reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

czesc laski :-)
oglaszam uroczysty koniec remontu !!!

melduje ze zyje ;-) ja tylko na moment bo roboty w nowym mieszkanku opor :-) w zasadzie nie nowym ale odnowionym. komp dopiero dzis podlaczony wiec nie mam pojecia co u Was slychac-mam nadzieje ze wszystko ok i ze czujecie sie dobrze a dzidziusie rosna zdrowo :-):tak:
my juz w zasadzie od soboty na walizkach w domu ale jeszcze nie wypakowani z toreb podroznych i wszystko na kupie lezy. jak w menelowni. sprzatanie bez konca i wycienczenie skrajne. wczoraj po umyciu podlog 8 razy, umyciu plytek drzwi i tysiacu innych pierdółi zakonserwowaniu paneli na raty wieczorem nie umialam wstac do lazienki-M mnie niosl. krzyz mi siadal i brzuch bolal strasznie-tak wiec dzis troche spokojniej ze sprzataniem. wczoraj jeszcze wymieniali ostatnie okno w malym pokoju i panowie remontowcy robili ostatnie poprawki. M myje okna-nawet nawet mu to wychodzi i wymyl lazienke cala na pierwszy raz. jestem pod wrazeniem. jeszcze dzis przychodzi pan hydraulik na moment zobaczyc brodzik bo chyba cos cieknie wrrrrrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y:. poza tym jedyneczka miala racje a'propos prysznica. armature kupilismy porzadna a na sluchawke prysznicowa przysknerzylismy i trzeba bylo zalozyc stara narazie a docelowo kupic porzadna bo dziadostwo sie nie da uzywac. anemicznie leciala woda i bylo za male cisnienie i piecyk gasl i nie dalo sie regulowac mieszaczem kompletnie. juz mielismy piecyk reklamowac-a przyczyna byla prozaiczna-chinszczyzna....i wszystko jasne. tak wiec zycze Wam kochane milego dnia-ja chyba umyje dzis jedno male okno-tylko nie krzyczcie :zawstydzona/y:

reklama
cześć dziewczynki:-)

louise gratuluję zakończenia remontu:-) jak my dostaniemy kredyt (w końcu może nastąpi kiedyś ta chwila), to do samego porodu, a może i dalej będzie remont.. nienawidzę remontów!!!

ja zaraz wychodzę do endokrynologa, mam co 6 tyg wizyty, a potem idę do koleżanki na pogaduchy:-) no a potem-klasycznie - obiad trzeba ugotować, dziś będzie mięsko z sosikiem i ziemniaczki:-)

Louise no jesteś, cmok cmok cmok:-)Porządkuj sobie powolutku, nic na gwałt, najgorsze juz za wami;-)jak się rozlokujecie do końca to zdjęcionka prosimy:-)

Ja też się nie mieszcze w katanki ani płaszczyk tzn. nie dopinam się ale nie kupuje nic raczej chyba że trafie na super wyprzedaż:-p
Właśnie kumpel do M przysłał zdjęcie synka który się urodził w nocy, się popłakałam ze wzruszenia, co te hormony ze mną robią:baffled:

Ja o 10ej planuje wypad na miasto obcykać okna a że słonko świeci myślę że będzie przyjemnie:tak:

Witam z rana:-D
Dziewczyny, które mają remont na głowie, budowę domu, aranżacje wnętrz mam pytanie. Potrzebuje jakieś stronki www gdzie mogę znaleźć rozwiązania na urządzenie nietypowego salonu...tzn. ja w całym mieszkaniu mam skosy, no i teraz nie wiem, nie mam pomysłu na ten nasz salon, więc proszę o pomoc w postaci stronek www. A w ogóle się u nas namieszało, M dostał propozycje wyjazdu na 2 tygodnie za granice i teraz musimy część spraw przyspieszyć, najgorzej, że wyjazd w niedziele wielkanocna a powrót najprawdopodobniej przed weselem mojej przyjaciółki...no jeszcze zobaczymy czy urlop dostanie...
Miłego dnia, a teraz idę was nadrobić:tak:

