reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
mammi jeśli z dzidzią wszystko ok to powinno być dobrze, może to z przesilenia, ale lepiej jechac do gina i dokladnie sprawdzic.
BĘDZIE DOBRZE

mammi -trzymam kciuki by wszystko bylo b.dobrze!
My kobiety w ciazy strasznie wszytsko przezywamy...zwykla sprzeczka powoduje bynajmniej i u mnie ogromny stres(przed ciaza bym odwrocila sie na piecie i phii..a teraz jak cokolwiek mnie lekko zdenerwuje, az sie cala trzese..To prawda,z e jestem teraz bardziej wrazliwsza...i nie potrafie panowac nad nerwami - niestety....

WITAM -POLOWOWO 20 TYDZ:-)

Rusałka gratulacje połówki :-) teraz to już z górki ;-)
Ja muszę niestety znikać, bo praktyki czekają ...
Miłego dzionka :rofl2:

mammi trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze !! ale do lekarza i tak bym pojechała, żeby chociaż zapytać, skąd to się wzięło...

Asieńka kw. foliowy przyjmuje się do końca pierwszego trymestru, potem już tylko witaminki;-)

Witam laseczki!:-)
Ja dzis miałam straszne halo z wstawaniem, czułam się jakby w jakims letargu, myslałam, że wyrzucę budzik jak zadzwonił. Nie wiem czy to leki na cisnienie tak podziałały, czy nieobecność M. (jest na delegacji), miałam całe łoże dla siebie, tyle miejsca, bosko:-D
Kolor włosów zminiony, nie moge się przyzwyczaić, wolę sie w moich neonowych czerwieniach i rudościach. W pracy mówią, że fajnie ale ja nie jestem przekonana. Zobaczymy co powie M, bo on jest nastawiony na moje wariatkowo na włosach;-). Ale czego nie robi sie dla dzidzi, trzeba będzie sie przyzwyczaić, przecież będę poważna mamusią;-).

louise na tej stronce szósty od góry jest tata naszej Adi - HADOCCK HUK:-)

Bastion Gwiazd - Cane Corso - hodowla psów, szczeniaki, psy, molosy

jedyneczka - piękny psiur, jak ja uwielbiam takie mordki:-).

matko, dziewczyny ja was podziwiam :szok::rofl2: mnie ciezko zagonic do prasowania czegokolwiek ale poscieli to na bank nikt mnie nie przekona...

louise - ja mam tak samo, nawet M sam sobie koszule prasuje. Wole sprzątać cokolwiek, niż brac się za prasowanie. Co do pościeli - na początku małżeństwa miałam jakis schiz i prasowałam, teraz ... ha, ha... nie ma na to szans;-).

hej

Juz po wizycie. Wszystko ok. Lekarz sprawdzal dedektorem tetno dzidzusia. Na usg idziemy za tydzien calą rodzinką. :-):-):-)
Przytylam 4 kg od poczatku ciazy. Po drodze do domu podjechalam kupic sobie zestaw z kebabem i z frytasami :-):-)

Arlecia - cieszę sie, że wizyta udana, a z wagą idziemy łeb w łeb.:-) Tez mam fazę na frytki, ale z ketchupem. Kebabydo mnie nie mówia, niestety;-).

witam sie i ja!!
nie pytajcie nawet co u mnie nazwe to jednym slowem KATASTROFA!!!
chyba dopadla mnie grypa zoladkowa albo zlapalam jakiegos wirusa!!czuje sie strasznie boli mnie glowa zoladek a do tego sciskam co chwilke toalete,nawet nie wiem czy moge wziasc jakies krople albo napic sie amolu-boje sie tylko zeby nie zaszkodzic maluszkowi!!jednym slowem umieram.spala dzisiaj pol dnia i pierwszy raz w zyciu widzialam taki strach w oczach u mojego M,zawsze o mnie dbal ale dzisiaj to juz z przesada!!!

Kama - biedactwo, ja niedawno miałam to samo. Pomogły rennie, asmag. Duzo pij i wlewaj na siłe w siebie chudy rosół. To Cię wzmocni. Wiem, że bedzie ciężko, ale taki rosołek działa cuda. Zdrowiej nam szybko.;-)

Witam.
Przepraszam,że tylko o sobie,ale nadrobię jak poczuję się lepiej.
Wczoraj miałam koszmarny dzień.Bardzo pokłóciliśmy się z M.Pół dnia się nie odzywaliśmy,nawet spaliśmy dziś osobno.JA nie potrafię tak się gniewać i wywołało to u mnie straszny stres.Pół nocy nie mogłam spać.NA dodatek wczoraj sama musiałam się zajmować dziećmi.Kąpałam i kilkakrotnie podnosiłam Szymonka.
Rano dostałam różowych plamień:-(
Martwię jak skur....ale sprawdziłam tętno i z dzidzią ok.Nie mam żadnych skórczy ,tylko te jasnorożowe plamienia.JAk nie przejdzie do godziny, bedę dzwonić do gina,jak nie odbierze pojedziemy do szpitala.Wezmę numery do Was w razie czego,żeby dać znać.
W tej sytuacji się pogodziliśmy,więc M będzie ze mną.Do pracy dziś nie pójdzie.
Boję się.:-( Idę się połóżyć.
Miłego dnia Kochane-

mammi - biedaku, ja przed ostatnia wizyta też miałam lekkie plamienia, ale przeszły. Lekarz mnie zbadał i powiedział, że to pewnie ze stresu i przemęczenia, kazał zwolnić. Podejrzewam, że u Ciebie to może być to samo. Troche ostatnio przeszłaś. Ale obserwuj te plamienia, jak nie przejda smaruj do lekarza. M pewnie ma juz karę najgorszą z możliwych... Tzrymaj sie kochana i zdawaj nam tu relację, jak sprawy sie mają.;-)

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia;-)
Narazie plamienie się nie powtórzyło.Dzwoniłam do gina.Kazał mi wrócił do Duphastonu,odstawionego po ostatniej wizycie (3x2) do tego Asmag Forte 3x2 i w razie bóli Nospa doraznie.Jeżeli plamienia się powtórzą i pojawią się silniejsze bóle to mam przyjechać do niego do szpitala.Wtedy zostanę przyjęta na oddział.
Kazał też polegiwać.
Zmykam Was nadrobić;-)

Mammi odpoczywaj teraz .
Ja też pół nocy nie spałam, bo tak się denerwuję tym usg połówkowym dzisiaj.
Trzymajcie kciuki za mnei i Anetkę.Mamy na 12 i 12.30 wizyty.
Dobra zmykam i zdam relację po.
Miłego dnia dziewczyny

hej

Mammi duzo lez i odpoczywaj. Oby plamienie juz si enie powtorzylo.

Madzik kciuki zacisniete mocno i za Anetke tez. :-):-)

Kochane nie stresujcie sie, Myslce o sobie i o dzidziusiu co jest w brzuszku. Wiem ze to łatwo powiedziec i tez teraz w ciazy jak cos mi nie pasuje to sie denerwuje i obrazam. No to są nasze hormony. Ale myslmy o dzieciach naszych. Po ciaży sobie to jakos odbijemy :tak::-):tak:

Ja tak sobie mysle i chyba juz w poniedzialek 22 pojde na usg polowkowe, Mam isc we czwartek za tydzien ale 22 to moj szcześliwy dzien i wole chyba w ten poniedzialek isc :-)

reklama
czesc lipcoweczki:-)
ja juz nie moge sie doczekac na kolejne badania, ale musze jeszcze czekac do 2 marca:-( ciekawosc mnie zzera jesli chodzi o plec naszego drugiego dziecka:-)i mam cicha nadzieje, ze tym razem sie dowiemy:-)

Do góry