reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
witajcie dziewczynki!
Agatha gratki dziewuszki! :tak: po cichu zazdroszcze...
my jeszcze niewiemy co z tym mieszkankiem... :-(
musze sie Wam pochwalic ze jechalam wczoraj 1 raz za fajera z kierownica po 2 stronie jakies 25km. bo M wypil z kumplem pare piwek... ale dziwnie sie jezdzi tak na odwrot! :oo:

arlecia dzieki wielkie za oferowana pomoc ja bym chciala lazienke optycznie skrocic bo jest 1,65 * 4,15 i do tylu ciemniejsze plytki mi proponowali ale ja juz sama nie wiem :-( a wczoraj znalazlam jedne co mi sie podobaly, ale M mnie wysmial bo mamy maly budzet a plytki byly powyzej 100 za m2 mbudzet sie skorczyl bo musimy wyienic cala instalacje wodna i kanalizacyjna w domu a tego nie bralismy pod uwage w tak wielkiej skali. Jesli masz jakies pomysly z racji zawodu na taka lazienke to ja chetnie zobacze, ale nie chcialabym ci dokladac pracy.

Witam!:-)
Ja dzis tak szybciutko, bo zaraz uciekam - jestem w pracy... Pochwalę sie wam pysznym sniadankiem - twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, od dawna za mna chodził... Zycze miłego dzionka;-)

Ja smigam na wizytę 17 marca to będzie 22 tydz skończony i mam nadzieję, że się młode ujawni i poznamy czy buszuje w brzuszku fąfelek czy pani fąfelkowa. Jakos tak fajnie wiedzieć tym bardziej że większość z Was już wie a ja nadal nie. I ze sklepu wychodzę z pustymi siatkami bo ni w ząb nie mogę niczego do fasolki dopasować.

Ja tez mam wizyte 17 marca;-)

wróciłam z zakupów - głodna ciężarna w sklepie = katastrofa.
Kupowałam wszystko na co miałam ochotę, nie mogłam się powstrzymać - mam fasolę, bo przecież zrobię fasolową, groch na grochową (sama nie wiem, którą pierwszą...), przecier pomidorowy, bo na pomidorówkę tez mam ochotę.... makarony (do rosołu no i taki do jedzenia), słodycze koniecznie (ciastka, czekolada, ooooo małe batoniki na małą przekąskę, nutella na większą przekąskę, orzechy do przegryzania, czipsy bananowe, bo zdrowsze niż czekolada...), mrożona fasolka, bo kiedyś pisałyście a może mi się zachce? warzywa na patelnie, bo też takie zdrowe, mięsko, mrożona zupa jarzynowa, bo przecież może taką zechce zjeść a nie fasolową?.....2 rodzaje wędliny (kto to zje???), jabłka, grzanki, 3 rodzaje pieczywa chrupkiego, bo nie wiem, które mi smakuje, zjadłabym jeszcze ser biały ze szczypiorkiem - siup do koszyka, ooooo jajka gotowane tez, krewetki na maśle - jaaasne, lody - duże pudełko na później, mały rożek na teraz.
I wszystko dla mnie jednej, masakra...........

nigdy więcej na głodniaka w sklepie!

Dobra jesteś, ale jakoś mnie to nie dziwi. Są dni, że tez bym tak mogła:-)

emih, agatha - gratuluje córeczek:-)

emih - ja myuślę, że M sie bardzo cieszy, pewnie na początku sie zszokował bo nastawił się na synka:-)

kasik to się będziemy wizytować dwie :tak: Ja niestety dopiero na 18-stą

Idę jutro zrobić badanie krwi i moczu. Miałam to zrobić w przyszłym tyg. ale tak puchnę, że lepiej dmuchać na zimne. Możliwe, że to nic takiego i po prostu taka moja uroda bo z Małym też tak miałam ale po co mam mieć do siebie później jakieś pretensje. No i zobaczę w końcu jak tam to moje żelazo.

