reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

madzik nie denerwuj sie;-)wszystko bedzie dobrze i znow zobaczysz dzidziusia:-)ja najchetniej juz dzisiaj poszlabym na badania:-Dale musze jeszcze czekac cale dwa tygodnie:sorry:

reklama
witam dziewczynki!
Mammi kochana odpoczywaj i wszystko bedzie dobrze!!!
Madzik, Aneta powodzonka na wizytach!
Rusalka polowinkowe gratki!

sorki że jeden za drugim ale chciałam zdążyć przeprosić louise za to bounty:sorry:

dzamena zostaw sobie parę pozycji na jutro:-D

hihihi-wybaczam bo i tak by mi sie nie zmiescilo po tym gigantycznym jablku, poprawionym activia do picia truskawka/kiwi. bęc jak w 9 miesiącu :-):-):-)

mruczka
ja nawet te najlepsze gotowce polecane przez znajomych jako pyszne probowalam i bleeeeee :-):tak:

dzamena taki sexik po klotni bardziej kreci :-):tak::tak::tak: to potwierdzone naukowo :tak:

agatha ja tez nigdy nie prasuje :-):tak: jak M bardzo juz glosno żąda uprasowanego odzienia to czasem cos przeprasuje zeby jakis czas byla cisza :-D no ale latem to juz t-shirty musze czasem. na szczescie koszul nie nosi wiec luzik ;-)
a z reklam to uwielbiam z Mannem Liptona :"doniose..nie doniose...moze jednak doniose..." zawsze mi sie kojarzy z moimi poczynaniami zupowymi :-D no i wszystkie plusa prawie sa smieszne z panami i pania z Mumio

atabe a to wiem-faktycznie tiffi pisala :tak: jak sobie kupie laptopa to i poduche tez ;-) ale narazie nie ma szans bo moj M jest zwolenikiem kompow stacjonarnych :tak::-)

tiffi gotowe leczo mialam z mieskiem-jak zwykle caly wielki gar byl i 1,2 litrowe dwa pojemniki pomrozilam z 2 gotowan. juz z mieskiem-wprost do jedzenia. duzo rzeczy tak robie nawet na biezaco. mam fasolke po bretonsku, bigos, flaczki, lazanki (dzis w menu), sos do ryby po grecku, sos spagetti juz z miesem, rozne zupy (dzis kalafiorowa)-i wszystko gotowce. jestem straszny chomik :-D no i len-jak mi sie nie chce gotowac albo na szybko, to gotowca rozmrazam ;-):-) specjalnie pod tym kątem zakupilam lodowke z ogromna zamrazarka. a oprocz tego mam przetwory w sloikach-sosy do spagetti (bez miesa) przeciery pomidorowe i papryke marynowana (tony). kiedys jeszcze leczo w sloikach tez robilam ale sie pare popsulo, wiec zrezygnowalam

asienka nie bierz nic wiecej-sam feminatal wystarczy (cos wiecej to juz za duzo bedzie) -byl juz kiedys ten temat. no chyba ze masz anemie to dodatkowo zelazo badz kwas foliowy ale po konsultacji z lekarzem :tak::-)

mammi
boze no strasznie mi przykro!!! dzwon do gina od razu! nie mozesz nosic i dzwigac w ciazy, prosze Cie pamietaj o tym...a te stresy tez swoje robia. wlasnie dlatego mnie dobijaja faceci-powinni sie teraz z nami obchodzic jak z jajkiem...a czasem ich zachowanie pozostawia wiele do zyczenia. zadzwon do tego lekarza. a najlepiej od razu do szpitala jedz, bo dalsze czekanie to dalszy stres a to niedobrze w tej sytuacji. no i odpoczywaj duzo kochana

rusalka gratulacje polowki ciazy :-) teraz juz z gorki

kasik na pewno Ci ladnie w tym kolorku bo to pokrewne odcienie. a jak sie lepiej czujesz w czerwieniach to po ciazy zawsze mozesz wrocic :-) ps-tez kiedys mialam non stop czerwien-moj ulubiony kolor to rubin z palette, ale szybko sie spieral

madzik i anetka
-powodzenia na wizytach

iwusia ja tez mam wizyte 2 marca... mam nadzieje ze plec potwierdzi :-) ale to chyba bedzie za wczesnie na polowkowe bo poczatek 20 tygodnia wiec jeszcze z miesiac od 2 marca bede czekac pewnie...

Ostatnia edycja:
Louise latwo powiedziec, ze nie mozna dzwigac w ciazy, a jak sie ma takiego brzdaca jak Mammi, AniaPestka czy ja to nie ma wyjscia i trzeba... zreszta Ty chcesz szybko 2 dzidzie wiec tez bedziesz zmuszona...

