reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
louise w czerwcu chcecie wziac szczeniaka?? Przed samym porodem:szok: I to takiego ktorym trzeba sie opiekowac tak jak dzieckiem, bo wiadomo ze ta rasa pieskow jest bardzo chorowita i wogole, fakt sa sliczne:tak: Jak bedziecie kupowali pieska to sprawdzajcie bardzo opinie innych ludzi na temat hodowli, nie kupujcie na allegro pierwszego lepszego szczeniaka, wezcie pieska z rodowodem wtedy zawsze wieksze prawdopodobienstwo tego ze roznego rodzaju obciazenia genetyczne dla danej rasy nei wystapia;-) Przepraszam ze tak doradzam, ale jakos tak kocham zwierzaczki i sie tym interesuje troszke:-)

shar-peia - kupila sobie ostatnio inna moaja kolezanka...ja z malych wybralabym sobie chyba Shih Tzu..aczykolwiek nie ma to dla mnie wiekszego znaczenia..tzn...2 chce miec wielkie rasowce..a jednego obojetnie...
w Pl musielismy zostawic u rodzicow krzyzowke yorka z terrierem-..kochaniutkiego!!!

oczekiwanie wlasnie prawde mowiac chcielismy bez rodowodu bo z rodowodem sa kosmicznie drogie... i raczej na pewno nie kupimy z rodowodem :no: ale zdziwiona jestem bo czytalam wczoraj duzo o tych pieskach i wszedzie pisza ze ogolnie bardzo zdrowe sa i jedyna dolegliwosc to choroba skorna zwiazana z tymi faldami, pojawiajajaca sie przy niedostatecznej higienie :tak:

rusalka
i jak ta kolezanka z tym shar-peiem? jaka ma opinie? fajny psiak? b duzo opieki wymaga? ja wlasnie czytalam ze one sa niezwykle przyjaznie do dzieci nastawione i tez glownie pod tym katem pieska wybieramy. na duze wlasnie nie za bardzo mamy warunki w bloku-ale tez wole te wielkie psy :-) juz wczoraj zastrzeglam ze jak sie kiedys do domku wyprowadzimy to albo dog albo ten cane corso bedzie

Ostatnia edycja:
louise w czerwcu chcecie wziac szczeniaka?? Przed samym porodem:szok: I to takiego ktorym trzeba sie opiekowac tak jak dzieckiem, bo wiadomo ze ta rasa pieskow jest bardzo chorowita i wogole, fakt sa sliczne:tak: Jak bedziecie kupowali pieska to sprawdzajcie bardzo opinie innych ludzi na temat hodowli, nie kupujcie na allegro pierwszego lepszego szczeniaka, wezcie pieska z rodowodem wtedy zawsze wieksze prawdopodobienstwo tego ze roznego rodzaju obciazenia genetyczne dla danej rasy nei wystapia;-) Przepraszam ze tak doradzam, ale jakos tak kocham zwierzaczki i sie tym interesuje troszke:-)

tez o tym pomyslalam...chyba bym sie nie zdecydowala teraz na szczeniaczka...
My coprawda obiecalimys Klaudii tu pod choinke...tzn my debatowalismy..a mala uslyszala...ale jak zaszlam w ciaze..to temat sie rozmydlil..bo tez pomyslelismy,z e 2 lata strzela...i wowczas na bank powiekszymy rodzinke o czwronogow!;-):tak:

Powiem ci ze ja bym wolala odlozyc kase i wziac psiaka z rodowodem, wejdz na forum shar pei i tam poczytaj, psiaka z rodowodem mozna kupic juz w cenie takiego bez naprawde, wystarczy poszukac, i mozna kupic tez takiego 6 miesiecznego z hodowli ktory juz bedzie nauczony czystosci i podstawowych zasad zachowania sie;-)

oczekiwanie ja rodze pos sam koniec lipca wiec 2 miesiace jeszcze beda :-):tak: a wlasnie bym chciala zeby juz piesek troszke podrosl razem z nami i sie przyzwyczail przez te 2 miesiace bo naraz i dziecko i piesek to nie dalabym rady. ale tak wlasnie 2 miesiace wczesniej to mysle ze bedzie optymalnie i dla nas i dla niego i potem dla dzidziusia :tak: a doswiadczenie mam w pielegnacji malych pieskow troche bo jak mowilam zawsze u nas w domu byl pies. a raczej suczka i b czesto mlode :tak:

Hej laseczki.

Ja wstałam dawno ale mialam pilną robote.

Najważniejsze:
mammi leżeć mi leżeć, przeforsowałaś brzunio i stres do tego.Śluz z domieszką jak czytałam najcześciej nic złego nie oznacza więc się dodatkowo nie stresuj tylko odpoczywaj!Za to dźwiganie to po tyłku sprać:wściekła/y:Mam nadzieję że M jest bardzo źle i przykro z tego powodu i na drugi raz się zastanowi nim doprowadzi Cię do takiego stanu no i nie pozwoli Ci się przemęczać!!!!:-p

madzik i anet trzymam kciuki i czekam na wieści:tak:

asieńka no mnie obok elevitu gin nadal kazał folik brać mimo że mam hemoglobine w normie - dolnej granicy co prawda ale to jeszcze norma, więc nie wiem co Ci powiedzieć:sorry:ale ja rzadko go biorę bo wogóle do leków typu witaminy jestem zapominalska:tak:

R.usałka gratki połówkowego;-)

kasik wcale nie musisz być poważną mamusią:-puczerwień się po porodzie jak lubisz:-)

louise ale z Ciebie gospodyni pełną buzią, no no no, dobrze że mój M nie podczytuje bo by mi wygarnął czemu przetworów nie robie z naszych owoców ogródkowych:-p:-)wstaw zdjęcie w rubinie bo nie mogę sobie Ciebie wyobrazić w takim kolorze, pliz pliz pliz:-)

justaa cudne są te buldożki:-);-)a ty nie bierzesz czasem żelaza?bo ono potrafi żołądek wymęczyć:no:dla spokojności może idź to lekarza jak nie przejdzie, nawet nie wiem czy krople mozna brać bo sa na alkoholu:sorry:

Powiem ci ze ja bym wolala odlozyc kase i wziac psiaka z rodowodem, wejdz na forum shar pei i tam poczytaj, psiaka z rodowodem mozna kupic juz w cenie takiego bez naprawde, wystarczy poszukac, i mozna kupic tez takiego 6 miesiecznego z hodowli ktory juz bedzie nauczony czystosci i podstawowych zasad zachowania sie;-)

moze i masz racje... jak nie ma duzej roznicy to pewnie kupimy z rodowodem. ale jak patrzylismy, to nie przesadzam-sa 3 razy drozsze. a uwazam ze to jest zbedny papier za takie pieniadze. nikt z moich znajomych majacych rasowe pieski nie ma z rodowodem a sa sliczne i zdrowiutkie...

jedyneczka to poszukam jakiegos i wstawie :-). nawet jedno mialam "b niedawno" bo 3 lata temu na pare miesiecy a tak typu dluzej to z 10 lat temu mialam ten kolorek przez 3 lata. a o przetworach mi nie mow bo jestem przez to przedmiotem zartow ze strony moich kolezanek i kolegow. w tym roku dostalam przezwisko "brie" na czesc bohaterki z "gotowych na wszystko" ktora podobno jest gospodynia domowa (nie ogladalam) :-D:-D:-D

reklama
Postaram się jak najkrócej odpisać na wczorajsze posty-co kmi z tego wyjdzie zobaczymy;-)

Ania pestka mój synek też wcześnie wstaje ostatnio:dry: RAzem z mamusią o 6.15.Do 7- 7.30 sypia tylkow sobote i niedzielę- jak ja śpię dłużej.Nie ma szans,żebym ja wstała,krzątała się po domku, aon spał

Ashika słyszałam właśnie ,że jak są jakieś komplikacje ze strony matki to biorą na Kopernika do porodu.NAtomiast jeżeli o komplikacje ze strony dzidzi to chyba w Kraku są tylko 2 oddziały wyposażone w super sprzęt Prokocim i Ujastek.Co do położnej to masz rację- wszędzie można trafić na małpę;-)

Kasik My w domu mamy dalmatyńczyka,ale mamy jeszcze drugiego psa, kóry w tej chwili jest u rodziny M.To bernardynka Gubi.Ostatnio była u nas kilka dni i też obwąchiwała mi brzuch i jak siadałam to przykładała łebek do brzucholka- tak jakby czuła dzidzię:confused:

jedyneczka gdzie Ty morszczuka dorwałaś.U nas polikwidowali wszystkie rybne.Jedyne ryby jakie można dostać to Mintaj albo Panga.W hipermarketach tez można kupić, ale tam z kilograma ryby odchodzi pół litra wody:szok: Jak mam ochotę na jaką lepszą rybke to 15 min.samochodem trzeba jechać.

tiffi proszę bardzo- Jeszcze raz zamieszczam link do łóżeczka.Narazie jesteśmy zadowoleni, ale to chyba za krótki okres czasu,żeby można było osądząć.
DREAM CZERWONY KOJEC LOZECZKO BABY DESIGN WYS-0zl (929941086) - Aukcje internetowe Allegro

Atabe Twój M to przynajmniej Powie Ci uczciwie ,że nie może przyjść bo gra, a mój jak weżmie się za granie to na prośbę odpowiada tylko mhmmm... albo już kochanie.Pół biedy jak chodzi o jakąś duperelkę, ale jak mówię mu "Zajmij się dzieckiem" a o na to swoje mhm....podczas grania, to juź wiem,że kompa muszę mu wyłączyć, żeby dziecko w samopas nie poszło;-)

louise poczytałam o mitach w ciązy i uśmiała się z tego.Komedia normalnie.Czego ludzie nie wymyślą.Jakieś kaleki i ludzi gorszego gatunku,którym nic nie wolno z nas robią.

Vanilka Podziwiam za zapał do prasowania.Ja tego od dłuzszego czasu wogóle nie robię:zawstydzona/y: No jak już muszę koszulę dla M albo dla siebie jakąś bluzkę wyprasuję.Ale pościel:szok: Szacun Kochana:tak:

R.usalka Wlasnie przez moje przejmowanie sie wszystkim bardziej w ciazy sa te notoryczne klotnie.M wiadomo jak M czasem jest grzeczny ,czasem nie. problemy przezywam po prostu ze zdwojona sila:-( A wrzesze nieraz na niego tak,ze potem zastanawiam sie ile sasiedzi slyszeli z awanturki;-)Wiedzma ze mnie i tyle

dzamena Dziekuje za troske.To mile,ze zauwazylas,ze zniknelam

Do góry