reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Louise ty chuderlaku-ja już waże 61 i wiem ,że to nie woda bo nei puchnę.
Ja też muszę isć na spacerek chociaż mi się nie chce , ale zmobilizuje się.
Louise -a te koce to dla Ciebie czy dziecka?

reklama
Hej z rana,

Geperty, szkoda, że porzytrafiło sioe to twojej znajomej, ale dobrze, że napisałaś, to daje do myślenia i zwolnienia tempa. Trzeba na sibeie dmuchać i chuchać, ale niestety często jest tak, że na niekóre rzeczy nie mamy wpływu, dlatego ja dziękuję Bogu za każdego kopniaka małej, wtedy wiem, że żyje, rusza się i jest ok.

Louise, Ty jesteś mistrzynią długich postów u nas:-) Ja wypiłam dużą lampę czerwonego półwytrawnego w piątek na poprawę humoru. Od razu mi się brzuch zmiękczył.
Tiffi i Dzamena, mi się Zuzia bardzo podoba, ale teraz u mojej Majki w grupie są chyba 4 Zuzie. Moja siostra mam na imię Zuzia, ale ona ma 19 lat, w jej wieku to rzadkie imię - ja wymyślałam nie chwaląc się:-) Rodzice zaliczyli wpadkę w późnym wieku ( nie żałowali tego ani chwili, chociaż mama miała 42 a tata 45lat) i mamy młodą Zuzię teraz w rodzinie:-)

Madzik, my czekamy tylko na tapety, M z bratem położą wszystko i potem już zamawiamy mebelki i też chcę , żeby w czerwcu było wszystko gotowe, tylko drobiazgi podokupuję.

Jutro idę na krzywą cukru, bleeeee
Majka chora, zielone gile (jak dmucha to moj M się śmieje, że prawie mózg na chusteczce zostawia tyle jej wyłazi), no i od katau kaszel od razu mokry. Zaaplikowałam leki i moi rodzice ją wzięli, robi z moją mamą bransoletki z kordonków.
My też wczoraj wcześniej pospaliśmy, wcześniej był szwagier z rodzinką i dzieciaki się całe popołudnie bawiły.

Dziewczyny, czy sądzicie, ze będzie potrzebna jakaś szafa dla malucha czy lepiej wszystko trzymać w komodach? bo najpierw myślałam o szafie, ale trochę mi logistycznie do pokoju nie pasuje. Wolałabym teraz trzymać w komodach, a za jakieś 2 lata jak zlikwiduję łóżeczko to w tym miejscu zrobię zabudowaną szafę większą już. Doradźcie, pls..

witam:-) ja dziś o 8 wstałam-jak dla mnie skoro świt:-) ale przynajmniej cał NOC PRZESPANA:-)

tiffi to przepis na muffinki poproszę jak można:-) a co do wypadów ze znajomymi, to nie wiem dokładnie o co chodzi, bo nie mam dostępu do zamniętego, ale ja też mam takich, z którymi spotkanie na trzeźwo jest nie do zniesienia, bez papieroska na rozluźnienie, kiedy ciśnienie już parę uszami pompuje:-) a Zuzia to urocze imię:-)

geperty tragiczna historia, ja wciąż mam obawy, że coś takiego mi się przydarzy:-(
emih jak widzisz dzizdia dała sygnał, że jesteś teraz stworzona do odpoczynku:-)
jedyneczka to się szarpnął szefo z tą podwyżką- mój poprzedni też takimi kwotami szalał, więc kiedyś mu żartem wspomniałam, że jeszcze dwie takie podwyżki i zacznę inwestować w nieruchomości:-D
louise moja lodówka też miała depresję i szorowałąm dziś od rana 2 godziny
agatha ja w pokoju dzidzi (moja obecna sypialnia-już niedługo:-) mam wielką szafę z przesuwnymi drzwiami, więc dodaję tylko łożeczko, mały fotelik i komodę na rzeczy dziecka (chcę żeby rzeczy dla dzidzi były oddzielnie)-tanią, zgrabną, a po jakimś czasie mebelki już jakieś w komplecie kupię dla większego dziecka:-)
Vanilka HAPPY BIRTHDAY STO LAT STO LAT!!! Piwko mi smakowało i serniczek też-postarałaś się, urodziny na bogato:-D

Vanilka wszystkiego najlepszego "młoda dupo" :-D (choć ja nie dużo starsza ;-)), a poczęstunek super, a jakbym miała wybrać tylko jedno z nich to miałabym niezłą zagwostkę :-D.

