reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Cześć dziewczynki .
U mnie też deszczowo, ale jak nie muszę nigdzie iść, to nawet podoba mi się taka pogoda :-)
No właściwie muszę lecieć na pocztę odebrać awizo. Zapodałam luteinę i no-spę. Faktycznie coś też brzuch twardy, ale na szczęście szyjka długa zamknięta. M dziś w pracy, więc siedzę samotnie. Może chociaż w tv coś poleci, bo na forum zazwyczaj w sobotę jest ciszaaaaaa :-D
Miłego dzionka, nie przemęczajcie się i tp, itd. Ja idę się ubrać ;-)

reklama
witam :)

u nas leje i wieje, brrr

Ale mnie po tej wczorajszej glukozie siekło, prawie 10 godzin spałam:-D Ale w sumie też nie ma się co dziwić, jak pół dnia nad klopem wisiałam :dry: Dopiero jak mam przyniósł mi chipsy to się odsłodziłam :) Wiem, że nie powinnam, ale ten jeden (ostatni) raz... Nawet M sam z siebie mi te chipsy kupił, co do niego nie podobne, bo on by mnie tylko marchewką karmił :-) Królik by mu się przydał :p

Wyniki glukozy będą we wtorek po południu, tak więc zapowiada się nerwowy początek tygodnia - w pon i wtorek dentysta, a potem jeszcze czekanie na te wyniki. Już na zapas umówiona jestem na jutro z dietetyczką. najwyżej, jak cukier będzie dobry, to schowam głęboko jej rozpiski :-D

A wczorajszy obiad brrr, bo rybka ma być smażona, a nie gotowana :) Poza tym, brokuły i marchew to jak gąbka były, Już się świeżych warzywek doczekać nie mogę.

Jutro jadę na tydzień do mamy i myślałam, że dziś posiedzimy jeszcze trochę z M, poprzytulamy się i w ogóle, a on mi wczoraj wieczorem oznajmił, że jedzie do brata na cały dzień, bo tamten jest na etapie "budujemy-remontujemy" i poprosił mojego M o pomoc. Fajnie, że pomocny, ale mógł jechać albo na krócej, a nie na cały dzień, albo jutro jak mnie w pociąg już odstawi... Poza tym, mają jeszcze 3go brata, stary kawaler, więc rodzina za nim nie będzie płakać w weekend. Ehh, a miało być tak pięknie...

Za to na obiad strzelę sobie ten makaron z truskawkami, a co :-) Zastanawiam się tylko, czy jasny czy ciemny gotować, ale makaron będzie :)

czesc dziewczyny :-)

u nas co prawda narazie nie pada ale w nocy owszem bo wszystko mokre. temperatura spada na leb-rano 13 stopni teraz juz 11,6. my planujemy cos tam pozalatwiac i skrecac meble -M i sprzatac-ja. a potem obiad u "tesciow|" i kawka u mojej siory (w celu pozyczenia wiertarki). wczoraj zasnelam na filmie wiec musimy jakos obejrzec na szybko w trakcie dnia bo dzis trzeba oddac.

kama wiesz co ze jak sie slyszy o tej znieczulicy ludzkiej to rece opadaja. widzi jeden z drugim ze ciazarna i ze goraco ale udaje ze fakt nie ma miejsc-oooo zeby ich to kiedys spotkalo jak np beda miec noge zlamana...a na zgage sprobuj doraznie mleko zimne-ale pomaga tylko na krotko, a poza tym pomagaja zute w calosci migdaly. nie w wiorkach.

tiffi ja mam nadzieje ze u nas nie wylezie-jak narazie luz i miejmy nadzieje ze dobrze panowie zrobili :-) dobrze zrozumialas-gitarke wlasnie kupowalismy klasyczna dla M bo elektryczna posiada juz "majoneza" co prawda starszawego ale czasem cos brzdaka. nawet czasem wzmacniacz podlaczyl i glosnik ale to rzadko na szczescie :-) kiedys gral w zespole hardcorowym i nawet na festivale jezdzili nagrody pierwsze zdobywali. jak to mowia "chlopak z gitara bylby dla mnie para" :-D:-D:-D:tak: a Twoj M-ek tak dla siebie tez brzdaka czy mial cos z muzyka wspolnego? fajne te nasze chlopaki :-) ja sie przyznam bez bicia ze dzis nawet juz spiewalam "painted black" rolling stonesow jak M gral bo to nie w jego tonacji kawalek :zawstydzona/y: pomyslnych zakupkow zycze-my tez jeszcze p i e r d o l y dokupujemy typu kosz na bielizne i chromowana szczotke do wc i uchwyty do poleczki itp brrrrr-najwieksze pozeracze kasy.
co do uczenia sie teraz to powiem tak-u mnie byly plany albo farmacja (zupelnie inny kierunek niz moje poprzednie) 3 letnie albo dziecko i zdecydowalismy sie na dziecko :-)

mysza a luteina masz pod jezyk? wlasnie keidys z tiffi o niej gadalysmy-paskudna jest i gorzka franca :-) wypoczywaj myszątko a brzuszek zmieknie ;-)

