reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Dzięki kochane za słowa wsparcia, jak wróce to zdam relację, no chyba z neta mi znowu zablokują, co ostatnio się zdarza, ale bądźmy dobrej myśli. I pewnie to będzie już wieczorkiem, bo jak ja z zaścianka wyrwę się do Krakowa, to pewnie zahaczę o jakieś sklepy...:-D

Aaaa.. zapomniałabym, wczoraj wracając z pracy bez planów wstąpiłam do galerii i kupiłam sobie nową sukienkę - dziś w niej jestem. Wszystkim sie bardzo podoba. I wstąpiłam do 5-10-15, była wyprzedaż i... kupiłam pierwsze bodziaki dla mojego maluszka w neutralnych żółtych kolorach:-).

Hello.

Kasik powodzenia na wizycie, a chciałabyś synka, córeczkę czy obojętnie?

geperty - jeszcze raz - wielkie dzięki. Co do płci... Hmmm... Zawsze marzyłam o córeczce. Jednak, gdy przyszło do czynu i latami nie mogłam zajśc w ciążę, zaczęło sie leczenie, płacz, załamania to przestało mieć aż takie znaczenie. Gdy juz w zasadzie sie poddaliśmy, to pjawiła się nieplanowana niespodzianka. Dziś byłoby szczytem bezczelności żeby jeszcze wymagać konkretnej płci. To takie moje odczucia. Obecnie kocham istotkę, która zamieszkuje mój brzuszek - kimkolwiek jest...:-).

Może trochę na przekór wszystkim mogłaby być dziewczynka, bo każdy zapewnia że to na 100% chłopak;-).

reklama
powodzenia na wizytach wszystkim

a ja sie upieralam ze jestem w 4 miesiacu tymczasem wg tych list to dobrze zakorzeniona w 5 jestem ;-) ehhhh a chcialam sie odmlodzic czy jak? :-) ale dobrze tylko ciage zagubiona
robie porzadek w szafie i skladam M koszule ale pasowaloby je poprasowac tymczasem M przy przeprowadzce zgubil deske do prasowania a do tego zelazko cos sie obrazilo i nie chce puszczac pary

ehhh wszystko przeciwko mnie jak nie NFZ to AGD :-(

Dziewczyny mam do Was pytanko.
Szymonek miał wczoraj szczepienie i dziś wystąpiła u niego biegunka tzn.zrobił już czwartą bardzo luzną kupkę:eek: .Myślicie,że to może być reakcja organizmu na szczepienie,czy raczej jakiś wirus?Ani Izabelcia,ani Szymonek nigdy wcześniej nie reagował tak na szczepienie.Może,wasze dzieciaki kiedyś tak miały?

mammi-u nas kiedyś po szczepieniu wystapiła gorączka,ale nigdy nie było takich lużnych kupek.może rzadsze...ale nie aż tak.myślę że może to być reakcja na szczepionkę-a do jedzenia nic nowego mu nie dawałaś????
a w jakim wieku jest Twój synek???-ja swojemu podaję sok marchwiowy Kubusia -to go zagęszcza. i kupki nie są już takie lużne.

a i znalazłam tą gazetkę promocyjną Real-a.
http://www.real.pl/promocje.php

bodziaki naprawdę fajne.

Dziewczyny mam do Was pytanko.
Szymonek miał wczoraj szczepienie i dziś wystąpiła u niego biegunka tzn.zrobił już czwartą bardzo luzną kupkę:eek: .Myślicie,że to może być reakcja organizmu na szczepienie,czy raczej jakiś wirus?Ani Izabelcia,ani Szymonek nigdy wcześniej nie reagował tak na szczepienie.Może,wasze dzieciaki kiedyś tak miały?

Ja dla mnie to reakcja na szczepienie, biegunka, wymioty, gorączka, osłabienie i senność to najczęstsze reakcje organizmu na szczepienie. a ma gorączkę albo stan podgorączkowy?? Ja bym jeszcze poobserwowała, marchwianke albo ryż dała i zero soków i owoców tylko jakieś herbatki do picia.

Szymonek ma 15 miesięcy.Je w zasadzie wszystko co jest bez chemii.Je normalne obiady z nami.Nie dawałam mu nic wyjątkowego:no: Z resztą on raczej nie miał skłonności do sensacji żołądkowych.Po raz pierwszy ma biegunkę.
Gorączki też nie ma.Właśnie gotuję mu napar z borówek i będę robiła marchwiankę:tak:
Boję się trochę tej biegunki bo mały jest asmatykiem i myślę,czy to nie jakieś powikłania w związku z chorobą przewlekłą

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mammi własnie miałam Ci pisać, żebyc mu marchewkę dała ale już właśnie czytam, że marchwiankę mu robisz.
Mój syn to też typ astmatyka.Przyjmuje leki przewlekle i nie ma sensacji żoładkowych. Też stawiam na szczepienie. Dzieci różnie reagują.

reklama
a ja wróciłam ze spacerku, super pogoda, jak wiosna:-) to słoneczko, ciepełko....
trochę się oczywiscie obkupiłam,byłam w kauflandzie i zamiast paru rzeczy najpotrzebniejszych to jeszcze parę dodatkowych sie wzięło i się nazbierało:wściekła/y:
już nigdy więcej do kauflandu pieszo,sama na siebie jestem zła:wściekła/y:

Do góry