Emih dobrze, że już lepiej, jak widać odpoczynek to najlepsze lekarstwo :tak:.

Tiffi moim faworytem wśród tych imion jest Zuzia :tak:.

Louise no ci te piwko faktycznie pomogło :tak:, a jakie to niskoalkoholowe? Ja zawsze kupuję 0,5% ale uznawane jest jako free, mi ostatnio w 2 tygodnie prawie 1,5 kg przybyło :dry:, ale te 0,5 to myślę, że obżarstwo po wizycie u mamy i imprezce u brata i wczorajszych pączkach :zawstydzona/y:.

madzik no chuderlakiem mnie juz na pewno nazwac nie mozna :-D:-D:-D za to Ty przy Twoim wzroscie to te 61 kilo masz chyba tylko w brzuszku-jestesc szczuplaczeek mega i dluuuuuuuuuuugimi nogami :-) i malutko przytylas od poczatku. ja juz przynajmniej mam pewnosc ze to jednak woda glownie u mnie te kilogramy robi :tak:
a koc dla mnie :zawstydzona/y: wyrodna matka ze mnie...ale chwilowo w amoku urzadzania mieszkanka jestem :-)

agatha wiem ze mam problem z tym slowotokiem i elaboratami :-) i wiem ze sie to ciezko czyta pozniej :zawstydzona/y::-D
powiem Ci ze chyba faktycznie lekka dawka alko na rozluznienie nam pomogla-ja tez z ta mysla kupilam piwko i tak jak u Ciebie od razu sie brzuszek rozluznil :-):tak: i jeszcze jednej rzeczy sprobowalam-moze Ci pomoze. jak czulam ze sie napina to leciutko go masowalam okreznymi ruchami tak troche ugniatajac i sie rozluznial. ja mysle ze komody w zupelnosci wystarcza-my tez sie zdecydowalismy na to rozwiazanie (mamy 2 z ikei-jedna pojdzie niestety do duzego pokoju), takze jak Ci logistycznie tak lepiej pasuje to hjawka ze komody :-) duzo zdrowka dla corci

vanilka:

wszystkiego naj naj najlepszego z okazji urodzinek :-)

szczescia zdrowka spokoju i przede wszystkim zdrowego spokojnego i bezproblemowego maluszka oraz lekkiego porodu (choc Ty masz cesarke). ale nas ugoscilas :-) mniom....pozarlabym naprawde taki sernik o browarku nie wspominajac :-) ;-)

vanilka kochanie Sto lat ,Sto lat,Sto lat zycze Ci wszystkiego najlepszego ,tego co sobie wymarzysz ale przede wszystkim Zycze Ci ZDRÓWKA ,pociechy z dzieci ,meza który bedzie dla Was zawsze podporą i smacznego tortu
agatha ja bym na Twoim miejscu jednak wybrała komode ,wydaje mi sie duzo wygodniejsza ,ja miałam przy pierwszym taka z przewijakiem na górze który sobie pózniej zdejmujesz ,rewelacja i plecy mnie chociaz nie bolały przy przewijaniu
louise kobieto zwariowałas?przeciez nie wolno masowac brzucha i to jeszcze kolistymi ruchami w ciazy bo sama wywołujesz sobie skurcze a bardzo szybko mozesz sobie wywołac nawet regularne skurcze.tak samo jest z dziecmi małymy szczególnie tymi które maja skłonnosci do zwracania posiłku lub ulewania ,nie wolno masowac brzucha bo tylko pogarszasz

Ostatnia edycja:
reklama
ewelad no raz na ruski rok to mozna im humory poprawic, tym naszym lodoweczkom :-D

geperty niskoalkoholowe piwko to zywiec 1,5% albo 1,1% -jakos tak. w kazdym razie pomoglo. staram sie nie pic go b czesto-przewaznie takie jak Ty-free :-) ale czasem....jak widac bylo potrzebne. wreszcie przypomnialam sobie jakie mam rysy twarzy ;-) :-D:-D:-D a z tym tyciem to ja mam tak ciagle-2 kilo na miesiac to standard. ale widzisz 0.5 po intensywnym jedzeniu przytylas a tak to ksiazkowo-kilo na miesiac :-). mnie sie raz zdarzylo przytyc prawie 4 kilo w 3 tygodnie na poczatku-ale to bylo po rzuceniu palenia i zaczeciu brania luteiny

ide na sniadanko bo w brzuchu juz burczy

Do góry