reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ranyśku człowiek do sklepu wyjść nie może bo naskrobią tyle że nie idzie nadgonić:-)ale to dobrze;-)

madzik a co lekarz kazał Ci brać na przeziębienie?

kasiamaj ,aneta_pestka, mammi ja zawsze chodziłam prywatnie (to znaczy tak myslałam bo dzwoniłam i umawiałam się jako prywatnie)ale zawsze brały kartę chipiową i płaciłam 80-100zł, po czasie dopiero się dowiedziałam że po prostu dopłacam a resztę biorą z NFZ. Ale teraz jak pisałam byłam na kasę, ten ch....j gburowaty wytłumaczył jak zapytałam o dopłatę do lepszej plomby, że teraz od nowego roku leczy się albo wyłącznie na kase bez żadnych dopłat - plomby wiadomo jakie i rózne ograniczenia, albo zupełnie prywatnie. Pytam w drugim a baba mi mówi że nie słyszała o tym i normalnie na kasę jest tak że kasa pokrywa za przygotowanie i obróbke zęba ok.100zł. a my dopłacamy za plombe lepszą - 60-150zł. Poszłam z polecenia - i na razie jestem zachwycona - do dentka gdzie wogóle nie ma umowy z NFZ i tylko prywatnie przyjmuję i za duuuużą plombe ze znieczuleniem zapłaciłam 150zł a teraz 120zł za mniejszą. To popatrzcie jaki to wał z tą kasą, z kasy biorą ok.100zł za leczenie i jeszcze od pacjenta drugie tyle a prywatnie jakoś da się połowe taniej to zrobić:eek:oni sami przepisów nie znają a i przepisy takie że mogą je naginać pod siebie:-p

kasik bardzom ciekawa kto tam zamieszkuje w brzuszku twoim:tak:

Vanilka gratki skoku w 6 miesiąc:happy:a z pęcherzem ja myślę że synuś uciska, ja czasem mam spoko a czasem co 15 min muszę, a tu kap kap:sorry::-p

ewelad witaj:tak:

ania_pestka takie porzątki lekkie na nerwa dobre, mnie pomagają i taryfy też pilnujemy od kiedy przyszła nam dopłata wiosną z 2 lat 2000zł:confused2:takie robili prognozy:wściekła/y:

geperty nie wiem jak to jest ale czyściej miałam w domu jak pracowałam:-Drozleniwiłam się czy co:eek::-p

mammi ja sobie przypominam że Emilka raz po szczepieniu miała luźne ee ale szybko przeszło i Szymusiowi też tego życzę:happy:

A ja byłam oglądać znów wózki (relacja na wątku:tak:) i po drodze wstąpiłam po ten sernik do oszołoma co to wczoraj o nim zapomniałam ale jak doszłam do ciastkarni to mi się czegoś innego zachciało:-Dwięc kupiłam ciacho - torcik jogurtowy i jabłkowy - jogurtowy już w brzuszku, pyszny był, leży sobie na hamburgerze:-Dpękne zaraz:szok:

I odnośnie sierpniówek to wiecie tak wpadam na różne watki o wózkach z róznych miesięcy i nie ma jak u nas dialog uprzejmośc i takt, tylko normalnie odnoszę wrażenie czytając że między słowami scyzoryki pootwierane:-Djak to dobrze że jestem lipcówką:tak::-p:rolleyes:

reklama
Dziewczyny mam do Was pytanko.
Szymonek miał wczoraj szczepienie i dziś wystąpiła u niego biegunka tzn.zrobił już czwartą bardzo luzną kupkę:eek: .Myślicie,że to może być reakcja organizmu na szczepienie,czy raczej jakiś wirus?Ani Izabelcia,ani Szymonek nigdy wcześniej nie reagował tak na szczepienie.Może,wasze dzieciaki kiedyś tak miały?
a czy to ta szczepionka na odre, swinke, rozyczke? slyszalam ze dzieci czesto zle znosza to szczepienie wiec moze po tym? nas czeka za miesiac i juz jestem w strachu...

buuu a nie jest to przypadkiem zapalenie pęcherza.... Kiedyś miałam baaardzo nieprzyjemne odczucie, że za chwilę się posikam:eek:
mialam je kilka razy i wiem jakie sa dolegliwosci przy tym...bol,pieczenie itd.wiec to nie to.
mysle,ze mlody mi to funduje bo z pol.kg napewno wazy.

bylam zapisac sie do nowej przychodni kolo nowego domku ...no i cholerka musze jeszcze zaliczyc jedna wizyte u mojej malpy poloznej ..bo babka z tej nowej mowila ,ze troszke malo czasu jest i nie ma wolnych miejsc ..nastepna wizyta juz u nowej poloznej .No trudno :happy:jeszcze raz bede musiala zobaczyc sie z malpa ;-)

na dworze wiosennie :-)super !!
Narazie zmykam robic frytasy (drugi dzien juz no ale moj synek sie uparl ,ze chce wiec zjemy razem :happy:)
M ma wolne ,potem wpadnie nasz kolega wiec piwko free sobie z nimi walne :-D

dziewczyny ajak to jest z tymi taryfami prądu?? bo ja nic na ten temat nie wiem:eek:
coś mnie gardło boli-chyba się zaraziłam od chorych lipcówek...

