reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witam lipcóweczki
Wczoraj byłam zawieść część mojej pracy mgr do promotorki i zeszło mi z powrotem cały dzień i zaliczenie dostałam. Budze się dzisiaj a za oknem pada śnieg i znowu biało. Ja chcę wiosne!!! Rodzice wyjechali na trzy tygodnie to w końcu spokój. Mały pół wieczoru się wiercił i teraz też mame kopie

reklama
Cześć dziewczyny :-)
Ja również pojawiam się na chwilkę by was zobaczyć i znikam...

ALe żeście mnie z tą teściową... :-D:-D:-D

Kasik- dziękować- zdrowotnie coraz lepiej :tak: gorzej z psyche ;-)

Rodzić też bym chciała w domku, na spokojnie, tylko boję się że a znóż moje maleństwo znów ułoży się twarzyczką?! :baffled: Ale byłoby fajnie, bez tego szpitalnego stresu...

Ja również uwielbiam urządzać i przestawiać (Vanilka, z Ashiką jesteśmy byki :tak:) i już nie mogę się doczekać swoich czterech WIĘKSZYCH kątów ale wszystko oddala się znów w czasie :baffled:
Ps. mi się MORINGA podoba, tylko że chyba jej atrakcyjność również od wielkości łazienki zależy....

To miłego dzionka dziewuszki.
Idę znów szukać papierów, rachunków itd...
A maluszek tak mnie kopie że... zaczyna mnie boleć!- co będzie póżniej?! :baffled:;-)

Witam z rana!
Ja już po śniadanku i herbatce która coś ostatnio mi nie wchodzi i jakiś dziwny posmak mam potem po niej czyżby to mogła by być zgaga??

ashika
ten wybór płytek w kwiatki co sama powiedziałaś że nie przepadasz jest to efekt bycia w ciąży moja koleżanka robiąc remont też była w ciąży i podobały jej się inne kolory i wogóle czego wcześniej by nie kupiła a teraz chociaż już się przyzwyczaiła potreafi marudzić że jak by mogła to by zmieniła dlatego musisz rozwarzyć dobrze ten wybór żebys nie chodziła potem zła hihi co do zmian ustawień mebelek mam to samo jak bym mogła to tez co jakiś czas bym zmieniała:)

A co do szkoły rodzenia to z tego co wyczytałam to w moim mieście nie ma dofinansowania i się płaci 400zl masakra.
Pozdrawiam Was w sniegowy przynajmniej dzień. to co stopniało znowu powracaa:no:

Witaj emih;)
Dziewczyny a ja mam pytanie czy wy przesypiacie cala noc?? Bo mnie juz dzidzia kopniakami potrafi budzic, do tego dochodzi sikanie i teraz padam normalnie, jestem tak niewyspana;/;/ a wogoel w jakiej pozycji spicie?? bo ja na prawym boku a podobno nie powinno sie, na lewym jak sie poloze to mnie cos kluje i dzidzia kopie czyli tez jej cos nie pasuje chyba.....

Witaj emih;)
Dziewczyny a ja mam pytanie czy wy przesypiacie cala noc?? Bo mnie juz dzidzia kopniakami potrafi budzic, do tego dochodzi sikanie i teraz padam normalnie, jestem tak niewyspana;/;/ a wogoel w jakiej pozycji spicie?? bo ja na prawym boku a podobno nie powinno sie, na lewym jak sie poloze to mnie cos kluje i dzidzia kopie czyli tez jej cos nie pasuje chyba.....

oczekiwanie - juz zdarzają się nieprzesypiane noce, chyba że jestem bardzo zmęczona. :tak:Ja tez spie na prawym boku, na lewym nie potrafię, coś mnie kłuje, drapie i wogóle coś nie tak... Nie, na lewym nie usnęłabym. I nie ma przeciwskazań, tyle tylko że na lewym jest zdrowiej bo nie uciska narządów;-)

Emih super że ze zdrówkiem lepiej,a inne sprawy napewno się ułożą -trzymam kciuki!!
Oczekiwanie ja się budzę w nocy, ale zazwyczaj szybko zasypiam i spię na prawym lub lewym boku-bo tylko na lewym jakoś nie umiem ;)
Kasik dobrze ,ze postanowiłas zwolnić tempo-odpoczynek w naszym stanie jest bardzo ważny.
A co u Asienki ??odzywała się po wizycie??

Ja myślałam ,ze dzisiaj dzien spędze w domku a tu koleżanka dzwoni ,że zaprasza mnie i inne dziewczyny do knajpy bo jutro ma urodziny, więc chyba pójdę-tylko tak sobie myślę w co ja mam się ubrać i wogóle muszę się doprowadzić do ładu-włosy zrobić, pomalować się żeby jakoś wyglądac hehehe :-D:-D:-D

vanila ja jestem byk :-) i to taki z krwi i kosci :tak:

oczekiwanie ja nie spie od poczatku ciazy, ale bynajmniej nie dlatego ze kopie tylko nie moge po prostu. Wszystko mi przeszkadza nawet szew w pizamie :baffled: i nie da sie spac, ale jest lepiej niz na poczatku bo w zeszlym tygodniu spalam ;-) 6 godz a co do boku na prawym nie dam rady bo mi daje w kosc M sie smieje ze widocznie wtedy lezy male do gory nogami moze i tak

kacperek i fasolka i to mnie wlasnie najbardziej przeraza a ja jestem perfekcjonistka i nie lubie byle jak musze miec zrobione idealnie.

emih powodzonka w calej batali i zdrowka jeszcze raz

Dzien tesciowej fuj
Jejciuuuuu ja tez bede kiedys tesciowa :-(
moja nie jest najgorsza na razie tak jakby jej nie bylo ale nei wiem co bedize po porodzie oby tak zostalo jak jest

Dzień dobry!!
Tiffi jak Twoje skurcze?
Odnośnie wczorajszego tematu, to ja bardzo boję się porodu. Chcę rodzić pod Wrockiem, bo u nas każdy szpital jest beznadziejny. Jak będzie szybka akcja, to muszę jechać do pobliskiego szpitala. Znam trochę anestezjologa i wiem od niego,że czasem zlecają cesarkę bo babka za długo rodzi, albo za bardzo krzyczy... Chciałabym rodzić na siedząco lub w kucki, ale to w naszym regionie jest niemożliwe. Nawet poród w domu to tyle trudności,że szkoda gadać.

witajcie dziewczynki!
dzien tesciowej... hmmm! ode mnie zyczen sie nie doczeka... :-D
a wiecie ze kobieta ma w zyciu 3 etapy?
w 1 zneca sie nad ojcem
w 2 zneca sie nad mezem
a w 3 nad zieciem... ;-)

reklama
Moja kwiatow tez nie dostanie ..pierwszy raz wogle slyszalam o takim swiecie :baffled:
w dzien dobry tvn mowili ...

oczekiwanie ja spie na prawym albo lewym boku ..ale budze sie coraz czesciej bo wszystko mnie drazni :wściekła/y:M ktory dzisiaj chrapal ,syn ktory potrafi jeszcze w nocy sie budzic i chce do nas do lozka (dzisiaj spalismy w 3 )pizama ktora sie podwija czy uciska wrrrrr......

lenia mam dzisiaj takiego ,ze jeszcze w pizamie biegam ..:happy2:

mammi a Ty zaginelas na tym allegro ?:confused:

Do góry