały karteczkę, a młode szczyle miały w nosie. I taki jeden przez ponad 2 godz gadał ciągle przez telefon i wstawał, przeciągał się, żeby pokazać, jakie ma "fajne" spodnie w kroku i majty na wielkiej gumce. Już mu chciałam powiedzieć, że skoro w ciąży jestem, to widziałam trochę więcej niż męskie majty, ale stwierdziłam, że nie będę się z nim w głupie dyskusje wdawać. A najgorsze jest to, że co 15 min latał do kibla na papierosa i przynosił chmurę smrodu do przedziału, bleeeeeeeeeeeee
Przy wysiadaniu z pociągu panowie oczywiście ignorowali kobietę w ciąży i dopiero inne kobiety pomogły mi z walizką, ehh

A ja na 14 do dentysty idę i stresa mam. Niby można znieczulenie brać, ale tak trochę się boję, że zaszkodzi Małej, ale bez znieczulenia to ja nawet paszczy nie otworzę :/

witam sie i ja!
na poczatku droga Vanilko zycze ci wszystkiego tego czego inni ci juz zyczyli tylko razy 100:)

Zobacz załącznik 230412

louise lubie popatrzec na formule:tak:Kubica,Kubica:-D

a ja od rana w biegu,wstalam o 5 razem z M,zrobilam mu sniadanko do pracy-pierwszy raz od niepamietnych czasow,sam wielkie oczy robil;-)
pozniej do ginka,pecherz wyleczony,mimo to dostalam L4 na kolejne 2 tygodnie i tu zaczyna sie problem bo przeciez do PL jedziemy a jako tako mi nie wolno bedac na zwolnieniu lekarskim:baffled:
no i na koncu zaliczylam cukrzyka bo tato mial wizyte a teraz mam czas dla was i dla siebie.tato mi tu podchrapuje na kanapie tak glosno ze zaglusza wlaczone radio:baffled:masakra jakas!!

aneta i madzia zazdroszcze wam wspolnego wypadu:tak:
tweenie ja slyszalam o jakims specjalnym znieczuleniu dla ciezarowek,nie wiem czy ktoras tutaj juz o tym nie pisala.
tiffi Zuzia bardzo ladne imie,mysle ze nie ma co patrzec czy mniej czy bardziej popularne ma sie wam podobac a reszta to tzw. pikus.

zaczelam porzadki w mojej szafie i wiecej w niej rzeczy w ktore sie juz nie mieszcze niz tych ktore mi jeszcze pasuja:baffled:siostra sie ucieszy jak dostanie kika workow z fatalaszkami:cool2:

agatha dzamena matko kochana ale mnie przestraszylyscie!!!!!!!!!!!! :szok::szok::szok: boszzzz dobrze ze tu napisalam o tym i ze jestescie (i ze jestescie madrzejsze ode mnie debila). natychmiast w takim razie zarzucam te praktyki-choc naprawde mi pomagaly i brzuch sie rozluznial. brrrrr. nie chce nawet o tym myslec. DZIEKI!!!:tak:

geperty ja podwyzki w ogole od 4 lat nie dostalam...:-:)no: a zywczyka polecam naprawde i z tym upiciem to powiem Ci ze nie jest to do konca zart, bo ja pierwszy raz jak wypilam po dlugiej abstynencji ciazowej to mi naprawde szumialo w glowie juz po 2/3 :-D:-D:-D

kusska zdrowia zycze :-) a Ty chyba tez po pupsku chcesz dostac-nastepna co okna myje jak nie wolno (...powiedziala pani masujaca brzuch...) NIE WOLNO MYC OKIEN I WIESZAC FIRANEK!!! :wściekła/y:

anetka to fajowo ze Ty tez fanka F1 jestes :-):tak: ja co prawda dopiero od 3 lat ale za to bardzo :tak: fajnie Ci ze tak sobie pospalas-ja po swietach tez zaczynam powazny wypoczyn!!! :-):-):-) a z tym 6 miesiacem to wydaje mi sie ze masz racje i cos w tym jest...dzieci sa juz na tyle duze ze widac wiekszosc wad rozwojowych i wewnetrznych. dodatkowo 2 trymestr to najszybszy rozwoj dziecka i wtedy tez duzo rzeczy sie komplikuje. ja od teraz zyje w strachu niestety ale faktycznie lepiej miec tego swiadomosc i dmuchac na zimne i b sie oszczedzac.

