reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

jedyneczka agatha61 jeżeli chodzi o tą własną działalność to M chce otworzyć firmę ze sprzedażą różnego sprzętu-zwłaszcza rolniczego sprowadzanego z Niemiec...on już w tym siedzi od pewnego czasu razem z teściem, więc rynek i możliwości mają już dosyć obeznane, ja do tego bym jeszcze dołączyła jakąś sprzedaż na allegro (używanych rzeczy, z ubraniami już próbowałam i nie było tak źle, nowe rzeczy z Anglii też już sprzedawałam). Troszkę pomysłów siedzi w głowie, tylko ja cykor jestem i się boje...a z drugiej strony jak nie spróbuje to pewnie będę żałować...w dodatku można dostać ok 19 tys. na rozpoczęcie własnej działalności...i tak sobie myślę, że akurat przez dwa lata odchowam dzieci i poszukam może czegoś na etacie, a zawsze to będę miała jakieś doświadczenie a nie siedzenie tylko w domu z dziećmi i w CV będę mogła coś napisać...zawsze do wszystkiego podchodziłam...MUSI SIĘ UDAĆ a teraz się boje:zawstydzona/y:
Kama jak dobrze, że to się tak skończyło, odpoczywaj kochana, myśl tylko o dzidzi i o waszym pięknym dniu, no i tata zrobił super niespodziankę:tak:
dzamena zdrówka dla synka, a starszy brat z tym oknem...super, widać, że mama go dobrze wychowuje i będzie prawdziwym skarbem dla przyszłej żony:tak:
Beatka ja na szczęście mam płaszczyk w którym przeszyłam guziki i na wiosnę jeszcze pośmigam, mam też kurtkę którą po prostu nie będę zapinać i ponczo...wszystko z poprzedniej ciąży...więc problem z głowy:tak:
louise gratuluje końca remontu:-D dziękuje za pomoc co do stronek z aranżacjami:-D a sukienka prześliczna:-D
aisim współczuje nerwów i zamieszania przed audytem...oj wiem co to znaczy:tak: nie stresuj się kochana i niech wszystko pójdzie jak należy:tak:
tiffi dzięki za te inspiracje w leroy merlin...już mi parę w oko wpadło:tak:Powodzenia na wizytach...jednej i drugiej:tak:
jedyneczka Tobie też dziękuje za pomoc w sprawie aranżacji:tak::tak:
emih moja droga tak bardzo Ci współczuje tych nerwów ze sprawą sądową, trzymaj się dzielnie kochana.
Mój synek dzisiaj przegina...sprawdza mój próg cierpliwości...oj niski on dzisiaj...na szczęście poszedł już spać:tak: Może wstanie i mniej wredny będzie:-p
Już sprawa z wyjazdem M z głowy...nie dostanie urlopu...w sumie to chyba się ciesze...trochę kasy by wpadło ale myślę, że i tak damy sobie radę:tak:
A ja dzisiaj w planach mam umycie okien w tym pokoju, który mamy zamiar remontować i tak sobie w nim posiedzę to może mnie natchnie...ciąża mnie chyba ogłupiła...kuchnie sama zaprojektowałam, pokój synka ,łazienka w sumie tak samo...a teraz mam problem z jednym pokojem:baffled:

reklama
ania_pestka, cały czas miej podejście: musi byc dobrze:-)

jedyneczka, my mamy okna plastiki ale w okleinie orzech z obu stron, jakoś nie podchodziły mi ciemne od ulicy, białe od środka, żadnych kluczyków nie kombinowałam, uważam, że prostota najlepiej się sprawdza. Cieszę się, że mam ciemne od środka, bo ładnie pasują do drzwi wewn., podłogi i listew.

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale mam szczescie, normalnie masakra totalnego pecha do ludzi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam zamontowany piecyk przez "fachowca" przy okazji dowiedzialam sie ze jestem niemila i ze szlachcianka to ze mnie zadna bo szlachta juz wyginela. A wszystko przez to ze zwrocilam uwage ze przyjechal montowac piecyk a nie madrzyc sie jak mam rury w domu i potem jak moj dziadek zagladnal do lazienki (ma 84 lata) a ten "fachowiec" do niego "podaj pan ... " to mu powiedzialam nie wstyd panu starego czlowieka gonic? i jeszcze mi wykul dziure w scianie bo sie rura nie miescila :szok: poprzednia miala wieksza srednice i weszla w wezsza sie nie miescila :szok: uszczelki pod weze doprowadzajace wode tez zalozyl jak zwrocilam uwage ze zapomnial :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a na koniec napisal kilka cyferek na karteczce i kazal zaplacic :-D tia jak mi rozpisal co i jak i sie podpisal pod tym i wiem ze sklep mi wystawi rachunek na to to ok. Dodatkowo "pan" spoznil sie ponad godzine i caly czas jadl katar moglam mu dorzucic chusteczki higieniczne w ramach napiwku.
Dzisiaj pan Robert chyba nie bedzie mnie denerwowal :-)

justaa niestety tez mam ten problem, mialo byc krocej jest dluzej i opieprzyc tez nie mozna bo nie wypada

louise oby juz sie skonczylo dzis kladzie podloge jutro umywalka, "tron" i mam nadzieje finisz

tweenie to tylko ZUS ja kiedys czekalam 3 mies na kase od nich

emih przykro wszystko sie na ciebie uwzielo tak wyglada

jedyneczka z oknami nie pomoge, my niestety juz mamy i wszystkie biale

dzamena a co z synkiem??

