reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

louise no pewnie że bym się przejęła taką skórą dyndającą. Rozumiem cię, że to trudne jak się trzyma stałą wagę, ja od długiego czasu ważę tyle samo i nie ukrywam, że dobrze mi z tym był. Co do ciąży to też trzeba mieć pewne predyspozycje. Znam osoby, które stosowały oliwkę czasem i po ciąży mają ładne brzuchy i takie osoby co to wklepywały, masowały a i tak rozstępy są
Co do mango, to zależy czy się dobre kupi, zdecydowanie papaja jest lepsza
agata h ja szukałam akurat takich spodni, ale są różne - zobacz w mother care
youstynia, oczekiwanie mogą te trudności zależeć od przeglądarki, pisałam już o tym dzisiaj. Yustynia ja mam mozillę i powiem ci że działa bezbłędnie i emotikony są. Ja wybieram poród naturalny chyba że medyczne względy przeważą. Moja bratowa miała najpierw naturalny a drugi cc i zdecydowanie woli naturalny
jedyneczka dużo zależy od szpitala, niektóre mają taką praktykę że rodzisz w dowolnej pozycji a niektóre "przykuwają" cię do łóżka. No właąsnie ja zdecydowała się iść do szkoły rodzenia przy szpitalu, choć chyba średnia jest
ashika to miło z tą łazienką, ja też nie mam koncepcji co do mojego domu a szczególnie łazienki i kuchni. A jakie z tubądzina wybrałaś??
kacperek i fasolka teraz dużo szkół jest dofinansowanych przez miasto i ja do takiej będę chodzić, warunke nauka lub zameldowanie w mieście. A tak to potrafią koło 500-600zł kosztować
oczekiwanie a możesz napisać jak wyglądają odczuwają sie takie skurcze, bo ja chyba właśnie takie miałam, czy to groźne??? jakiegoś strsesa mam

reklama
tiffi u mnie to takie kurde nei wiem jak to napisac, pulsowanie, no takie jakby skurcze tej szyjki, nie umiem opisac tego uczucia;/

Witam wszystkie z samego rana:)
Chyba dziś pierwsza! Pędzę po chlebek i biały ser, bo ochota na twarożek własnej roboty przyszła:)
Do usłyszenia niebawem!

Witam z rana te spiace i te nie ;-)

Niewyspana na potege :-( nie dosc ze nie moge spac to mnie M wkurzal w nocy jak sie obracal.

tiffi nie mam pojecia co to mogloby byc

co do plytek mam wstepne typy:
1. tubadzin moringa TUBĄDZIN - MORINGA KORA 1 LISTWA
2. paradyz nil Paradyż
3. opoczno fiji Fiji - Opoczno - Płytki Ceramiczne Fiji - Łazienki

nie jestem pewna tylko jednej rzeczy czy to dobry czas na wybieranie plytek, bo ja jakos nigdy nie przepadalam zaa kwiatowymi wzorami a tu wlasciwie same kwiatki :szok:
Jednak musze to przemyslec i wpadlam jeszcze na pomysl przedzielenia lazienki na tzw czesc czysta i brudna czyli oddzielenie sciana od wanno prysznica kibla i bidetu oraz ew. pralki bo jakos to mi nie pasuje do lazienki ale w kuchni nie ma miejsca na razie na nia, trzeba by kolejny remont robic :-D no moze wymienic meble i podloge ;-) i poprzestawiac.
No i problem polega na tym ze ja uwielbiam przestawiac meble az M sie smieje ze powinnam miec w domu sciany na kolkach i jak mam sie zdecydowac na konkretne ustawienie lazienki??? jak mam miliard pomyslow juz, i na klasyczna i nowoczesna i taka cicha romantyczna troszke zeby bylo miejsce na swiece na scianach itp nie naleze do osob zdecydowanych a w ciazy to juz porazka :baffled: nawet jak jestem glodna to nei moge sie zdecydowac co zjesc :nerd:

Tak czy siak milego dzionka, ja dzis przed kompem i wgryzam sie w projekty 3d bo sobie musze zrobic sama :tak: no przynajmniej poprobowac :-)

cześć laseczki:-)

Louise, ja zawsze używałam Firefoxa i odkąd zmienili forum to nie otwiera mi się w nim w ogóle i musiałam się na explorera przerzucić, ale też idzie to jak krew z nosa:-(

Moj M dzisiaj wyjeżdża, ja po południu jade z Mają do figloraju na urodziny do jej koleżanki.

Ewcik - ja mam tro samo z jedzeniem, nie mogę sobie odmówic niczego, a powinnam wdrożyć takie postępowanie jak Louise.Przynajmniej herbaty też nie słodzę - bleeee, nie lubię słodkiej.

W ogole po porodzie biorę się za siebie, będę szczupłą laską, tak sobie właśnie postanawiam.

jedyneczka, ja rodziłam też naturalnie i też wybieram tą drogę, ale kiedyś pisałam o mojej bratowej, która miała CC i poród naturalny (odwrotnie znaczy) i powiedziała, że tylko naturalnie rodziłaby.

Chyba, że Vanillka miała jakieś bardzo spokojne CC, zresztą każda kobieta to odczuwa inaczej i inaczej dochodzi do siebie.
Ja miałam operację gin - tak jak CC i przez 3 dni nie byłam w stanie wstać z łóżka po niej, blizna ciągnęła mnie z 3 tyg - nie wyobrażam sobie tak się opiekować maluchem:-(
Vanillka, ja chciałabym rodzić w domu, ale cykor jestem, że mogłyby być jakieś komplikacje.

