reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

póki co, myślę nad angel care. Sporo kosztuje, ale gdybym kupiła sam monitor oddechu i jakąś inną nianię, to by drożej wyniosło.
Ale dokładniej będę nad tym bliżej czerwca myśleć :-)
Muszę się przyjrzeć im
jedyneczka ja będę mieszkać w domu piętrowym, a poza tym mam ogródek i teściowie (jak pojedziemy na weekend) też mają dom piętrowy, więc niania musi być. Ja też myślę o wózku i nie mam pojęcia co wybrać. Najbardziej skłaniałam się do x-landera, ale nie wiem
ashika nasi fachmani mają sami sobie jeździć po różne rzeczy i mają się z nami rozliczać
ashika, dzamena ja kupuję nianię i zastanawiałam się czy zakupić razem z tym monitorem czy bez. Moja koleżanka chwali sobie z monitorem a moja bratowa ma bez monitora i też chwali, a ja zbieram póki co opinie
kasik ja mam brudne okna, ale jakoś wszyscy mnie odganiają bym nie myła, aone takie brudne...

reklama
Wlasnie wrocilismy z przedszkola i spacerku chyba troche przesadzilam z tym sprzataniem bo sie brzuchol stawia i boli :-(

i prosze nie oberwalam za bardzo po ostatnim poscie dziekuje bardzo zobaczymy co dalej ;-)

tiffi co do niani jesli masz umiescic dziecko od razu w jego pokoju to ja tez bym kupila taka nianie na noc pewnie.
Co do rad do fachmana to dziekuje zastosuje sie na przyszlosc :tak: W ogole jestem juz madrzejsza i to o wiele, nastepnym razem nie bede brala fachowca z polecenia znajomych i jeszcze takiego co znaja :no: przynajmniej bede mogla zdrowo opierd... i postawic do pionu a tak to mam skrupuly i tak czesci sie pozbylam, bo doszlam do wniosku ze moga to wrzucic jako humory ciezarnej jak bede narzekac na koniec ;-)

Jestem pewna ze pierwsze tygodnie spedzi z nami, bo jak wrocimy ze szpitala to bedzie spal z nami no przepraszam ale nie bede podnosci swojej podartej dupci z szwami kilka razy w nocy :wściekła/y: skoro moge sie tylko na bok obrocic (ale len ze mnie wylazl :-D) i jest tez drugi powod potem nie bede ganiac do drugiego pokoju w nocy bo starszy brat niech sobie spokojnie spi poki moze, bo na pewno beda dzielic razem pokoj w przyszlosci, no chyba ze wygramy w totka :-)

A zapomnialabym przy porzadkach znalazlam stetoskop i tak pomyslalam ze moze cos podslucham co tam sie dzieje w srodku i przylozylam ta koncowke do brzucha, po najmniejszej linii oporu tam gdzie najczesciej czuje ruchy. Dostalam za swoje oberwalam po uszach za to podsluchiwanie bo mi syn sprzedal kopniaka upominajac ze podsluchiwac to nieladnie jest :-D:-D:-D

dziewczyny sprawa monitora ,no raczej kazda indywidualnie sobie przemysli ,ja juz wyraziłam swoja opinie i wiem ze tak czy tak to dziecko bedzie ze mna na okragło .
a co do okien to ma podobno M mi umyc bo po pierwsze -mam zakaz
po drugie-mam straszny lek wysokosci i sie poprostu boje jeszcze od strony wewnetrznej to moze i bym umyła ale z drugiej to zeby skały sr..y to mnie nikt nie zmusi no chyba ze pod grozbą utraty życia,nawet jak patrze jak M myje to co chwila zasłaniam oczy zeby nie patrzec za długo ze ten sie wychyla
całe szczescie nie mamy duzo tych okien ,a mój syn ostanio mnie zaskoczył i nie dosc ze posprzatał ten swój burdel w pokoju to jeszcze sobie okna umył co mnie wbiło w szok jeszcze bardziej -niewiem moze dzien dobroci dla zwierzat był czy co,i stwierdził ze mi zrobi przyjemnosc

cześć dziewczynki moje :-)
ja jestem padnięta po wczorajszym wieczorze i dziesiejszym dniu...:baffled:
wczoraj byliśmy na obiedzie i kawie u teściów, potem na kawie i kolacji u siorki, tak się najadłam bo mi oczywiście wszystko smakowało, więc sobie nie odmawiałam i skończyło się późnym wieczorem na biegunce,potem na wymiotowaniu, masakra, ale się wymęczyłam,
no ale wstałam jakoś rano, a że obiecałam siorce pojeździć z nią po lekarzach, to jechałyśmy,potem zakupki, mała kawka w kawiarni , potem jeszcze pacjenci no i wróciłam dopiero o 17, zjadłam obiadek i padam...

