reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Perla super z mieszkankiem!!Gratki!!!
Ashika , ale numer z tym wypadkiem-ale dobrze,że wam nic nie jest :))
Ja się połozyłam do łozka z latopikiem , bo trzeba trochę poodpoczywać
Louise nie przemęczaj się i dbaj o siebie!!
Emih mnie też nadal katar męczy, ale ja chyba mam alergie, bo po wapnie jest dużo lepiej i pomagają mi krople Euphorbium-można je w ciązy stosować.

reklama
co do porodu,to właśnie gadałam z kumpelą co rodziła w styczniu a tym szpitalu co ja będę i za poród rodzinny się nie pąłci,im to objętne ponoć czy jestem sama czy ktos jeszcze jest, a co do znieczulenia to napsiała ze mozna sobie wykupic za 500zł, ale ponoć niema sesnu,u niej byla taka fajna położna i ona sama powiedziala ze to jest to samo co sie z kasy dostaje, a poza tym i tak niedostaje sie takiej dawki zeby niebolało bo trzeba czuć jakieś bole i wieiedziec kiedy przec, kumpela dostała środek rozluzniający i przeciwbólowy z kasy

ale miałam przeboje z obiadem :-D M sie zchciało białego barszczu z torebki z jajakiem i kiełbasą, no to zrobiłam rosołek i miałam ten barszcz wymieszać ze śmietanką i do tego rosołu,no ale chyba źle wymieszałam i miałam pełno grudek,więc się wkurzyłam i wylałam, no to M pojechał po drugie opakowanie, otwieram je,juz mam wsypywać a tam data wazności 02.10, oj nie.....nie bedę dawała dzidzi przeterminowanej zupy:wściekła/y: no i musiał pojechac po 3 torebke hihi, i wreszcie się udało, bo kupił inne z Winiar,a tamte pechowe to z Knorra

moja teściowa pracuje w złobku, na całe Zabrze są 2 złobki (to altescheimy sa 4) więc teściowa mówi ze teraz to normalka ze zapisaywać przychodzą kobiety w ciąży:tak:

ashika dobrze ze się nic nie stało,ja też bym miała dzis wypadek,jade sobe a tu z lewej mi koleś wyjeżdza i prosto na mnie, zahamował i mnie ominął,ale serca to miałąm w gardle, też jechałam bez pasów, ale od razu zapięłam po tym,pasy by mi tu nic nia dały,ale nie, już zapinam
jasne ze możesz zapytać,jestem fizjoterapeutką, czyli masaże, ćwiczenia itp

kama no bo jak nie prauje juz to mi się czasem nudzi to albo coś poprasuje,ale sprzatne :-), a jak tam "udupcone schabowe"?:-D smakowały?

tiffi ja kupuje wózek 3w1 więc tam bedzie fotelik, wrzuca sie go tylko na stelaż i na zakupki po hipermarkecie w sam raz:-) po co z całą gondolą jeżdzić

mammi ładnie to tak marnować barszczyk teściowej?? :-)

perla fajnie ze się Wam udało z tym mieszkankiem

Perła gratuluje nowego lokum:-) będzie nowy członek rodziny mieszkał jak panisko:-)

Ashika cieszę się, że normalni ludzie łamią stereotypy nt NH- ja mieszkam tyu całe życie i bardzo sobie chwalę- przestrzeń i przynajmniej wiem, że mi bloku 3 metry od okien nie postawią, jak to teraz często bywa w innych dzielnicach, a w mordę dostać można wszędzie i z doświadzczeń znajomych wynika, że w Śódmieściu może nawet częściej, więc jak słyszę; o Huta-podobno tam biją, to dostaje ciśnienia:-D to tyle w kwestii lokalnego patriotyzmu :-D

Ja już wróciłam z zakupów :)Kupiłam sobie lody Marsy i już wciągnęłam jednego-to było najlepsze co mnie dzisiaj spotkało hihi!
Widzę , że lody u nas na topie ;)

Madzia ja uwielbiam lody Snikersy,zresztą batony tez:-), ale nie mam lodów snikersów :-( więc zjem czekoladowe, zaraz ide wpałaszować

kiedy się umawiamy na słodziutkiego drinka :-D ......tzn glukoze :-)

