reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Fasolka, spokojnie się zadomowisz tylko się udzielaj i już:-)

Magdzia, ja kocham Housa (swoją droga on jest identyczny z wyglądu jak mój gin, hihihi), więc dzięki za stronkę. Ogladam kilka serii na raz: w TVP 2 4 seria, w AXN 5 seria, w wyborczej 2 seria, to sobie jeszcze 6 dołożę.

Byłam na zakupkach, przy okazji zajrzałam do CCC - fajne trampki dla dzieci mają, zakupiłam Majce jedne do latania na wiosnę, jedne do przedszkola. Sobie upatrzyłam 2 pary butków i chyba tez je zakupię, póki jeszcze są rozmiary.

Dzamena to zdrowiejcie jak najszybciej..... u nas, odpukać, od 4 tyg spokój z chorobami, zobaczymy jak długo...

Tiffi, ja kupowałam legginsy, ale zwykłe tylko większy rozmiar, ale ja nie lubie się w gertach bo mam grube nogi. Od długiego czasu próbuje kupić jeansy ciążowe - najbardziej podobaja mi się w H&M, ale jak sa w biodrach i brzuchu dobre to w nogach za male i nic jeszcze nie kupiłam, a już nie mam sie w co ubrać:-(

oczekiwanie, smacznego, chociaż ja osobiście fanką grilla nie jestem, tzn. zjem czasem, ale równie dobrze mogłby ten wynalazek dla mnienie istnieć.

Cayra - ja myślę, że nie ma gotowego przepisu czy pod pępkiem czy 5 cm w lewo:-)
Jak poczujesz ruchy to będziesz pewna, że to właśnie to i już:-)

No napewno mam taki zamiar sie tu u was zadomowic:) Tez wlasnie widzialam dzisiaj te trampki i tez mysle nad kupnem swojemu synkowi na podworko. Bo i nie drogie i nawet sa calkiem calkiem.
Hausa tez bardzo lubie ogladac tylko juz sie pogubilam ktory sezon jest najnowszy i gdzie leci. bo ja zazwyczaj na AXN ogladam wogole tam lubie eszcze krminalne zagadki ale maiami i nowego yorku.

Dziewczyny mam pytanie czy mozna brac apap na ból glowy??

reklama
emih jejciu brak slow, co do reszty to fajnei ze lepiej sie juz czujesz nasz aniolku ;-):tak:

kacperek i fasolka bedzie ok wciagniesz a skoro podczytujesz bedzie ci juz latwiej bo troche nasz poznalas ;-)
apap mozesz brac ale nie za duzo

magdzia dzieki za link bardzo go lubie i moj syn tez jego ulubiony serial (a ma 6 lat):-)

dzamena niech chorowitki szybko zdrowieja duzo zdrowka duzo

madzik nosisz w ciazy rozmiar 36 i mowisz ze jestes gruba :-D:-D:-D no padlam pod stol

tiffi witam po drugiej stronie gdzie juz z gorki :-)

mruczka dobrze ze z kicia nic strasznego bo bys miala zmartwienie a tak to moze szybko sie zagoi i bedzie oki

yustynia tez tak mam z postami i z tym nowym forum :-(

jedyneczka jak czytam twoje posty to widze taka babe z jajem co nie daje sobie w kasze dmuchac i bardzo zdrowym podejsciem do zycia ;-):tak::tak:
a gdzie te twoje cory robily ta peleryne supermanowi??

ewcik nie zgodze sie z toba porod w wodzie jest mozliwy moja kolezanka tak rodzila

To milego wieczorku dziewczynki
ja ide walczyc z myslami o lazience i reszta domu i znowu sie z M popsztykalam :-:)-:)-( Ciekawe jak dlugo te ciche dni beda bo mi w nocy plecy marzna i jak tak dalej pojdzie to bede musiala zaczac sypiac w bluzie albo druga koldre wytrzasnac skads :-:)-(

Ashika to miło ze strony teściówki,że sponsoring zaoferowała-nie wszystkie one takie złe:-D

ja jestem stosunkowo świeżo po remoncie, więc przez długi czas krakowskie sklepy z wyposażeniem były moim drugim domem:-) jestem wybredna i często cosik sobie wymyślę , a potem chodzę i płaczę,że nie ma tego w sklepie hahaha jeśli chodzi o płytki łazienkowe- ja już zrozpaczona trafiłam do sklepu naprzeciw IKEA-BOMAR chyba się nazywa- i dopiero tam znalazłam fajne i oryginalne płytki (nie toleruje beży,brązów,zieleni-czyli to czego najwięcej,a tam właśnie takie fikuśne kupiłam i wymarzone biało-czarne) powodzenia w bojach:-)

wróciłam ze szkoły rodzenia, generalnie wrażenia- zaczynam się bać porodu.......a tak na serio to po dzisiejszych zajęciach biore poważnie pod uwagę znieczulenie ZO, no ale to czy będzie potrzeba to się okaże...
tiffi ja chodze na zajęcia, które prowadzi polożna, która pracuje w szpitalu w którym chce rodzić.

