reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Mruczka... Nie zazdroszczę problemów z lokum i znalezienia dobrej duszy dla kotków- sama bym je przygarnęła gdybyś bliżej mieszkała- tylko nie wiem czy mój kot "spaślako-brutal" by ich nie pogonił :confused:
A co do snów... zaczynają się o porodach- coraz częściej będziemy się nimi dzieliły!

Dzamena- mam dobre przeczucia, jak Ashika nie zatańczy tańca czarownic w blaksu księżyca to chociaż może Tobie się uda zszokować sąsiadów?! ;-) A co do "mamuśki" O jak ja "UUUUWIelbiam" tekst że mam nie chodzić na boso albo czapkę wkładać- psia mać :wściekła/y::sorry2: na szczęście moja mami tego oszczędza :tak:

Jedyneczka- a ty za przekleństwa nie przepraszaj, bo lepiej je napisać i złośc w nipamięć rzucić niż z tym tam w samym śroku chodzić i się spalać! Mój na szczęście wie gdzie jest miejsce brudnych skarpetek, choć do dziś dnia nie mogę mu wytłumaczyć instrukcji obsługi kosza na bieliznę: że jest mała i duża komora i do dużej nie wkłada się bielizny która mi potem farbuje jasną partię na szaro bo się jasna ch***** jego czarna farbująca skarpetka w bluzkę córki zaplątała :wściekła/y:;-)

Beatka- każda mama ma prawo do becikowego- nie ważne ile zarabia i ile "bonusów" dostanie. Tylko musisz mieć zaświadczenie później od lekarza że byłaś pod kontrolą bodajże od 8 czy 9 tyg najpóźniej

reklama
No bliźniaczki są trudnawe;-)Ja właśnie gadałam z jednym czyli z eks i się ubawiłam bo mówi żebym szła z Emi do spowiedzi a ja mu na to że wiem dobrze że Emi ze mną do spowiedzi i dentysty to akurat:-pA on na to czy Marcin by z nią poszedł to może jego posłucha:-D

mysza ja Ci powiem że mam własnie z ikea beding czy cóś ale fatalnie się spi bo z jednej strony się zjeżdża, nie wiem o co chodzi:baffled: może w tej twojej droższej będzie lepszy materac do spania, oby:-)

oj dzamena już taka jestem ciekawa twojego usg że nie wiem:-p

Dobra, nadrobiłam, a przynajmniej ten wątek:-).
Ja wczoraj wybrałam się na babską kolację, fajnie było - ploty w babskim gronie - najlepsze. Zjadłam jakieś meksykańśkie żarełko, poprawiłam lodami i wypiłam bezalkoholowego drinka. Wszystko było pycha, ale za to później myślałam, że wszystko zwrócę, bleee...:szok:
Dziśidę na filmowa nockę do siostry. Wypożyczymy sobie jakieś fajne komedię i w łóżeczku spędzimy wieczorek. Jutro mam plany kinowe. Idę na tego zaległego avatara, którego chyba już wszyscy widzieli, ale on mnie prześladuje i muszę go zobaczyć:-).
Pewnie więc będę mało się w ten weekend udzielała.:tak:

Hej kobitki :-) melduje z moim maleństwem jest wszystko okej :-D Będzie SYNUŚ :-) Bardzo sie cieszę mimo że obstawiałam córeczkę. A mój M jak szczęśliwy... Zaraz po wyjściu z gabinetu powiedział mi: "dobrze, że kupiłem te autko dzisiaj" :-D

Beatka, gratuluje serdecznie córci :-)

keeejt - gratuluję synka, domyślam się jak cieszy się M. bo nie dawno przerabiałąm to samo:-)

mam nadzieje że tak będzie. w pierwszej ciąży przytyłam 25kilo ale nie miałam takiego wielkiego cellulitu a teraz przytyłam ledwie 3 a to dziadostwo jest już masakryczne. nie rozumiem zjawiska. no ale..
a co do siwienia to ja juz od kilku lat sie z tym morduję ale u mnie to genetyczne, polowa rodziny w wieku 25lat była juz całkiem siwa no i ja sie do nich powoli zaliczam. nobla dla tego kto wymyślił farby do włosów ;)

kuska - tez mam genetyczny problem siwieniowy, farba to moja najlepsza przyjaciółka;-)

iecka jest:tak:z okazji tego ze to cywilny i w skromnym gronie taka tez sukienka,nie chcialam bialej bo w takiej moze tam kiedy przed oltarz pojde.jasne ze sie pochwale w koncu to ty emih polecilas mi tego linka:
Sukienka Leatitia

mam ta w kolorze fuksji

kama - sukienka śliczna i pasuje do Ciebie, a ten kolor... Bosko będziesz wyglądała:-)

jestem :-)

będzie C H Ł O P C Z Y K​

lece was czytac co tam naskrobalyscie dzis

ashika - gratki chłopaczka, więc zostajesz kolkejną królową wśród jajek:-)

becikowe - 1000 zł należy się każdej kobiecie która przedstawi (na chwilę obecną) zaświadczenie, że chociaż raz w okresie ciąży była u lekarza - składasz wniosek w ciągu roku od urodzenia dziecka. Jeśli masz dodatkowe ubezpieczenie w PZU lub w innej firmie i jeśli masz tam wykupione świadczenie z tytułu urodzenia dziecka to również i od PZU dostaniesz kwotę określoną w ubezpieczeniu, a dodatkowo jeśli masz opcję pobytu w szpitalu (oczywiście w zależnoście co tam masz w tym ubezpieczeniu wykupione i jak długo będziesz w szpitalu po urodzeniu dziecka) to również z tego tytułu należą Ci się pieniążki. Jest jeszcze jedna "zapomoga od Państwa" dla rodzin którym rodzi się dziecko, też 1000 zł ale to już zależy od dochodu na członka rodziny - teraz jest to niewiele ponad 500 zł na osobę - i podanie składa się do MOPS-u.
reasumująć tak czy inaczej należy Ci się 1000 zł od "Państwa" i tyle co masz zapisane w ubezpieczeniu w PZU.

Emih dziękuję bardzo za książki :tak:.

Mysza pewnie bardzo ubolewasz, że z teściową się nie spotkasz :-:)-p:-D.

ps a miała czarne włoski?

Ale masz wymagania :-D, ważne, że córeczka się śniła ;-).

... jeśli jestem dodatkowo ubezpieczona w PZU i za urodzenie dziecka też jakąś tam kwotę wypłacają to czy dostaje się wtedy becikowe? Czy jak? Czy te dwie sprawy maja w ogóle ze sobą związek?

Niema to żadnego związku :no:, ja byłam ubezpieczona grupowo (z pracy) w PZU i dostałam chyba 600zł, jakąś niską składkę miałam, a becikowe w MOPSie załatwiałam :tak:.

Ale mam pustkę w głowie, może mnie później natchnie :sorry2:.

Geperty- nie ma sprawy, jak jeszcze ktoś chce książeczki na maila- piszcie :)

Jedyneczka- no proszę nawet byłych mamy z tego samego znaku... a ty jaki znak jesteś ze się zapytam?

Ashika- swietny masz teraz ten suwaczek! Fajniejszy od kotka moim zdaniem :)

Ja też jestem taka ciekawa wizyty Dzamenki :)A najgorsze jest ze w Brennej nie mam dostępu do neta -no ,ale trudno-wytrzymam w nieświadomości do niedzieli
Dziewczyny mi znowu wrócił wielki apetyt-bo parę dni przed wizytą nie mogłam jeść z nerwów-zawsze tak mam. A dzisiaj jest 13 a ja zjadłam 2 Drożdzówki ,Kinder Bueno i ryż z warzywami-a gdzie tu wieczór??Hihi
No własnie dziewczynki spod jakiego znaku zoodiaku jestescie???
Ja Panna :)

BARDZO Wam dziękuje za odpowiedz. Buziaki

Tak myślałam, że jedno z drugim nie ma związku no ale lepiej się zapytać. A koleżance w takim razie podziękuję za "dobre rady"

Oki uciekam do domku. Wzięłam swoje 2 godz. nadgodzin. Mateusz w przedszkolu więc idę myć (na razie) dwa okna. Trzy kolejne zostawie sobie na później :-/

reklama
emih sasiadów moge szokowac tym bardziej ze na około rodzina M ale spoko ,jak tak czasem ich słucham to conajmniej jakby pierwsze małe dziecko sie rodziło.ale lepiej tak niz w druga strone.mam nadzieje ze przeczucia Cie kochana nie zmyla,co do szeryfów to jednym wpuszczam a drugim wypuszczam ,zaraz wiosna a ja i tak dostane opir... za odkryte plecy i krótkie bluzki ale co tam niech jej bedzie ,tyle co sobie pogada.mój M tez jej nawet na poczatku wtórował a ona do niego Radziu a Ty nie badz taki madry bo robisz tak samo ,gdzie masz kapcie ,na co mój M juz mamuś zakładam.myslałam ze sie posikam z niego głowa w dół i do przedpokoju po kapetki .nastepny terror gdzies za tydz bo stwierdziła ze w swieta pracuje ale wejdzie przed,wczoraj mi zrobiła pyszne pieczarki z farszem zapiekane w bułce wiec dzis obiad z głowy z reszta bym chyba dzis do obiadu głowy nie miała
jedyneczka ja wiem czemu Ty jestes taka ciekawa tego usg ,boisz sie o zienciunia,
bardzo Wam dziekuje dziewczynki moje za to ze myslicie o nas

Do góry