Witam się z rana.
Emih, agatha gratuluje córeczek.
Ja tak szybko...noc ciężka bo synek się co chwile budził miał stan podgorączkowy, a rano gorączka, stawiam albo na zęby(idą 2 na raz) albo gardło(choć nie widzę że jest czerwone). Teraz już śpi, choć wstał przed 7.
Na razie tyle.
Miłego dnia Wam życzę.

WItam i ja w piękny słoneczny dzień! :-D

Kasik- to chyba jedną nogą wprosiłam się do Ciebie na śniadanie albo resztki jadłam bo również twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką... Tyle tylko ze teraz po tej rzodkiewce i ja mam czkawkę i córa w brzuchu :-D

Perla, Geperty- na was czekam jak na szpilkach, tzn. jak na te które dołączą do grona mamus córeczek :tak: Nieustająco trzymam kciuki!

Ashika- nawet nie waż się znikać z forum!!! Musi nas ktoś stymulować do myslenia i poszerzania horyzontów wyobraźni, bo przecież wogóle nam się mózgi pokurcą jak tylko o dzieciach myślec i pisać będziemy... Ja bardzo chętnie czytam o każdym Twoim zakupie do domku i już z niecierpliwością czekam na zdjęcia ukończonej łazienki :tak: A co do tego "korytarzyka" (tj. myśląc o wymiarach łazienki) to faktycznie, krótsza ściana "powinna" być ciemniejsza, a na dłuższej najlepiej jak byłoby długie podłużne lustro na wysokości wzroku- nawet przyklejone do ściany zamiast kafelek- to tylko taka sugestia od koleżanki, która od dwóch lat w pismach wnętrzniarskiech siedzi czekając z utęsknieniem na rozpoczęcie działu wystroju we własnym domku :cool2:

Patipaula- córy to córy, tylko powtarzam do M że musi się dobrze trzymać aby w sile i zdrowiu doprowadzić trzy do ołtarza (jeszcze jedna z poprzedniego związku) :-p

Tiffi- nie mam jeszcze pojęcia co z imieniem, nie tak łatwo w kilka godzin wybrac imię krzyknąć "to właśnie to!" jak od dwóch lat mówimy "będzie Pawełek" :baffled: Dotychczasowe typy: Liliana, Nina i Daria zostały przez M wstępnie skreślone... Doszła: Justynka, Anielka i Amelka, ale prowodyra brak :sorry2:

Iwusia- w skrócie, bo temat przeziebień poruszany był nie raz: cytryna, miód, czosnek. Eubsorbium na katar, Amol na inhalacje i był jeszcze jakiś syrop na kaszel na "P" lae pewnie dziewczyny pamiętają- jak cię męczy- ponów pytanie :tak:

Ania- pestka- bidulko...., to może podaj synkowi tamtum-verde w sprayu- pomaga i na dziąsła i na gardło...

Ostatnia edycja:
Hej i my sie witamy porannie z bolem gardla i katarem:-:)-:)-( Zdradliwa ta pogoda. Ide jakis sniadanko zjesc bo narazie to tylko paczek u mnie w zoladku siedzi:-)
Ashika ja gdzies widzialam tak fajnie zrobiona lazienke , z tylu braz poznije czarny pasek pionowy i z przodu kremowe plytki, ale ten czarny byl ozdobiony srebrnym wzorkiem kwiecistym czy cos takiego a ty z tego co czytalam to za kwiatkami nie przepadasz:tak:

witam dziewczyny :)
Ja już po śniadanku ,ale jeszcze w piżamie :)Dzisiaj leniu****e hihi
Ale wczoraj na wizytytach wysyp dziewczynek -gratuluje raz jeszcze :)
Ja też mam wizytę 17 Marca-muszę zrobić tą glukozę nieszczęsną.
Dziewczyny ja chcę już wiosnę-a tu nadal tak zimno buuuuuuuuuuuuuuuu

reklama
Do góry