ashika ranysiu ale miłe słowa, dzięki dzięki, urosłam teraz że ho ho:-) A peleryna była tez z plasteliny , ale sięgała tylko do pośladów:-DNo to miałaś udany dzionek widać.Super prezent mamcia wam robi :tak:Twój M się angażuje w wybór czy raczej no twojej głowie takie wybory?Już polecałam dziewczynom stronę deccoria z wnętrzami, może coś upatrzysz dla siebie choćby pod względem kolorystyki i zaglądnij na strony opoczna,paradyża,kwadro czy tubądzina.Brr też nie lubię marznąć nocą a poza tym muszę ozorem klepać ciągle dlatego zazwyczaj leze do M i go zaczepiam pierwsza:-pno chyba że twój M przegiął:baffled:

wróciłam ze szkoły rodzenia, generalnie wrażenia- zaczynam się bać porodu.......a tak na serio to po dzisiejszych zajęciach biore poważnie pod uwagę znieczulenie ZO, no ale to czy będzie potrzeba to się okaże...
tiffi ja chodze na zajęcia, które prowadzi polożna, która pracuje w szpitalu w którym chce rodzić.
a co tam klepali,ze boisz sie ??

a co tam klepali,ze boisz sie ??

generalnie dziś było o porodzie naturalnym, a ja się właściwie boje od zawsze...a dziś się jeszcze dowiedziałam, ze w żadnym szpitalu w moim mieście, nie rodzi się w innej pozycji niż leżącej na łóżku...masakra XXI wiek, wszędzie hasła "rodzić po ludzku" a w tych szpitalach średniowiecze...

Ashika to miło ze strony teściówki,że sponsoring zaoferowała-nie wszystkie one takie złe:-D

ja jestem stosunkowo świeżo po remoncie, więc przez długi czas krakowskie sklepy z wyposażeniem były moim drugim domem:-) jestem wybredna i często cosik sobie wymyślę , a potem chodzę i płaczę,że nie ma tego w sklepie hahaha jeśli chodzi o płytki łazienkowe- ja już zrozpaczona trafiłam do sklepu naprzeciw IKEA-BOMAR chyba się nazywa- i dopiero tam znalazłam fajne i oryginalne płytki (nie toleruje beży,brązów,zieleni-czyli to czego najwięcej,a tam właśnie takie fikuśne kupiłam i wymarzone biało-czarne) powodzenia w bojach:-)
dzieki za powodzenie ale to nie tesciowa moja tesciowa to pianistka ehh nie bardzo mam z nia o czym rozmawiac MOJA MAMA sponsoruje :-) pierwszy raz w zyciu chyba mama mi da na cos kase konkretnego jestem z niej dumna bardzo :-):tak::tak::tak:

ashika ranysiu ale miłe słowa, dzięki dzięki, urosłam teraz że ho ho:-) A peleryna była tez z plasteliny , ale sięgała tylko do pośladów:-DNo to miałaś udany dzionek widać.Super prezent mamcia wam robi :tak:Twój M się angażuje w wybór czy raczej no twojej głowie takie wybory?Już polecałam dziewczynom stronę deccoria z wnętrzami, może coś upatrzysz dla siebie choćby pod względem kolorystyki i zaglądnij na strony opoczna,paradyża,kwadro czy tubądzina.Brr też nie lubię marznąć nocą a poza tym muszę ozorem klepać ciągle dlatego zazwyczaj leze do M i go zaczepiam pierwsza:-pno chyba że twój M przegiął:baffled:

wlasnie znalazla tubadzin piekne a co do M to jakby go to nie interesowalo i od kilku dni ciezko mu do domu trafic, a dzis przed chwila jak go syn prosil do pokoju ze cos mu pokaze (mieli lekcje na Wawelu w zbrojowni) to mu powiedzial ze byl dlugo w pracy i nie ma sily :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a ja co ??? ja jestem w pracy 24 na dobe bo za inkubator robie i co??? mam sobie brzuch odpiac zeby odpoczac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: na pewno nie bede znim rozmawiac bo mu w piety pojdzie, a podminowana jestem i nie chce konfliktow wiec wole cisze tym bardziej ze nie panuje nad emocjami kompletnie ostatnio:zawstydzona/y:
dobrze ze chociaz wam moge powyrzucac conieco z siebie

atabe ale siedzącą można chyba:szok:?Bo to ponoć nie jest najgorsza pozycja i ja bym tak chciała, oparcie podniesione i dawaj:-)Maluszek też łatwiej schodzi no i połozna ma dobry "wgląd":-Dlepsze to niż leżenie, na zdrowy rozsądek przecież łatwiej coś upuścić niz przepchnąć w poziomie:-pchoć ja tak rodziłam i między bogiem a prawdą było mi wszystko obojętne:-Dale to przez dolargan, wolałabym teraz bez.

reklama
No wlasnie to zacofanie szpitali, ale jak ja mam miec CC w takim jakims malym szpitaliku to chyba i tak bym wolala SN. I tak juz rozmyslam czy nie zagadac z lekarzem zeby rodzic SN a guza wyciac laparaskopowo pozniej.

Do góry