reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

a ja mam do Was pytanie - o moją wewnętrzną rybkę :) To już 18 tydz, od 16 czułam jak się dziecko rusza, takie delikatne ruchy - łaskotanie w brzuchu, a od kilku dni nic. Zaraz zacznę panikować... Czy Wy też tak macie, że dziecko przez kilka dni się nie ujawnia??

reklama
hej iwusia - aż tak to się nie znam, ale bojowniki akurat przerabiałam. ;-) Ja właśnie próbuję ogarnąć łazienkę, a jak się ubiorę - bo nadal w piżamie biegam- to idę do sklepu, bo nie mam nic na obiad :-( nawet nie mam pomysłu, chociaż wczoraj myślałam o naleśnikach.

Nie może być 2 samców w jednym akwarium ;-) A jeśli kupować 2 tj. samca i samicę - to tylko takie, które w sklepie pływały już razem. 2 samiczki mogą być, ale one nie są już takie ładne. ;-)
ja mialam bojownika i bojowniczke :tak:
tylko samice nie maja juz takiego pieknego ogona czy jak to sie u nich nazywa :happy:
moj m tez maniak rybkowy..w pl ciagle jakies nowe akwaria .Myslalam ,ze tutaj mu przejdzie a jednak nie .mielismy i tutaj rybki ale ja je zlikwidowalam :happy:
tylko ,ze on to pielegnice czy jak one sie zwa uwielbial ;-)

a ja mam do Was pytanie - o moją wewnętrzną rybkę :) To już 18 tydz, od 16 czułam jak się dziecko rusza, takie delikatne ruchy - łaskotanie w brzuchu, a od kilku dni nic. Zaraz zacznę panikować... Czy Wy też tak macie, że dziecko przez kilka dni się nie ujawnia??

ja mialam bardzo podobnie, wydawalo mi sie ze gdzies w 16 tygodniu czuje delikatne musniecia, kiedy powiedzialam o tym lekarzowi to stwierdzil, ze to raczej malo mozliwe, bo wlasciwe ruchy czuje sie okolo 20 tygodnia.....teraz jestem w 18 tygodniu i tez zaczynam sie zastanawiac, dlaczego nic nie czuje....ostatnio w niedziele czulam takie intensywne ruchy, a teraz znow nic...to chyba nic zlego:sorry:

Witam:-)

Ja jak zwykle zabiegana-jakis cały tydzień taki mam. Najpierw rano ortodonta z dziewczynami. Córcia cała szczesliwa ze ma juz aparat, druga stwierdziła ze tez chce taki i musi sie postarac o krzywe zeby:-). Potem zakupy, powrót do domu-sniadanko, i dalej smigam. Dziś moje dziewczyny wyjezdzaja na 4 dni(do niedzieli włacznie)- z koscioła jest organizowany rajd(w kilka miejsc jada między innymi Ląd, Licheń, Ciechocinek, Toruń)więc trzeba je zaraz spakować bo o 14.30 wyjazd. Jak je odprowadzę to lece do fryzjera, na zakupy (blieliznę nowa trzeba sobie sprawić)i na pobiór krwi (dzis robie badanie na HIV). Więc dzień pełen wrazeń.

oczekiwanie Ty to jesteś szybka kobieta, chwila zastanowienia i łóżeczko juz jest nowe:-)

Ashika Aby się udało i juz w sobote bys wyszła do domu.

madzik1980 Zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze, i nie ma sie czym denerwowac

Arlecia madzia Powodzenia na wizycie życze. Kciuki zacisnięte:-)

aisim Super ze wszystko ok, no widzisz jaka masz juz duza dziewczynke-jak szybko rosnie. Co do płci to tez nie sadze aby sie jeszcze zmieniła:-)

A co do widoków z porodówki-ja przy dziewczynach to miałam na wprost siebie okno a tam kosciół

hehe, ja sobie też :-D
a co do ruchów... ja czuję tylko wieczorem i tylko jak leżę... :-( Czasem w ciągu dnia jak się położę to też kopie, ale to zazwyczaj po obiedzie. Sama już nie wiem, czy to jest to.

reklama
cze dziewczyny!
Iwusia ja stane w obronie Oczekiwanie! jestem pewna ze chodzilo jej o to ze ktos obcy (jakas Titusia) zalozyl nowy watek u nas na lipcowkach z prosba o oddanie glosu...

Do góry