Witam
Wstałam już , bo wczoraj wcześniej padłam
Anetka wy już robicie remont małego pokoju?Bo my tak za tydzien , dwa też chcemy pomalować pokój i wynieść biurko i powoli zamawiać łóżeczko na miejsce biurka.A ta wogole to podziwiam ws dziewczyny,że myjecie okna -naprawdę :)
Louise super,że już po remoncie-tylko się za dużo nie przemęczaj i nie sprzątaj tyle.
Jedyneczka super ,że córeczka ma ząbka zrobionego.
Ja chodzę w kurtkach i płaszczykach porozpinanych, bo nie mam szans ich zapiąć niestety-przed ciążą nosiłam rozmiar 36 a teraz bym chcyba potrzebowała 40 żeby się dopiąc, a nie będe jednak żadnych kurtek ciążowych kupować.
Powodzenie na dzisiejszych wizytach!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc dziewczyny!
Widzę ze od rana forum tętni życiem!! Nadrobiłam przy porannej kawie wczorajsze zaległosci i się melduję!!
Na początku Kama dobrze że wszytko jest ok z dzidzią to najwazniejsze a infekcję pęcherza da się jakoś wyleczyć! Tylko bidulko na Tym ślubie będziesz sie męczyć, a to taki wazny dzień!
Louise - gratuluję zakończonego remontu, kobito wreszcie odpoczniesz!!
Jedyneczka - dzielna ta Twoja mała Emi!
Anetka - uwazaj przy Tym myciu okien!! Sama myłam w sobote i potem wieczorem dogorywałam na kanapie!!
Beatka - dla pocieszenia w weekend wyjęłam kurtki wiosenne i co?? nie dopinam się w ani jednej!! ale nie kupie nowej na kilka miesięcy, bo chyba się nie opłaca będe chodzić w rozpiętych i eksponowac brzuch!!
Ja jestem w pracy, przed audytem recertyfikującym, zapiernicz ataki ze nie wiem w co ręce włożyć!1 A ja jakas taka rozlazła jestem i wszytko robie 100 razy wolniej!

Ello :-)

louise witam gratuluje i cholernie zazdroszcze

jedyneczka strasznei przewidujacy bo rok przed "zrobieniem" brata dostal lozko a jeszcze pol roku wczesnej o nie nudzil :tak: jak znowu wymysli cos podwojnego to zaczne sie bac:-D
pogratulowac dzielnej cory :-)

aneta niestety objadanie sie za dwoje nie jest niestety zbyt zdrowe ale dobrze ze juz jest ok niestety mamy posciskane zoladki i maja mniejsze mozliwosci a apetyt dopisuje taka zlosliwosc lekka ;-)

u mnie sloneczko od rana i czekam na pana od piecyka gazowego :tak: a jego jakos nie widac :-( a ja jako ciezarna jakos oczywiscie nie pamietam na ktora sie z nim umowilam :zawstydzona/y: tyle ze rano i chyba przed 10 wiec od 8 czekam gotowa :-D bez makijazu moze pan bedzie przystojny jakis

Zycze wszystkim udanego dzionka jak najbardziej i bardzo dobrych humorkow :-)

Luise ale masz fajnie!!
Ja właśnie powoli przygotowuję się do remontu. Dzisiaj przychodzą panowie wyceniać robotę. Ale miałam sen o szpitalu, gdzie nie dało się nic jeść, bo były ochydne potrawy. A ja taka głodna ciężarna:)

Witam
Wstałam już , bo wczoraj wcześniej padłam
Anetka wy już robicie remont małego pokoju?Bo my tak za tydzien , dwa też chcemy pomalować pokój i wynieść biurko i powoli zamawiać łóżeczko na miejsce biurka.A ta wogole to podziwiam ws dziewczyny,że myjecie okna -naprawdę :)
Louise super,że już po remoncie-tylko się za dużo nie przemęczaj i nie sprzątaj tyle.
Jedyneczka super ,że córeczka ma ząbka zrobionego.
Ja chodzę w kurtkach i płaszczykach porozpinanych, bo nie mam szans ich zapiąć niestety-przed ciążą nosiłam rozmiar 36 a teraz bym chcyba potrzebowała 40 żeby się dopiąc, a nie będe jednak żadnych kurtek ciążowych kupować.
Powodzenie na dzisiejszych wizytach!!!

