reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

louise jak juz na 5 osob obieralas to i dla nas trzeba bylo oskrobac kilka tych ziemniaczkow i plackow narobic:-D:-D:-D a tak na powaznie to odpocznij troche bo jeszcze sie jakas krzywda stanie.

hihihi-nie przyszlo mi to do glowy-nastepnym razem na pewno o was pomysle ;-) a byly pyszne z sosikiem a'la wegierski bo to mialy byc placki po wegiersku-niestety do dyspozycji milam mieso z kaczki narzucone wiec balam sie ze gulasz nie wyjdzie. ale jak sie okazalo ze wszystkiego da sie zrobic gulasz wegierski ;-) dzis juz palcem nie ruszylam ale jutro mnie czeka leczo wiec znow sie nastoje przy garach :dry: jeszcze tylko tydzien....a potem leze do gory zadem

jedyneczka tak mam wlasnie niedlugo zamiar zrobic :-) tylko sliczne mieszkanko i forum :-)

reklama
Mam nowego smaka, od 3 dni wcinam mleko w proszku:baffled:

A ja zrobiłam dziś milowy krok w kierunku odzyskania sylwetki po porodzie, zadzwoniłam do eks czy by mi mógł mój rower przywieźć:-DI przywiezie mi na wiosne, więc jak dupka przestanie boleć to jazda:-)

dzieki dziewczyny, strasznie sie ciesze i oby ten ciag dobrych wiesci potrwal conajmniej do poniedzialku! ;-)
Vanilka pewnie ze jedz tymbardziej ze potem niepredko... :tak:
i jak zakupki? upolowalas cos w "New Look"?

A zakupy udaly sie hehe
Choc kupilam sobie tylko jedna tunike z szerokim sciagaczem na biodrach wiec ok .
Jedna dlatego ,ze nie przymierzalam jej i balam sie zaryzykowac kupnem wiekszej ilosci .
Ale kupilam tez tajna bluzki tez ze sciagaczem takie pod brzuszek :happy2:
poza tym gacie wielkie :-Dskarperki,leginsy ,rajstopy ...no i do pielegnacji kosmetyki;-)
aa i synka obkupilam w wiosenne ciuszki :happy2:
Dla malego w brzuszku kupilam body ;-)
tak wiec troche obkupilam nas:happy2:

perla nie bede ukrywac,ze chce odpoczac od m tez ...........

Hej dziewczyny, dzisiaj miałam taki zabiegany dzień, że dopiero teraz mam czas na nadrabianie:-)

Tiffi napięta macica to jak brzuch tak twardnieje, to troszkę wiąże się z bólem jak na miesiączkę, czujesz po prostu jak ci się brzuch napina. NIe jest to dobre bo to jakby nie patrzeć przygotowanie do skurczy.

Magdzia, no to bardzo fantazjująca ta koleżanka, albo lekarz teoretyk gawędziarz. Na tym etapie to raczej mówią czy dobrze umiejscowiona ciąża i czy serce bije.

Tweenie, ja miałam położną "wykupioną" do porodu przy Majce, kosztowało mnie to 500zł, ale to było 5 lat temu i ceny nie warszawskie tylko łódzkie:-) Teraz mam lekarza.

Vanillka, ja też byłam dzisiaj na zakupach i sie wku... w nic się nie mieszczę, ciążowe z HM na mnie nei pasują i są piekielnie drogie. NAstawiam się, że będe latać w getrach, japonkach i tunikach - niech już się ciepło zrobi, pls........ Kilka par getrów zakupiłam, najfajniejsze były w C&A po 39zł, więc tanie, ale bardzo fajne gatunkowo , też tuniki dwie kupiłam po 49zł, ale to wszystko takie letnie już...
Ale bardzo dobrze wspominam położną i polecam tą przyjemnośc, jest tak jak napisała Vanillka
Jednak za znieczulenie i poród rodzinny u nas nic sie nie płaci, wszystko jest w standardzie i dotyczy to każdego szpitala. Tu mnie zaskoczyłaś.

Dzamenka, a właśnie bardzo dobre opinie słyszałam o połoznych w Pabianicach, że normalnie, bez kasy bardzo życzliwe podejście mają i sa pomocne.

Mysza, o ochronie krocza tak naprawdę to ja w PL nie słyszałam, przynajmniej w realu:-) Ale jakoś byłam nacinana i nie przeraża mnie to za bardzo. Też miałam dwa szwy, ale szybciutko się wszystko zagoiło i śladu nie ma.

Tiffi, ja mam po Majce taki wózek kompatybilny z jednym rodzajem fotelika i ponieważ nie mam fotelika to już kupuje taki, żeby pasował do stelaża. Fajnie latem zwłaszcza - jak na szybko gdzies chcesz, czy do lekarza, czy do marketu to się nei namęczysz. ALe na spacery dłuższe na pewno nie.

Emih, utwierdzacie mnie w przekonaniu z tą Igą:-)

Atabe, no bo to tak jest w tej fazie parcia, jakbyś wieeeeeelką kupę miała zrobić:-)

SupciO mi też się seksu nie chce, ale na szczęście mój ostatnio wyrozumiały i nie naciskał, sam powiedział, ze nie czuje się komfortowo jak wie, że bobo tam mieszka i boi się, ze coś może się stać.

Geperty, masaż szyjki to coś milion razy gorszego od nacięcia, zgadzam się:-) Moj M tez ma w Erze firmowego i klnie, to już play mi lepiej chodzi a podobno Orange b.dobrze, jak mi się umowa z Playem skończy to biorę Orange.

Ashika, ty to jesteś rajdowiec jednak:-) Dobrze, że wszystko ok.

Perla gratuluję nowego mieszkanka

Louise, ze skurczami nie ma żartów, odpoczywaj koniecznie

Ewcik, jesteś położną?????

agatha Ja sie wkur... bo takie fajne wiosenne ciuszki w sklepach ,a ja szukalam jakis workow ciazowych ;/;/;/
porazka!!
wogle jak wrocilam bylam tak zmeczona ,ze kapiel sobie zrobilam milusia :)

reklama
Mi to się płakac chce jak patrzę na te fajne ciuchy wiosenne -na mnie teraz to tylko te tuniki i getry.No i jeszcze mam rybaczki ciązowe z h&m bo kupiłam kiedyś na allegro :)

Do góry