emih nie to zebym Cie namawiala do alkoholizmu, ale polecam :-) nie tylko ze bezalkoholowe ale wrecz niskoalkoholowe :-D:-D:-D no Staś sie chyba ululal wczoraj :zawstydzona/y: naprawde az mi bylo glupio jak tej czkawki dostal pare razy. za to mamusia od rana mniej napuchnieta byla i mial wiecej miejsca w mieszkanku na gimnastyke. wiec jak tez puchniesz to jak najbardziej polecam :tak:

mysza
a co to sa haberfloki, ze tak zapytam? :-D pociesze Cie albo i nie-jestes zla prawdopodobnie od tej zrabanej luteiny-ja mialam po niej naprawde kiepski humor i wahania nastroju i placze-jak kobita w ciazy. to jest czysty progesteron i na mnie np wplywal fatalnie. od srody znow czuje sie bosssssko-od czasu jak skonczylam brac to go...no. nie wiem czemu nasze dzieci tak to lubia :-( przetrzymaj jakos ten zly czas a niedlugo wszystko przejdzie i humor wroci

mruczka takie dolegliwosci sie zdarzaja. zauwaz ze wszystkie z nas maja teraz cos z tymi brzuchami od jakiegos czasu. i plecami i innymi czesciami kadluba. lez i wypoczywaj. sprawdzone-dziala :-)

madzik udanych zakupow i anetka tobie rowniez :-) zostawcie troche w sklepach dla innych mamusiek ;-)

tweenie no buractwo jest wszedzie i nic na to nie poradzimy. dobrze ze chociaz siadlas wygodnie.

emih mruczka
-fajne nowe avatarki macie :-)

kama moglas powiedziec lekarzowi zeby Ci wpisal na zwolnieniu ze mozesz chodzic. oni maja kody na wszystkie okazje i moj gin np zawsze mi wpisuje ze moge chodzic=moze mnie nie byc w domu ;-) :-) moze u Ciebie tez cos takiego wpisal-przeczytaj uwaznie z wszystkimi adnotacjami

Ostatnia edycja:
witam się i ja!!
U mnie ogólnie kicha! Nie odzywałam się w weekend bo cały przeleżałam z goraczką w łóżku do tego jeszcze bolące gardło. Podkurowałam się jakimiś specyfikami naturalnymi i trochę leoiej, ale nic mi w aptece ne chcieli sprzedac na gardło!! Wiecie może co mozna i co jest sprawdzone?? No a do tego wzytkiego musiałm dziś sie do placy przywklec bo się ten cholerny audit zaczął i trwa do czwartku wiec do tego dnai musze tu kiblować!! Koszmar!!

tweenie - nie martw sie dentystą, poród o wiele gorszy ;-)) tyle się wczoraj naczytałam o porodach ze jestem przerażona!!
Vanillka - Tobie wszytskiego naj naj, przede wszytkim dużo radości z małej a wkrótce i z maleństwa, spełnienia marzeń i oparcią w M, no i duzo duzo zdrówka!!
Geperty - smutna ta historia Twojej koleżanki to tylko powinno nas wszytkie przestrzec że powinnyśmy sie oszczędzac i uważac na siebie!!

Kurcze widzę że wiekszość przed świetami szaleje u fryzjera!! ale to i dobrze bo się od razu lepiej człowiek czuje w takeij odświerzonej wersji!! Tez bym musiała się wybtrać, ale jakoś z czasem krucho przed świetami!!

Co do imienia to u nas tez jakoś potyczki słowne trwają i się zastanaiwuamy. Ja obstaję przy Martynce, mąż przy Anicie, Paulince lub Karolince! Chyba rzucimy kostką!!! I los zadecyduje bo trudno wybrać!!

Po swiętach zaprzęgam męża do malowania pokoju, mam już swoje koncepcje, a dekoracje planuję z naklejek oczywiście z Puchatkiem!!

aisim mi na gardło tantum verde najbardziej pomogło! można też tabletki do ssania homeopatyczne i płukać wodą z solą.

loiuse u mnie na zwolnieniu w miejscu diagnozy wpisany jest jakis smieszny kod,gadalam juz na ten temat z szefowa bo i tak zaraz po swietach mialam zaplanowany urlop,to mi powiedziala ze slub sie planuje a chorobe niestety nie.nadzwyczaj wyrozumiala:)az dziwne:/

reklama
kama to moze w objasnieniach do kodow mialas napisane cos? o ile wy tam macie te objasnienia na druczkach-u nas sa...ale szefowa faktycznie wyrozumiala. a ichnim ZUSem sie chyba nie musisz przejmowac? :-) u nas niby chodza ale nie slyszalam zeby ciezarne sprawdzali. zreszta ja nie jestem zameldowana tu gdzie teraz mieszkamy tylko u rodzicow-a tam mnie nigdy nie ma :-)

Do góry