reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

mruczka -uwielbiam cie poprostu,pewnie dzis sie okaze choiaciaz ja ne chce sie nastawiac bo wiem ze znów bedzie płacz,ale tak strasznie bym chciała
myszka dziekuje
jedyneczka rozwaliłas mnie z tymi skarpetami

reklama
jedyneczka - ja miałam meble :-D, ale stwierdziłam, że muszę kupić nowe i kanapę wziął już kumpel, bo i tak nie miałam jej gdzie upchać na czas remontu:-D zostały mi tylko komody, których i tak nie zamierzam tam wstawiać :-D A kanapę muszę kupić rozkładaną - mam upatrzoną w ikei, ale skubana kosztuje 2300. Gdyby nie to, że mieszkam tak daleko, kupiłabym sobie ten sam model, ale nie rozkładany za 1300 zł:baffled: a to dla mnie bardzo duża różnica... No, ale jak mi się zwali rodzina, muszę ich gdzieś poukładać spać...

powiem Wam dziewczynki ze ja w zasadzie mam wszytko prawie do pokoiku dla starszego oprócz dywanu,do młodego potrzebuje jeszcze dwie komody,
do salonu meble tzn panel pod sprzet i stół do kuchni meble .a małe bedzie z nami w sypialni szkoda tylko ze nie mam łózka do niej ale mam łózeczko dla malenstwa,ale co tam najwazniejsze ze jestesmy razem a wszystko z czasem sie urzadzi.ja tam jestem dobrej mysli

Ten mój M to cudak jest - mam nie kłaść się na boku, bo jeśli akurat dziecko ma główkę z tej strony, na której ja się kładę, to dziecko będzie na główce spało i mu niewygodnie będzie....:sorry2: Albo mam nie kichać, nie wzdychać, ma mi się nie odbijać, bo dzieckiem trzęsę :-)
Z jedzeniem też są jaja, w zasadzie to muszę jeść jak M nie widzi - nie sól, nie smaż, nie... O masakra. A jak mnie kiedyś z colą zobaczył, to o mało na zawał nie zszedł :-)

tweenie, powiedz M., że właśnie nie wolno Ci na wznak spać, bo córa uciska wtedy żyłę główną i jedzonko do niej nie dociera :)

Mam do Was kobitki pytanie. Dopiero w domu po powrocie od gina wyczytałam w opisie badania USG że dziecko jest w ułożeniu główkowym. Myślicie że tak już zostanie?? Czy jeszcze jest za wcześnie??

keeejt, mój też był w położeniu główkowym, i lekarz powiedział, że jest spory to są szanse, ze już sie radykalnie nie obróci. To głównie nieduże dzieci szaleją do ostatnich chwil w brzuszku :)

Dziewczyny mi się termin zmienił na 28 Czerwca a cesarkę robią 2 tyg wczesniej???czy tydzien???to znaczy że ja w połowie Czerwca mogę już urodzić:tak::tak::tak:

Madzik, dwa tygodnie wcześniej, ale przed terminem wyznaczonym na podstawie ostatniej miesiączki chyba :) (Mam taką nadzieję, boja chcę raka, a nie bliźniaka!!! ;)

któraś rzuciła wczoraj info, że w factory są body w cocodrillo za 10 zł 3szt. No to lecę. strasznie mi się podobają ubranka tej firmy, a normalnie (nie w promocji) szkoda mi kasy na nie... Trzeba być szalonym, żeby na drugi koniec wielkiego miasta bo szmatki dla dziecka jechać :-D

tweenie, ale to w outlecie w Factory na Ursusie było, ja dostałam taki trójpak z informacją, że muszą mi powiedzieć, ile kosztował, bo to jest fajna okazja ;)

Kropa to ja mam termin 3 lipca z daty Om-mi się wydaje,że mi i tak Bliźniak wyjdzie ;)A tez bardzo chciałam Raczka.

Uff okna umyte. Zaraz inaczej się w domku zrobiło, więcej światła wpada :-) i zakupiłam sobie właśnie jeansy z h&m na allegro za 32 zł :-D

no madzia bo raczki są fajne i kochane i milutkie i sa wogule naj cos o tym wiem (nie ma to jak skromnosc)ale tak na powaznie to bliznieta sa chyba do 22 czerwca a pózniej raczki ,wazne zeby było zdrowe a ty i tak bedziesz wiedziec ze w sumie to powinna byc raczkiem wedłog terminu z reszta moze ci wcale nie zrobia 2 tyg przed

mnie to juz niedobrze z tego stresu no ale cóz jeszcze tylko 6 godz i 45 min
mruczka no dobrze ze wogóle zauwazyłas ze urodziłas

reklama
A ja miałam się Was pytać o BECIKOWE.
Tzn jeśli jestem dodatkowo ubezpieczona w PZU i za urodzenie dziecka też jakąś tam kwotę wypłacają to czy dostaje się wtedy becikowe? Czy jak? Czy te dwie sprawy maja w ogóle ze sobą związek?
Ktoś mi kiedyś jakieś plotki przekazał dlatego zdurniałam kompletnie.
Mi się wydaje, że nie ale lepiej spytać

Do góry