ania_pestka a może po 2 latach to ty kogoś zatrudnisz a nie ktoś Ciebie:-)ja strachajło jestem, jakby nie M to bym się nie zdecydowała:-pale jak teraz coś hula i przeliczam że np. za tą czy tamtą transakcje kupię okno albo mebel to zaczyna mi się podobać:-)

agatha no właśnie podoba mi się jak wszystko tak dopasowane kolorkiem,no i tu mam problem bo podłogi i meble musze mieć jasne ze względu na to że parter niski i okna na zachód więc ciemno jak w d.... u kreta:-ppoza tym z pokoju mam przejście do kuchni i okna na przestrzał więc muszę mieć panel jasny i dobrze żłobiony bo teraz mam gładki buk (jasny jakby nie było)i pod swiatło widać każy pypeć i ślad np. bosej stopy:dry:2 ściany będą w brąziku pod janymi meblami, kanapa jest brąz. dodatki i dywanik też coś z brązem planuje no i czy teraz do tego wszystkiego te okna ciemne będą grały:confused:właśnie o orzechu myślałam. W katalogu dulux jest właśnie takie wnętrze z brązowymi oknami i kolorystyka jaką chce i tak się zastanawiam i zastanawiam:-p

Witam:-)

Vanilka Amol mozesz stosowac :-)spokojnie

jedyneczka Dzielna dziewczynka-najwyrazniej musi do dentysty z tata chodzic:-)

Beatka25 Ja tez w swoje wiosenne kurteczki sie nie zapinam, ale kupiłam tanio bo za 40 zł płaszczyk wiosenno-jesienny:-)

Louise Wreszcie skonczyliscie remont:-)teraz tylko sie cieszyc. Nie wariuj tak z tym sprzataniem-spokojnie, a sukieneczka jest sliczna

tiffi1 powodzenia na Usg

Jakis dzisiaj senny-leniwy dzien mam. Wczoraj to az sie zdziwiłam bo miedzy 19 a 20 usnełam-nawet nie wiem kiedy. Wczoraj moich dziewczyn alby juz wyprałam (recznie) na rocznice komunii-ale sobie rany porobiłam od proszku na palcach i nadgarstkach. Wolałam teraz wyprac niz w maju-nigdy nic nie wiadomo jak bym sie czuła wtedy, a tak juz wyprane i w pokrowce schowam:-)
Ja takze nie kupuje niani ani monitora.

Hej dziewczyny :happy2:
Ja po wizycie z poloznikie no iiiii bede mialam cesarke :-):happy2:
Nie musialam jej nawet nakos naklaniac zbytnio :happy2:
Powiedzialam jak przebiegala moja poprzednia ciaza,cisnienie ,waga dziecka duza itd ...
porosmawiala ze mna godzinke ,popisala w karcie no i napewno cc bede miec .Ale sie ciesze !!
Nastepna wizyte mam 25 maja i juz mi wyznacza termin :happy2:
Powiedziala ,ze tutaj cc robia tydzien przed terminem tak wiec ok . 18-20 czerwca powinnam juz tulic mojego malego :-):-)
Narazie uciekam palic grila bo pogoda swietna a M zachcialo sie kielbaski

Vanilka ale Ci fajnie...ciesze się, ze Ci się udało z tą cesarką!:-)

a ja myśle iść czy nie iść na spacer bo nogi mnie bolą...
w ogóle chyba od tego siedzenia w domu nachodzą mnie jakieś depresyjne myśli-normalnie niby wiosna za oknem i powinno być lepiej, a ja bym tylko ryczała.....

A ja już po spacerku-pochodziłam po parku i posiedziałam na ławeczkach-super pogoda-słoneczko.Przyszłam to odrazu zjadłam zupkę ogórkową bo zgłodniałam hihi
Agatha ja nie pojde na wesele na całą noc tylko naparę godzin,a le sukienkę jakąś muszę mieć :)))
A co do tej niani z Aventu to ja nie mam pojęcia jak się sprawuje i opinii też nie czytałam -kupiłam w ciemno - mam nadzieję,że będzie ok.
Vanilka no to super ,że będzie cesarka tak jak chciałaś-zazdroszczę Ci tego grilla jak nie wiem hihi
Louise się pojawiła to odrazu większy ruch na naszym forum :)
Emih ale Twój wynik Crp nei jest jakiś wysoki-lekko przekroczona norma-czasami nawet podają ,ze norma jest do 10 więc głowa do góry
Kama to się cieszę ,że już lepiej się czujesz -oby tak dalej
Aisim norma glukozy po obciążeniu jest do 140 -mi tez podali te same normy ale to nie jest tak
Atabe może to jednak brak magnezu i potasu te bóle nóg-spróbuj pić soki pomidorowe i jeść bananany

reklama
vanilko ciesze sie razem z toba ze dostalas co chcialas:-)chyba bedziesz pierwsza z rozpakowanych lipcoweczek:tak:jejciu dopiero liczylysmy dni do skonczenia pierwszego trymestru a teraz juz niedlugo o terminach orodu bedziemy pisac:szok:masakra jakas!!!

ashika,ania-pestka,jedyneczka,louise tak czytam wasze posty o tych remontach i materialach budowlanych i stwierdzam ze operujecie juz takimi slowami i nazwami niczym boby budownicze.podziwiam!!ze mnie to taka ciapa pod tym wzgledem:sorry2:

Do góry