Jedyneczka, mi też w kucki było bardzo dobrze podczas porodu, ale pod koniec mnie przerzucili na łózko normalnie.

Louise i Ashika, my rok temu wykańczaliśmy dom i wrzucę dzisiaj może moje dwie łazienki na zamknięte, to sobie może coś podpatrzycie:-) Tylko muszę chyba najpierw posprzątać bo wstyd.
A w ogóle ja wówczas przejrzałam wszystkie opoczna, Tubądziny itd i potem zajrzeliśmy do salonu łazienek i obejrzeliśmy różne płytki włoskie - nie są dużo droższe (no drogie też się trafiają oczywiście), a wybór i wzory MEGA lepsze niż polskie. W ogóle wybierz sobie jakiś salon gdzie wszystko kupisz i pytaj o rabaty,nam dawali nawet do 40%. Tylko wiadomo jak każdą rzecz będziesz w innym sklepie kupować to nic Ci nie dadzą pewnie.

Tiffi, może jakieś zapowietrzenie w pochwie?? ja też jakiś czas temu pisałam jakbym mi ktoś wody gazowanej do pochwy nalał, takie tam czułam gazowanie:-( odpoczywaj po prostu i weź nospę a wszelki.

Witam :happy2:

Dziewczyny ,dzisiaj piekne swieto obchodzimy ,dzien tesciowej !!!!
trzeba biec do kwiaciarni :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja wstalam o 8 !!Coraz wczesniej wstaje ;/
No ale za to mam czas na kompa :happy2:

Mialam okropny sen :-(i cala noc brzuch mnie bolal z nerwow ..bo obudzilam sie zlana potem i tak do rana juz mnie trzymalo ..masakra jakas skad takie glupie sny !!!

Ashika ja tez bym ciagle cos przestawiala :-D
z pod jakiego jestes znaku ??

oczekiwanie mi sie wydaje,ze wlasnie mamy gorzej bo wiemy co nas czeka ..jaki bol ...
a pamietam jak chodzilam w pierwszej ciazy to nawet nie mialam pojecia co to porod..bo skad niby ;-)

atabe napewno mozna rodzic na wpol siedzaco ..pewnie biora oparcie lozka do gory i lecisz z koksem ;-)a co bedzie na nastepnym spotkaniu ?mowila polozna ?

agatha jak bym wiedziala ,ze tym razem nie bede chodzic 2 tyg.po terminie i nie beda mnie meczyc wywolywaniem to moge SN !!Bo drugie raz przechodzic te 2 tyg.to ja podziekuje !!
No ale co ma byc to bedzie :baffled:

Zrobie dzisiaj jakies ciasto i salatke gyros :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki!!
Ja wczoraj się tak objadłam pizza ,że nie mogłam się ruszać i zaległam w łóżku.A wcale tak dużo nie zjadłam -ale czułam się jakbym połknęła dwa kamienie.
Jutro w koncu pojadę na zakupy, a dzisiaj raczej zostanę w domku :)

ja tylko na chwilke powiedziec DZIEN DOBRY!i znikam do pracy:)

Vanilko ale pojechalas z ta tesciowa:szok: taaa kwiaty-pokrzywy chyba na mysli mialas:-D:-D

reklama
Hejka z pracy!:-)

Myślę, że to już ostatnie tygodnie wpracy na szczęście. Postanowiłam zwolnić, bo wczoraj wystraszyłam sie na maxa. Dopadły mnie bóle,a raczej jakby pieczenie jajnika - lewego i bóle krzyżowe. Wzięłam 2 nospy i połozyłam się do łózka. Jakby nie przeszło do rana miałam zadzwonic do gina. Na szczęście dziś jest ok. Nawet nie wiem kiedy przeszło bo spałam jak kamień. Podejrzewam, że to skutek przemęczenia. Poprzednią nocke miałam bezsenną, a pobudka do pracy o 6.00, później w pracy miałam trochę wizji terenowych, głowa mnie bolałą od pogody, po pracy od razu do banku z M., jakieś zakupy pokarmowe , do domu wpadłam na chwilkę coś zjeśc i znowu podpisac jakies papierska w firmie M. O 19.00 dopadły mnie te bóle i od razu popędziłam do domciu.:tak: Postanowiłam zmienić tryb życia, chociaż nie wiem czy ja będę potrafiła sie przestawić, ale nie ma co... Wystraszyłam sie na maxa:szok:

Dobra, dośc narzekania. Cieszmy sie pięknym dniem, bo coś u mnie słonko za oknem wychodzi:-)

Co do szkoły rodzenia, ta którą wybrałam chyba nie jest najciekawsza, ale jest przy szpitalu w którym chyba chcę rodzić i stwierdziłam, ze chyba lepiej iść do szkoły rodzenia przy miejscu porodu. Jak wy robicie?

tiffi - ja do szkoły rodzenia pójde w moim mieście, a będę roidziła w Krakowie. Po prostu nie chce mi sie dojeżdżac 2x w tyg. 50 km. Ja jeszcze bym mogła, ale M ciężko będzie wygospodarować tyle czasu. Tu też czegoś zawsze sie dowiem. I u nas zapisują dopiero po 27 tyg. ciąży.;-)

ashika - fajnie, że pojwił Ci sie taki fajny sponsor, zawsze miła niespodzianka :-). Z przedstawionych przez Ciebie płytek najbardziej podobaja mi się Fiji - Opoczno - Płytki Ceramiczne Fiji, ale wolałabym chyba też bez kwiatów, wole inne wzory:-)

mammi - co z Szymonkiem?

emih - a Ty jak sie czujesz?;-)

Do góry