reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witajcie,
Trochę liczę na Wasze podpowiedzi, bo mądrość tkwi w wielu głowach.
No to po kolei. Ostatnia miesiączka 15.10, więc licząc według "ich -lekarskiego" liczenia jestem w 6 tygodniu. Dzień poczęcia może być 31.10 ;-)
Umówiona jestem z lekarzem na 8.12 dopiero.
Póki co czuję nabrzmiałe piersi i tyle, czasem mi się coś "odbija", ale jakiś większych mdłości nie mam.
Generalnie według wyliczeń lekarskich termin mam na 22.lipca, ale ja miałam drugie cykle (32-34), dlatego myślę, że mogę być sierpniówką. Co sądzicie?
A teraz moje wątpliwości:
1. Ja wiem, że to bez sensu, ale same wiecie myśli same przychodzą do głowy. Moje przyjaciółki/koleżanki poroniły i z reguły wtedy gdy się czuły dobrze, żadnych mdłości. Kiedy zachodziły w ciążę po raz drugi (urodziły już) to miały mdłości. Więc już znacie moje myśli
2. Jestem aktywna zawodowo i bardzo dużo wyjeżdżam, ciągle na walizkach po różnych miastach i hotelach no i trochę się martwię, żeby wszystko było ok. Nie chcę rezygnować z pracy i nie chcę nikomu mówić do końca roku.
3. Czuję jakieś delikatne bóle w okolicach jajników
4. Niestety mam zaparcia (zawsze miałam).
Mam nadzieję, że napiszecie mi co sądzicie z "fachowego oka".
Pozdrawiam Was ;-)

reklama
i ja się witam w sobotni porane!!
Niestety muszę siedzieć dziś w pracy, ale obiecałm sobie że od przyszłego roku ani jednej soboty!!!
U mnie samopoczucie dziś na plusie chociaż problemy były z wstaneim przed 6:00 ale jak mus to mus!! Poza tym ok: czasami mdłości!! A dziś obudziłam się z bólem piersi. Też tak macie że najbardziej bolą Was po boku?? Czasami czuję że robią się takie strasznie twarde.

No to witaj w klubie! Ja kazda sobote i tez niedziele jestem w pracy, czyli 7 dni w tygodniu non stop, a z tymi mdlosciami to naprawde uciazliwe.Tez nic jesc nie moge, nawet herbata juz mi obrzydla, o kawie nie wspominajac.Na szczescie dzis jestem sama to nikt mnie nie bedzie wkurzal,a z Wami to milo sie pracuje:tak:No a piersi tez daja popalic, twarde jak kamienie a bola niemilosiernie.
Milego dnia zycze!!!

Witajcie,
Trochę liczę na Wasze podpowiedzi, bo mądrość tkwi w wielu głowach.
No to po kolei. Ostatnia miesiączka 15.10, więc licząc według "ich -lekarskiego" liczenia jestem w 6 tygodniu. Dzień poczęcia może być 31.10 ;-)
Umówiona jestem z lekarzem na 8.12 dopiero.
Póki co czuję nabrzmiałe piersi i tyle, czasem mi się coś "odbija", ale jakiś większych mdłości nie mam.
Generalnie według wyliczeń lekarskich termin mam na 22.lipca, ale ja miałam drugie cykle (32-34), dlatego myślę, że mogę być sierpniówką. Co sądzicie?
A teraz moje wątpliwości:
1. Ja wiem, że to bez sensu, ale same wiecie myśli same przychodzą do głowy. Moje przyjaciółki/koleżanki poroniły i z reguły wtedy gdy się czuły dobrze, żadnych mdłości. Kiedy zachodziły w ciążę po raz drugi (urodziły już) to miały mdłości. Więc już znacie moje myśli
2. Jestem aktywna zawodowo i bardzo dużo wyjeżdżam, ciągle na walizkach po różnych miastach i hotelach no i trochę się martwię, żeby wszystko było ok. Nie chcę rezygnować z pracy i nie chcę nikomu mówić do końca roku.
3. Czuję jakieś delikatne bóle w okolicach jajników
4. Niestety mam zaparcia (zawsze miałam).
Mam nadzieję, że napiszecie mi co sądzicie z "fachowego oka".
Pozdrawiam Was ;-)

Ja może fachowcem nie jestem ale postaram się napisać to co wiem.
Mi z obliczeń wyszło przy ostatniej miesiączce 15.10 i przy 32 dniowym cyklu - przewidywany termin porodu na 25 lipca 2010.
Co do mdłości to trudno stwierdzić jedne kobiety je mają inne nie. Podobno mówi się że jesśli występują to hormony odpowiednie wzrastają - głównie estrogen. Moje zdanie jest takie że powinnaś zrobić badanie beta HCG - koszt ok 25 zł - dopkłądnie wyjdzie jaki masz poziom i który to tydzień. A tymi mdłościami to bym się na razie nie martwiła, przyjda w odpowiednim czasie albo i ie!!
Jeżeli coś by było nie tak musiałabyś mnieć plamienia, krwawienie, albo silne bóle brzucha!!!
Bóle jajników i zaparcia jak najbardziej w ciąży sa uzasadnione!
Co do pracy zawodowej. Takie wyjazdy to duże obciązenie dla organizmu kobiety, ciągle na walzkach i w drodze. Z punktu widzenia kodeksu pracy możesz podróżowac służbowo w ciąży jeśli sama na to wyrazisz zgodę - pracodawca nie moze Cię zmusić! Ale wszytkie doskonale wiemy życie sobie a pracodawca sobie!!
Ja osobiście nie ryzykowałabym tak częstych wyjazdów!! Twoje zdrowie i maleństwa teraz jest najważniejsze, a te pierwsze 3 miesiace naprawdę wymagają odpoczynku i spokoju!!:-) Ale zrobisz oczywiście jak uważasz!:-)
I nie martw się bo napewno wszytko jest ok!!

Witam sobotnie, dziś dzień pełen wrażeń, zamierzam podzielić się nowiną z rodzicami :-), poza tym obiad imieninowy u taty, a wieczorem imprezka urodzinowa u znajomych :tak:, to oznacza, że mamy z małżem wychodne :cool2:, a młodym zajmie się moja mama :-):-):-).

Tiffi z kalkulatorów wychodzi, że twój termin to 26-28 lipca :tak:. Co do mdłości się nie zgodzę :no:, ja pierwszą ciążę przeszłam bez nich i było wszystko ok :tak:, teraz też ich nie mam, ale poczekamy zobaczymy ;-).

Witam sobotnie, dziś dzień pełen wrażeń, zamierzam podzielić się nowiną z rodzicami :-), poza tym obiad imieninowy u taty, a wieczorem imprezka urodzinowa u znajomych :tak:, to oznacza, że mamy z małżem wychodne :cool2:, a młodym zajmie się moja mama :-):-):-).

Geperty - napewno rodzice się ucieszą !! że znów zostaną dziadkami.

Tiffi z kalkulatorów wychodzi, że twój termin to 26-28 lipca :tak:. Co do mdłości się nie zgodzę :no:, ja pierwszą ciążę przeszłam bez nich i było wszystko ok :tak:, teraz też ich nie mam, ale poczekamy zobaczymy ;-).
Tiffi, tak wychodzi z kalkulatora (jak pisze geperty), zobacz sama: Ciąża - BabyBoom
A co do mdłosci również podzielam zdanie poprzedniczki. W poprzedniej ciąży prawie nie miałam, teraz przyszły dopiero z początkiem 6tyg ale na maxa. I na tych objawach utraty tak bym się nie wzorowała- gdy utraciłam aniołka- mdłości nie maiłam, ale piersi i brzuch bolały mnie od samego początku...
A wyjazdy?- w poprzedniej ciąży jeździłam sporo, ale w I trymestrze troszkę trzeba uważać bo ciężary (walizka) a to impreza z klientami, ktos popchnie itp a przemęczać sie nie powinnaś (a ile masz lat jak można wiedzieć?) II trymest jak nic sie nie dzieje- można jeździć do woli, a w III już sie nie ma na to siły :cool2:

Witam Was dziewczyny!:-)
Chyba tu powinnam sie przywitac-dzis zrobilam 5-ty juz test i w koncu wyszedl pozytywny:-):-):-)
Mam juz poltoraroczna Majeczke,ale marzylam juz o drugim dziecku i to wlasnie z 2-letnia roznica wieku.
W wolnym czasie musze nadrobic te Wasze ponad 120 stron,aby Was lepiej poznac:-)
Pozdrawiam:-)

Chyba tu powinnam sie przywitac-dzis zrobilam 5-ty juz test i w koncu wyszedl pozytywny:-):-):-)
Mam juz poltoraroczna Majeczke,ale marzylam juz o drugim dziecku i to wlasnie z 2-letnia roznica wieku.
W wolnym czasie musze nadrobic te Wasze ponad 120 stron,aby Was lepiej poznac:-)
Gratuluje i witam w naszym gronie :happy2:Oj bedziesz miala co czytac :tak:
Czasami ciezko za nami nadazyc! Jak samopoczucie?

reklama

Witamy w naszym gronie! Miło jak przybywa nowa przyszła mama!!
Tak, koniecznie musisz nadrobić te 120 stron!!:-)

Do góry