mialam je kilka razy i wiem jakie sa dolegliwosci przy tym...bol,pieczenie itd.wiec to nie to.
mysle,ze mlody mi to funduje bo z pol.kg napewno wazy.

bylam zapisac sie do nowej przychodni kolo nowego domku ...no i cholerka musze jeszcze zaliczyc jedna wizyte u mojej malpy poloznej ..bo babka z tej nowej mowila ,ze troszke malo czasu jest i nie ma wolnych miejsc ..nastepna wizyta juz u nowej poloznej .No trudno :happy:jeszcze raz bede musiala zobaczyc sie z malpa ;-)

na dworze wiosennie :-)super !!
Narazie zmykam robic frytasy (drugi dzien juz no ale moj synek sie uparl ,ze chce wiec zjemy razem :happy:)
M ma wolne ,potem wpadnie nasz kolega wiec piwko free sobie z nimi walne :-D
Vanilko jak mozesz to napisz pare slow o tym nowym mieszkanku bo pisalas chyba o tym jak ja bylam w PL i mnie ominelo, a moze masz jakies fotki...
my zastanawiamy sie nad pewna oferta, ogladalismy juz te mieszkanko (parter domku) i bardzo nam sie podoba, ale kawalek dalej od centrum i 250£ wiecej niz teraz placimy...
tu jest link 2 bedroom flat to rent in Belsize Road,Worthing,BN11, BN11

Vanilka weź synka na wizyte, nie będziesz musiała mu małpy już w zoo pokazywać:-)

perla ja też w starchu przed każdą Emi szczepionką oczywiście im młodsza tym było gorzej bo dzieciaczek nie ma jak powiedzieć co dolega nie mówiąc o tym że prawie ryczłam z żalu że ją boli:sorry:

atabe my mamy taryfę nocną tańszą od 22 do 6 rano chyba i w ciągu dnia jakoś 13-15 ale to M pamięta dokładnie i mnie pilnuje bo ja mam skleroze, jak czekam do 22 to zapominam wstawić i rano się dziwie czemu wszystko suche w pralce:-p:-D

Perla nie, to nie ta szczepionka.Szymonek ma zaległe szczepienia- jest w tym temacie bardzo do tyłu.Żaden lekarz nie chciał się podjąć szczepienia, bo najpierw miał ospę, po której pół roku nie wolno szczepić, a potem na zmianę zapalenie oskrzeli( diagnozowane chyba czasem zbyt pochopnie) i płuc.Było też podejrzenie mukowiscydozy.Miał robione badania i jak okazało się ,że to astma lekarka postanowiła zaczać go szczepić.Popierałam ją w tym:tak:Teraz też mam stracha,czy to nie jakieś powikłania, bo mały kaszle.Osłuchowo niby czysty,ale jednak kaszle.Przy astmie to ciężko stwierzić kiedy to kaszel od jakiejś infekcji,a kiedy astmatyczny.Dlatego boję się,czy ta biegunka to nie jakieś powikłania poszczepienne:unsure:

Vanilka nie opij się tym piwkiem;-)

kasik kciukasy o 16 będą zaciśniete:tak:

No a ja cały dzień w łóżku-bo wiem ,że to ważne żeby się wygrzać przy chorobie :)
Dzisiaj już nie mam gorączki tylko kaszle,ale mam nadzieję,że to minie.
Jedyneczka lekarz powiedział ,że mam leżec w łózku i brac rutinoscorbin , pić ciepłą herbatkę i takie tam.A jak po tyg nie będzie poprawy to antybiotyk jakiś trzeba będzie wziaść-mam nadzieję,że nie będzie potrzeby....
Kasik trzymam kciuki za wizytę!!
Anetka Ty tyle nie noś tych zakupów-a powiem wam że ta pogoda jest złudna -bo jest ciepło ,a własnie teraz najwięcej ludzi choruje.
Ja wczoraj u lekarza miałam +4 kg na plusie więc nie jest tak źle i dzisiaj w nagrodę zjem 2 pączki hihi
Mammi mam nadzieję,że synkowi szybko przejdzie.
Perla , ale fajne to mieszkanko-bardzo mi się podoba-szczegolnie ogródek.
Mruczka spóźnione 100 lat!!!!ja we wrześniu tez 30 lat będe miała :-D

reklama
Vanilka jeśli chodzi o siuśki dopadło mnie i mam tak samo. Mam takie parcie jakbym miała wiadro wylać a to parę kropelek, ale jaka ulga :-D:-D:-D Najgorzej jest w nocy bo jak się nazbiera to potem aż mnie cały brzuch i jajniki napierdzielają :wściekła/y: Ale ja nie przetrzymuję tylko się budzę jak już się tyle nazbiera...

Frytki - też bym zjadła, ale dzisiaj chyba zrobię zupę pomidorową... Bo taka ciężka się czuję...

Perla ale fajna chata, a ten salon.. jakbym się wyłożyła już bym nie wstała :-D, cena moim zdaniem przystępna, w sumie nie znam okolicy, ale domek ładny ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry