reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
jedyneczka oni juz wczoraj po nas gdzies weszli na inny remont :-( nic nie pomoga... a M by mnie ubil jakbym sama pomalowala-mowi ze sama ten kolor wybralam i ma racje w zasadzie. ale on naprawde byl inny na probniku, na kawalku sciany w casto i w pudelku. na naszej scianie jest inny i fatalny.ehhhh. a kiecki sa rozne typu wlasnie odcinane pod biustem-b fajnie podkreslaja brzuszek i ukrywaja boczki-na pewno cos wybierzesz. chociaz Ty akurat boczkow nie masz-mowie tak pod katem siebie-bo takimi kryteriami sie kierowalam:-D:-D:-D

tweenie
ja wlasnie dostalam kase z ZUSu za luty dopiero. od 8 lutego mi wyplacili tylko do konca miesiaca (lutego). wyplacili 18 a a powinni do 11-za poprawke w dacie w zwolnieniu (mialam z bledem ale im przywiozlam osobiscie wiec trwalo to 2 dni wszystko-bo oni mi poleconym przyslali do poprawki) policzyli sobie 7 dni. opozniaja jak moga wiec sie nie denerwuj. najlepiej tam jedz i zapytaj-wszystko Ci powiedza. mi powiedziala szczegoly nawet, l;acznie z tym ze juz nastepne zwolnienie wplynelo-wiec mogli mi juz od razu z wyrownanieniem wyplacic-ale po co. dali grosze nie za ccaly miesiac i zadowoleni. wyszlo mi nadspodziewanie malo

Louise pewnie że bym poszła hehe;D pamiętaj że zawsze możesz jechać wcześniej do domu, nikt cie tam silą nie zatrzyma, a może jak raz bedzie fajnie:)

Tiffi
powodzenia na wizycie:)

Tweenie cierpliwości u nich zwrot lada dzień to mydlenie oczu i możesz jeszcze troche poczekać, oby nie!! ale w końcu wypłaca bo muszą

ewelad farba to byla zwykla emulsja akrylit W z dekorala. a perle to oni skads mieli i nie mam pojecia co to bylo-nakladali ja na emulsje nasza. ale odradzam ja na kolor zoltawy. mial byc na bez i mysle ze byloby ladnie. widzialam osobiscie na pomaranczowym i bylo super :tak:a ze sprzataniem w nowym masz calkowita racje :-) az mnie roznosi. wiec mopy i scierki w dlon i do roboty :-D:-D:-D

kusska wlasnie zamierzam sie ewakuowac w miare wczesnie ale najlepiej bym w ogole nie szla ;-) jakby co to wskakuj w samolot i przyjezdzaj-M sie ucieszy z odmiany ;-) :-) ale wlicz sobie holowanie mojego M i bycie szoferem w wieczor ;-) :-)

lece na sniadanko i do sprzatania sie biore bo sie zasiedzialam. milego dnia :-) moze bede wlazic w przerwach podczytac co i jak

Ostatnia edycja:

tweenie
ja wlasnie dostalam kase z ZUSu za luty dopiero. od 8 lutego mi wyplacili tylko do konca miesiaca (lutego). wyplacili 18 a a powinni do 11-za poprawke w dacie w zwolnieniu (mialam z bledem ale im przywiozlam osobiscie wiec trwalo to 2 dni wszystko-bo oni mi poleconym przyslali do poprawki) policzyli sobie 7 dni. opozniaja jak moga wiec sie nie denerwuj. najlepiej tam jedz i zapytaj-wszystko Ci powiedza. mi powiedziala szczegoly nawet, l;acznie z tym ze juz nastepne zwolnienie wplynelo-wiec mogli mi juz od razu z wyrownanieniem wyplacic-ale po co. dali grosze nie za ccaly miesiac i zadowoleni. wyszlo mi nadspodziewanie malo

no właśnie byłam u nich, też miałam do poprawki coś na zwolnieniu. Polecony szedł 2 tyg, więc już osobiście zawiozłam druczek do zusu, żeby kolejne 2 tygodnie nie czekać, aż poczta ruszy. Poszłam do pani, która się mną zajmuje i też wiem, że już następne zwolnienie wpłynęło i czeka na wypłatę, a to strare też już będą wypłacać. Jak już to już, a nie tydzień... A denerwuję się, bo od stycznia czekam, a tu marzec się kończy, grosza nie mam przy duszy, a do dentysty muszę iść, a na ładne oczy to mi nic nie zrobi...

