reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

a ja się dzisiaj nie wysilę- żurek z wczoraj:-) mogłoby być gorzej,np.zupa z torebki, a D nie jest grymaśny-zje, co podstawię:-D

reklama
mi tez od wczoraj miesko i kapusta kiszona zostala,wiec dogotuje pare ziemniaczkow i w nosie to mam:)

Witam Was serdecznie :-)

Jestem sierpnióweczką 2010 i mam do Was pytanie: w którym miejscu pod pępkiem powinno się odczuć pierwsze ruchy Maleństwa?? Tuż pod pępkiem, czy bardziej z boku? I jeszcze jedno: w którym tygodniu ciąży odczułyście takie ruchy??

Ja wczoraj i dziś poczułam takie delikatne smyranie, ale po linii prostej pod pępkiem, takie łaskotanie... To moje pierwsza ciąża i nie wiem, czy to Dzidzia, czy coś innego (np. jelita ;-))

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Oczekiwania a potem Rozwiązania :-D

ewelad no ja M "poprosiłam" i umył kuchenne w sobote ale w pokojach niet bo czekam do remontu, może będą wymieniane a może tylko malowane ale nie opyla mi się teraz myć tak czy siak:-)

oczekiwanie ojojoj ale zapachniało:-pzjadłabym karczuś:tak:

tiffi ja przez explorer wchodzę ale nie wiem jak zmienić.Co do kabiny to miałam i chyba znów bym się zdecydowała na murowaną z ytongów obłożoną płytkami i tylko drzwi szklane - ze względów praktycznych bo mało szkła do mycia i ramek od kabiny które bywaja utrapieniem i na nie trzeba zwracać uwagę żeby zakamarków było jak najmniej. Albo z luxferów widziałam fajne kabinki stawiane, jedynie co to trzeba więcej miejsca na takie murowane poświęcić.A z fugami mam nauczkę że jasna fuga na podłodze bardzo szybko zachodzi i to nierównomiernie co kiepsko wygląda, mimi że zabezpieczyłam je odpowiednimi preparatami i co pewien czas niestety na kolana i szoru szoru:-p
atabe ja też mam placki ale z torebki knoor:-)a na obiad obiad ryż z chińszczyzną z biedrony zrobie.
I nie idę jednak dzisiaj do sklepu, wczoraj po zakupach twardniał mi brzunio i brałam nospe więc dziś leże:-p

Fasolka, spokojnie się zadomowisz tylko się udzielaj i już:-)

Magdzia, ja kocham Housa (swoją droga on jest identyczny z wyglądu jak mój gin, hihihi), więc dzięki za stronkę. Ogladam kilka serii na raz: w TVP 2 4 seria, w AXN 5 seria, w wyborczej 2 seria, to sobie jeszcze 6 dołożę.

Byłam na zakupkach, przy okazji zajrzałam do CCC - fajne trampki dla dzieci mają, zakupiłam Majce jedne do latania na wiosnę, jedne do przedszkola. Sobie upatrzyłam 2 pary butków i chyba tez je zakupię, póki jeszcze są rozmiary.

Dzamena to zdrowiejcie jak najszybciej..... u nas, odpukać, od 4 tyg spokój z chorobami, zobaczymy jak długo...

Tiffi, ja kupowałam legginsy, ale zwykłe tylko większy rozmiar, ale ja nie lubie się w gertach bo mam grube nogi. Od długiego czasu próbuje kupić jeansy ciążowe - najbardziej podobaja mi się w H&M, ale jak sa w biodrach i brzuchu dobre to w nogach za male i nic jeszcze nie kupiłam, a już nie mam sie w co ubrać:-(

oczekiwanie, smacznego, chociaż ja osobiście fanką grilla nie jestem, tzn. zjem czasem, ale równie dobrze mogłby ten wynalazek dla mnienie istnieć.

Cayra - ja myślę, że nie ma gotowego przepisu czy pod pępkiem czy 5 cm w lewo:-)
Jak poczujesz ruchy to będziesz pewna, że to właśnie to i już:-)

jedyneczka ja też mam te z Knora:-D tylko mogłam sobie połowe paczki zrobić, bo tyle tego ciasta, że masakra :baffled:

atabe ja własnie wczoraj cała pakę też rozrobiłam i mam jeszcze na dziś:-)

cayra ja czułam od 16 tyg. ale to moje drugie dziecię w wtedy czuje się czasem wcześniej;-)a tak mocno i systematycznie od 20go i najczęściej po pępkiem a od tygodnia też solidnie po bokach, zależy jak maluszek leży:happy:jeśli masz np. łożysko na przedniej ścianie możesz tam słabiej czuć;-)

tiffi ja nawet nie przymierzam ciążowych bo wiem z góry żę nie dopasuje, jak w udach będą dobre to bym pewnie musiała z 6 cm ściąć i d...pa z fasonu dlatego kupiłam biodrówki z bigstaraka - bo na moją figure tylko tam mogę coś dopasować i będę je miała też na potem nim schudne.Tylko nie wiem czy mi starczą do końca bo kupiłam luźniejsze a już są dopasowane a to było 3 tyg.temu:baffled:a w getrach ja wyglądam oki pod warunkiem że są ciemne i mam tyłek zasłonięty:-D

No ładnie z tym grillem...mniami!
Ja wróciłam z plotek u cioci z przepisem na rybę z warzywami gotowanymi na parze razem;) Właśnie kończy się dusić w garnku, a Zet niebawem powinien być z pracy:)
Dziewczyny, czemu tak w więkoszości narzekacie na to tycie? Ja do najszczuplejszych nigdy nie należałam (rozmiar ok 40) a w sumie nadal mieszcze się w te same ciuszki...kilka dłuższych bluzek dokupiłam i jedne spodnie ciążowe, bo biodrówek w mojej szafie tylko dwie pary były i jeszcze tylko je mogę nosić:p Hmm mi na razie puki co brzuszek rośnie...ale zaczynam się bać po waszych postach co będzie dalej!?

zmykam do garów do usłyszenia:)

reklama
skrzat ja to narzekam bo naprawde przytylam sporo i nie mam juz sily wydawac kasy na ciuchy ktorych poza ciaza wiecej juz nie zaloze. szkoda mi pieniedzy... inna kwestia to fakt ze potem bedzie b brzydka skora na brzuchu. a jeszcze inna i chyba dla mnie najwazniejsza ze zle sie czuje z tymi kilogramami bardzo i zle wygladam.
a tak wogole to wczoraj patrzac na siebie w lustrze powiedzialam do miska : kochnie ja to w tej ciazy naprawde dobrze wygladam. a on nie zalapal i mowi: no wiem kochanie ze dobrze wygladasz-zawsze ci to powtarzam. na co ja: ale ja NAPRAWDE DOBRZE wygladam! :-D:-D:-D i wtedy dopiero raczyl zalapac

Do góry