Madziu no powli robimy, M się oczywiście nie śpieszy, tylko go poganiać musze,ja bym wolała raz dwa zrobić i mieć spokój a on mówi że jeszcze czasu jak marasu:baffled: wszystko powypakowaliśmy do kartonów a teraz wynosimi meble, kanape itp, potem zdzieranie tapet, podłogi itd

louise super że juz koniec, miłego mieszkania w nowym mieszkanku :)))

Ostatnia edycja:
reklama
ewcik-dziekowac :-) tez nienawidze remontow i juz na zapas Ci wspolczuje-u nas jeszcze ,mega sprzatanie teraz wrrrr. oby wam szybko sie zaczal i szybko skonczyl :-):tak:

jedyneczka ja tez mysle ze pogoda jest taka ze grzech nie umyc ;-) zdjecia wstawie jak tylko posprzatam :-). oprocz przedpokoju bo wyszedl brzydki-nie pasuje mi ta farba do niczego i nie poradze nic na to-jeszcze jest walnieta perla i wyglada to tandetnie i kaszaniasto-M nie chce sie zgodzic na powtorne malowanie innym kolorem :-( za to duzy pokoj i kuchnia sa ladne a lazienka jest taka jak chcialam. kuchnie wstawie pusta gdyz meble jeszcze nie wystepuja :-D:-D:-D

ania_pestka
ja glownie patrzylam na inspiracje leroy-merlin i korzystalam z rad moich panow remontowcow-oni mieli duzo pomyslow i zdjec ciekawych tych remontowanych domow, ktore robili. nasz tez juz uwieczniony ;-) jeszcze deccoria jest ale nie wiem jak dokladnie brzmi adres www. tiffi i jedyneczka na pewno wiedza. jak wpiszesz w google "skosy w mieszkaniu rozwiazania" albo cos w tym stylu to ci duzo znajdzie ciekawych rzeczy. ja tak szukalam "mala lazienka rozwiazania" :-)

madzik dzieki ja tez sie ciesze :-) ja rowniez nie kupuje zadnych kurtek-pozyczylam od kumpeli wiekszej kurteczke typu flayers (dawniej byly-moze niektore pamietaja ;-)) z tym ze bardziej dziewczeca i kusa-ladniutka i smigam w tym sweterku co sobie zamowilam z allegro kiedys wklejalam wam linka na wartku modna lipcowka. bardzo bardzo fajny i wygodny-naprawde p[olecam. sa rozne kolory i cena nie popzostawia nic do zyczenia :-) zreszta wkleje linka jeszcze raz
CIĄŻOWE WDZIANKO DLA PIEKNEJ KOBIETY_REGULACJA (928498491) - Aukcje internetowe Allegro

mam ten pierwszy od gory-bez z brazem melanz

aisim dzieki-zmykaj kobito wreszcie na zwolnienie-nalezy Ci sie i najwyzszy juz czas. odetchnij troche przed tym porodem i macierzynstwem :-)

ashika
dziekowac ;-) Tobie kochana tez szybciutko zleci-nie wiem jak to sie stalo ze my juz po. dopiero sie wyprowadzalismy :-D:-D:-D wiec Ty tez nawet sie nie obejrzysz a juz bedziesz plywac w nowej wannie i "siedziec na nowym tronie" jak to mowi nasz pan hydraulik :-D:-D:-D:tak:

mruczka no fajowo ! ja narazie nie snie o niczym bo padam na pysk wieczorem tak wyczerpana ze nie umiem nawet czytac-a M zasnal wczoraj wpol zdania wypowiadanego do mnie ;-) powiem jak do ashiki-zleci w momencie :-)

anetka dzieki Tobie tez :-)

a ja tydz po swietach na wesele ide-mam na oku taka kiecke-powiedzcie szczerze czy nie buracka? wiem ze sztywniacka troche ale chce odcinana pod biustem i zeby choc troche miala golego-np ramiona i cycki bo reszty nie pokaze a tym akurat wreszcie moge sie pochwalic. planuje czerwone szpilki (niezbyt wysokie do tego i tylko kolczyki z bizuterii)

EST ZMYSŁOWA SATYNOWA KIECKA Z DUŻĄ KOKARDA_HIT (953396029) - Aukcje internetowe Allegro

ja ta czarna chce

Do góry