Tiffi powodzonka na wizycie!!
Dziewczyny ja też zmykam do parku na ławeczkę-kupię sobie gazety i poczytam trochę na świeżym powietrzu :))

Witam się ciepło i słonecznie !!!
Louise nareszcie będziesz z nami, bo już nam brakowało Twojego słowotoku :-D a kolorami się nie przejmuj. Obierz moją taktykę. Powiedz, że jest ok, a dopiero za miesiąc krzyknij, że jednak trzeba przemalować. Działa, sprawdzone. Mój M robi to dla świętego spokoju :-)

Wszystkim, które zaczynają, bądź też są w trakcie remontów życzę szybkiego i bezbolesnego obrotu sprawy ;-) Mnie czekają pierw przyjemności - malowanie i kładzenie paneli, a potem SPRZĄTANIE :baffled: Niestety M pracuje 2 na 2, więc też się trochę ciągnie...

Jedyneczka - córcia dzielna, pochwal i ucałuj od e-ciotek:-)
Ja tam brzusia mega dużego nie mam, ale w moją cudowną dopasowaną kurteczkę skórzaną i tak się nie mieszczę, nie wiem co zrobię z tym fantem. Chciałam jakiś zwykły płaszczyk materiałowy, najwyżej kupię rozm. 38 i nie będę nie dopinać :tak:

Ja zaraz idę myć łepetynę a na 12:50 mam dentystę.

I życzę Wam kochane powodzenia na dzisiejszych wizytach :happy2: Kciukasy zaciśnięte.

hej,
mam nadzije że dziś będzie dla mnie lepszy dzień;-)
louisie gratuluje powrotu na "stare-nowe" śmieci:-)
jedyneczke dzielna córci:-)

co do odzienia wiosennego, to ja też chodze porozpinana i jakby co to udaje że mi gorąco:-p

witam się dziewczynki

Louise, ale fajnie tak w odnowionym mieszkanku, co? nie przepracowuj się, spokojnie sobie wszystko zrobisz...

Madzik, my po świętach zaczynamy remont pokoju dla Jadzi albo Igi:-) w sobotę chcę jechać zamówić tapetę i wybrać już ostatecznie meble.

Mycia okien się nie podejmuję, tym bardziej, że naliczyłam ich 18, zamawiam zaraz po świętach ( i tak nie ma nas w domu na święta) takiego pana co zawsze je obleci w dwie godzinki i nie bierze dużo.

Dzisiaj ja tez miałam jakieś dziwne sny:-) najgorzej, że na początku podcinałam komuś gardło (w obronie własnej) masakra, obudziłam się zlana potem. A drugi sen po zaśnięciu tez byl jakiś dziwny, uciekałam przed kims, chowałam się w jakimś ciemnym domu i tam spotkałam jedyneczkę, która też przed tym samym się chowała:-) Wolę bardziej optymistyczne sny....

louise, ty jesteś chudzielec i będzie Ci dobrze w takiej sukience, ja wyglądałabym jak bombka na choinkę:-)

Madzik, a zostawisz tak maleństwo na całą noc zaraz po porodzie? ja przed urodzeniem pierwszego też miałam takie różne pomysły, ale poród i pojawienie się Mai zweryfikowało BARDZO wiele moich poglądów na różne wyjścia, wyjazdy itd.. Szczególnie, że przez pierwszy miesiąc zgrywasz się z dzieckim i czujesz się tylko i wyłącznie jak mleczarnia:-)

Tiffi, powodzenia na USG

jedyneczka, masz rację z tym przemalowaniem, jak remontowaliśmy to mieliśmy z M kłótnie, bo kupiliśmy farbę na cały pokój i się okazało jak facet wszystko pomalował, że nie o to mi chodziło:-) i przemalowywał chyba w sumie 2 razy.
teraz kupię po 0,5l na próbę i dopiero potem dokupie na resztę pokoju.

Ewelad, ja właśnie kilka dni temu zakupiłam tabletkę na odrobaczanie i zamierzam ją zastosować w tym tyg. Oczywiście u psa, a nie u siebie:-)

reklama
Ja planuje remont pokoju dla dzidzi po świetach!! Ale mój moż jak sie zabierze za to to może w weekend majowy pomaluje!! Powoli zaczełam już wynosić i pozbywac się rzeczy z tego pokoju, który ma być małej, więc coś się juz w tej materii dzieje!!

Mam pytanko kobitki: chyba juz było na ten temat. Powiedzcie mi jak to jest z normami na krzywa cukrowa??
Bo dzioś odebrałam badania i przed obciązeniem i po obciązeniu glukoza 50g napisali ze norma wynosi 70 - 100!!?? czy tak jest naprawde?? bo troche mnie to zdziwiło!

Do góry