Witam

Jak dla mnie dzis strasznie kiepski dzień po nieprzespanej nocy przez ból żołądka, dla odmiany teraz boli mnie głowa. Chyba musze iść na jakies badania na ten żołądek bo to strasznie męczące od kilku dni ciągle boli. Na początku ciąży w listopadzie też miałam takie boleści, jednego dnia to M mnie wiózł na pogotowie bo jakieś zimne poty i dreszcze z bólu miałam, ale dali tylko zastrzyk z ketonalu i nospy i koniec. Bóle przeszły więc dałam spokój a teraz znów zaczynają sie powtarzać.

madzik, aneta powodzenia na wizytach
mmami odpoczywaj,a jak gin zalecilł tyle leków to na pewno się poprawi. Dużo spokoju i zdrówka życze

A tak ogólnie to gdzieś tam się temat psiaków pojawił, ja to kociara jestem ale jeśli pies to mnie się marzy taki Buldog francuski on-line - strona poświęcona rasie buldog francuski są piękne :-)

dzień doberek dziewczyny :happy:
Mammi kochana nie przemęczaj się nam, niech teraz M się wykaże,a Ty wiesz uruchom magiczny paluszek wskazujący ;-)
Madzik - powodzenia na wizycie, ale się nie zamartwiaj, bo wszystko będzie dobrze :happy:
I to wszystko co pamiętam :-D:-D
Ja muszę iść wysłać dzisiaj paczkę rodzicom i kupić kumplowi bilety na koncert :sorry: a tak mi się nic nie chce

Buldoga francuskiego ma moja koleznaka- i nie dziwie Ci sie skoro jestes kociara - ze podoba Ci sie ten akurat piesek bo my zawsze sobie zartujemy, ze to krzyzowka kota z psem:-D

ja to mam totalnego bzika na ptk psow i koni...zawsze mialam psa..dwa..Tu w UK bardzo mi brakuje..ale my budujemy dom w PL...wiec jak licze za 2 lata wrocimy do kraju..wowczas spelnie swoje marzenia i kupily doga niemieckiego, owczarka niemieckiego, ...i jakiegos przytulaka malego :-D...marzy mi sie kon...ale to dalszy plan;-)

Mammi - ciesze sie, ze wszystko ok!

co do frytek..to z Klaudia tak!!!...a teraz nie!!! zapach oleju mi strasznie przeszkadza!!!...:no:kebaby- barowe jedzenie strasznie mnie obrzydza..ostatnio bylam z kumpelami w barze, bo jedna z nich tez jest w ciazy i miala zachcianke na kebaba z frytami wlasnie...jezusicku mslalam, ze sie pochawce jak to zobaczylam:szok:...gdzie przed ciaza tez uwielbialam wpasc sobie na cosik niezdrowego:-D...co ta ciaza robi z czlowiekiem... dzis kroluje u mnie fasolka/szpinak/ brokuly/kalafior...mniam!!!

I my sie witamy porannie, ocziwiscie po godzinnym spacerku i po sniadanku;-)

Witam
A tak ogólnie to gdzieś tam się temat psiaków pojawił, ja to kociara jestem ale jeśli pies to mnie się marzy taki Buldog francuski on-line - strona poświęcona rasie buldog francuski są piękne :-)
Ja to w buldozkach jestem zakochana:-) Ale cale biale albo cale czarne mi sie podobaja, inne juz eni tak bardzo.
madzik, aneta powodzenia na wizytach !!!!!!!!!
mmami ja bym i tak podjechala do szitala niech USG zrobia czy wszystko ok. Skoro sie nadzwigalas to lepiej to sprawdzic. A i jesli chodzi o ten detektor to nei uzywaj go za czesto bo on jest szkodliwy dla sluchu dzidzi bo wydziela jakies tam fale ktore moga go uszkodzic. My swoj juz sprzedalismy bo sie przestraszylismy jego skutkow ubocznych.

reklama
Louise latwo powiedziec, ze nie mozna dzwigac w ciazy, a jak sie ma takiego brzdaca jak Mammi, AniaPestka czy ja to nie ma wyjscia i trzeba... zreszta Ty chcesz szybko 2 dzidzie wiec tez bedziesz zmuszona...
perla no wlasnie o tym samym zaczelam myslec jak mammi napisala posta...:-( nie wiem jak to bedzie...

justa tez wczoraj je ogladalismy-sa fajowe ale bardziej mi sie podoba buldog angielski-maja taki wyglad napakowanych zbirow i loduziakow :-D:-D:-D
niemniej decyzja juz zapadla-kupujemy shar-peia :tak::-) i to juz w czerwcu moze :-)

mysza jaki koncert?

rusalka dogi niemieckie to moje najkochansze najulubiensze psy :tak::tak::tak: sa takie posagowe i piekne. i przy okazji maja bardzo madre oczy i spojrzenie :tak::-)

Do góry