Madzia ja uwielbiam lody Snikersy,zresztą batony tez:-), ale nie mam lodów snikersów :-( więc zjem czekoladowe, zaraz ide wpałaszować

kiedy się umawiamy na słodziutkiego drinka :-D ......tzn glukoze :-)

Anetka Snikersy też lubię hihi
Chyba musimy w poniedziałek sie wybrac co?może się umowimy na 9 pod tym budynkiem co miałysmy usg ??Bo ja dokładnie nie wiem , gdzie jest to laboratorium :)

emih, madzik dzieki dziewczyny za mile slowa. ale ja sie za wami stesknilam... :-) juz niedlugo bede znowu miec wiecej czasu i spokoju zeby sobie z wami popisac ;-) remont dzieki bogu zbliza sie ku koncowi-wczoraj farby juz wybralismy (piasek pustyni-duzy pokoj i narcyz-kuchnia/prrzedpokoj)i dzis panele :-) wracajcie do zdrowka obie rybki ;-):-) tiffi to byly b dziwne skurcze-tak jakby mi nagle igle gruba wbijali tak nisko w podbrzusze po lewej stronie ( a pare razy po prawej) az sie wpol zwijalam. i czeste byly te skurcze. moze to z nerwow bo mialam troche awarie w zwiazku ale nie mam nawet jak wam napisac na zamknietym.okres od soboty byl mega nerwowy i chyba takie sa skutki. plus przemeczenie i naprawde malo czasu na odpoczynek. wczoraj smazylam npplacki ziemniaczne (nie z torebki-wiec wczesniej tez ziemniaki obieralam) na 5 osob...ale juz niedlugo home sweet home...:-)

louise jak juz na 5 osob obieralas to i dla nas trzeba bylo oskrobac kilka tych ziemniaczkow i plackow narobic:-D:-D:-D a tak na powaznie to odpocznij troche bo jeszcze sie jakas krzywda stanie.

perla gratuluję mieszkanka:-) mam nadzieję, że i ja niedługo będę mogła się cieszyć z podobnego powodu;-)

Perla super, że się udało z mieszkankiem :tak:.

Ashika ale gnój z tego kierowcy, mógł chociaż się przyznać, że jego wina, że w ciebie wjechał, no ale czasem szkoda nerwów, żeby się użerać, teraz tylko autko naprawić trzeba, a to tez strata czasu :dry:, dobrze, że chociaż Mc'iem sobie życie osłodziłaś :-D.

Ja dzięki waszym dzisiejszym postom, jestem właśnie po porcji lodów śmietankowych z polewą, ale chociaż podałam je z sałatką owocową co by trochę zdrowiej było :tak:.

reklama
ewelad jaki twój M czujny i uważny:-)Ja mojemu też o bujaniu powiedziałam;-)

ashika "zwrot akcji" he he fajnie to ujęłaś:-Dskoro jeszcze wlepili Ci niesłusznie mandat to bardzo dobrze że zjechałaś faceta:dry:kaskader- dobre:-)

tweenie opieka kobiecie ciężarnej nalezy się nawet jak nie jest ubezpieczona dotyczy to także porodu. Co prawda u nas wymagają karty chipowej albo druku RMUA o ubezpieczeniu ale to bezprawne.

mammi to faktycznie dobrze że wcześniej pojadłaś:-D

mysza to pewnie dlatego rodzice nie kupili mi psa:sorry2:Emi miała etap w wieku 4-5 lat taki że chowała w łóżku, zabawkach, ubraniach itp. na szczęście nie dotyczyło to posiłków płynnych:-D

louise kochaniańka odpoczywaj jak najwięcej, nadwyrężyły Cię widać te wszystkie remonty:no:i jak mówisz z M był kryzys to się skumulowało wszystko. Poleguj jak najwięcej, nie nerwuj się, wszystko niebawem wróci do normy bo będziecie w swoim pięknym mieszkanku:tak::-)No a ty będziesz znów z nami, bo my tu tęsknimy!!!:tak:

perla gratki domu, super wiadomość:-)

aneta-h ale masz dziś farta z zupami:-p

A tak wogóle to porody rodzinne są bezpłatne i pobieranie za to opłat to przestępstwo i chańba-ale im pojechałam:-D

Do góry