sorki że tak tylko o sobie ,zaraz się biorę za czytanie co tam u Was

ashika ja na pewno zakupię nianię. Dzidzia będzie spała w swoim pokoju, a my na łóżku obok. Głównie niani potrzebuję na drzemki w dzień, bo jednak przy piętrowym domu to nic nie będę łyszała jak będę w kuchni a mała będzie spała.
Co do fachmanów, to naprawdę trudno o słownych i dobrych fachowców. Tak jak pisałam nasi wracają w piątek i się zaskoczyłam bo nie myślałam, że będą tacy słowni. Co do wykonania prac to zobaczymy efekty, narazie wygładzają ściany
dzamena dobrze dobrze, a co kurcze chłopak nie może sobie okien umyć. Skoro raz pokazał że umie to musisz to wykorzystać :-)

Ja dzisiaj mam jakiegoś żarłoka, o obiedzie zjadłam dwa donuty i wafelki a teraz już zjadłam kolację - czyli kiełbaskę z mikrofali ugrillowaną. Jakoś mam kiepski humor, cały czas myślę o yuście

kama dobrze ze z dzidzia wszystko dobrze:-)a zapalenie szybko wygonisz:-)

mysza miło ze strony pani doktor ze pomyslala o Tobie i o dzidzi

dzamena w końcu duzy chlopak juz z niego:tak:ale bardzo miło z jego strony ze tak zrobił. Jednak te dzieci potrawia nas zaskakiwac:-)

ale dzis to niemrawo cos sie u nas zrobiło prawda dziewczyny,ja to wogóle jakas taka wypluta jestem i cos mnie brzuch pobolewa,
dziecie moje coraz barziej mnie dzis zaskakuje ,własnie jest wojna miedzy mna a moim dzieckiem bo on chce zeby Filips spał u niego w pokoju na jednym łózku z nim ,na co ja ze nie bo albo go przygniecie a wogóle to musze sprawdzac czy ma goraczke i nie bede słyszec jak oddycha no t teraz oby dwoje maja focha na mnie .kto by pomyslał ze takie kochane rodzenstwo

Dzamena no właśnie niemrawo tu dzisiaj strasznie -widocznie to przez te nasze humory.
Ja się wykąpałam i zaraz idę do łóżka czytać gazety-postanowiłam,ze bede więcej odpoczywać-chociaż ja nie wiem czy więcej się da hihi
Kasik ja Cię podziwiam za te okna-ja nie myłam, tylko mama ma znajomą, która dorabia myciem okien i dzisiaj była u nas i wszytskie okna wymyła-ja bym chyba nie dała rady, takie brudne były po zimie ,że masakra!!
Anetka Ty się kuruj i zrób sobie jakąs dietkę na ten żołądek-mnie od wczoraj też pobolewa,ale mam zaparcia i to pewnie od tego
Atabe jak tam humorek??Lepszy już???
Tiffi ja nianię elektroniczną już mam- z Aventu ,ale bez monitora oddechu-ja bym się nakrecała niepotrzebnie przez ten monitor więc nie kupuję.

reklama
Ja dzisiaj milczaca bo katar mnie dobija !!
No normalnie ledwo co oddycham ..
Dziewczyny jak moge sobie pomoc z tym katarem??
Poza tym wieczorami czuje sie dwa razy wieksza :baffled:
nogi mnie bola ..no masakra jakas ..

Ja nianie kupie dlatego ,ze mieszkamy w domku ..i wiadomo co by slyszec jak bedzie ryczec ..
ale bez jakiegos monitora oddechu bo znajac mnie bede co chwile sprawdzac czy oddycha ...

Jutro na 9 mam wizyte z poloznikiem w sprawie porodu ..trzymajcie kciuki co by mi powiedzieli ,ze cc wchodzi w gre .

Do góry