tweenie
ja dla mojego M przez rok prawie takie dietetyczne zarcie robilam typu rybka na parze warzywka duszone zero tluszczu soli i cukru. czasem mi az zal go bylo jak patrzyl na moje obiadki. ale da sie przezyc i naprawde mozna wyczarowac super dania-ja sie bardzo rozwinelam od poczatku tego typu gotowania wiec jakby co to mam pare ciekawych przepisow :-) nie martw sie glukoza na pewno wyjdzie ok :tak:

hejka:) a w UK sloneczko i jesli taka pogoda sie utrzyma...to robimy dzis pierwszego grilla w tym roku:D
przed chce wyskoczyc na basen...ale nie wiem czy mi sie uda, bo maz spi...Duska kreci nosem...;/:)

buziam i lece czytac dalej:)

A ja sobie odbiję wczorajszy wieczór i jadę dzisiaj z moim M na pizze i na małe zakupy i może coś dla małej kupimy :)
Wczoraj się wazyłam i dokłądnei 6, 5 kg na plusie więc chyba jakiejś tragedi nie ma-wkońcu to już 27 tydzień , więc dzisiaj pizza hihi
Rusia zazdroszczę tego słoneczka..................

Witam :-)
w ten paskudny dwszczowy dzień:baffled:

Dziewczyny paczek nie dam rady rozdac szybciej niz po swiętach, poniewaz ich klasa jest rozrzucona po różnych parafiach-trudno. Nie mam co sie tym dalej zamartwiać

agatha61 Najważniejsze aby z dzidzia było wszystko ok i była w brzuszku jak najdłuzej-więc dobrze ze ten krążek bedziesz miała załozony.

Jak mnie dzis głowa boli, czuje sie strasznie otumiona i ziewam cały czas.

właśnie leżę i wcinam truskawki. Byłam jeszcze na hali po palmiszona to sobie zakupiłam przy okazji.
Louise mam wersję dowcipną na całe szczęście :happy2:
Rusia ja też zazdroszczę słoneczka i grilla. ;-)

Cześć dziewczynki .
U mnie też deszczowo, ale jak nie muszę nigdzie iść, to nawet podoba mi się taka pogoda :-)
No właściwie muszę lecieć na pocztę odebrać awizo. Zapodałam luteinę i no-spę. Faktycznie coś też brzuch twardy, ale na szczęście szyjka długa zamknięta. M dziś w pracy, więc siedzę samotnie. Może chociaż w tv coś poleci, bo na forum zazwyczaj w sobotę jest ciszaaaaaa :-D
Miłego dzionka, nie przemęczajcie się i tp, itd. Ja idę się ubrać ;-)
No ja też podjadam luteinę

tweenie makaron z truskawkami o tak tak tak :-)
louise mój M podbrzdękuje tylko dla siebie, ma gitarę elektryczną, wzmocniacz, głośniki, i klasyczną. Jak wyjeżdżałam to podgrywał sobie, ale on jest amatorem, nie grał w zespołach, tylko dla siebie tak

Lecę zamówić wkład kominkowy

Cześć lipcóweczki, wpadam w przerwie między pisaniem pracy licencjackiej a robieniem porządków bo przez cały tydzień na uczelnię albo na praktyki biegałam ;/
agatha
najważniejsze, że ten krążek pomoże Ci urodzić zdrową dzidzię w najlepszym dla niej terminie ;) dla tego warto się poświęcić

Wczoraj po powrocie z praktyk i badaniu glukozy tak mnie ścięło, że myślałam, że nie wstanę dzisiaj, jeszcze mnie brzuch boli ale tak jakby dzidzia mi napierała na dół

Zapomniałam, że w weekend tu takie pustki są ;p

Ostatnia edycja:
reklama
hello dziewczynki sobotnio. Jakoś mi się humor poprawił, nie pierwsza i nie ostatnia będę miała ten krążek więc przeżyję, w sumie to tylko 15 tygodni w perspektywie całego życia (to samo mówiłam siostrze jak nie dostała się na studia).

Dzamena, ja też bardzo słabo dzisiaj spałam. Będę za pessar płacić 160zł już z przesyłką, oczywiście + dodatkowa wizyta na założenie, czyli 120zł gin

Tiffi, ja już też odpadam jeśli chodzi o naukę, nie wyobrażam sobie teraz się uczyć czy coś pisać wieczorami, już wolę pracować:-) Ale z Majką pracowałam, studiowałam dziennie i jeszcze z M prowadziłam firmę.

Dzisiaj M pojechał zamówić tapety, bo już wszystkie sobie w necie wybraliśmy i za ok 3 tyg będziemy tapetować, tzn. ja będę dyrygować z sofy:-) a M z bratem założą. Wrzucę fotki tapet w odpowiednim miejscu.

Czuję się rozdrażniona ijakaś skołowana po fenoterolu, ręce mi się trzęsą i mam kołatanie serca, Wy też tak macie?

Do góry