reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

louisie ja mam właśnie "zwykły" prysznic. Powiem tak idzie się przyzwyczaić;-) ale jak jakde do rodziców i wchodze do wanny to jest super:tak: dlatego w naszym domu <którego jeszcze nie ma> chcialam zawsze wanne!!!a teraz jak wstępnie gadamy to wszystko wskazuje na to, że znowu będzie prysznic w łazience na dole, a tej do góry narazie nie będziemy robić:wściekła/y: i też mi to nie pasuje...i też wolałabym z taką pół wanną, ale te ceny.......

a co do łóżeczka to ja chyba kupie drewniane, bo M też takie woli, a ja do tego turystycznego też nie do końca jestem przekonana...ale na wyjazdy będe brała napewno turystyczne...musze jeszcze to przemyśleć...oj ciężkie decyzje nas czekają;-)

reklama
perla ale to znaczy ze te drewniane nie sa dobre? czy funkcjonalne? bo ja juz sama nie wiem. wlasnie sie tydzien temu wymadrzalam ze jak to mozna turystyczne lozeczko dla takiego dzidziusia malenkiego i ze oni chyba zglupieli, ze mozna "oprocz" a nie "zamiast"... a tu piszecie ze turystyczne ok :confused: kurcze bo jak mozna turystyczne to ja bym moze tez kupila... bo i tak chcialam i jedno i drugie a po co mam wydawac kase na 2...
u mnie turystyczne sie sprawdzilo rewelacyjnie, a jesli chodzi o drewniane to tak jak Mammi pisze, nie da sie szybko zlozyc, a ja pozatym boje sie o zaplatanie, uderzenie w szczebelki...

Ashika Trzymam kciuki za Twój szybki powrót do zdrowia i oczywiśie,żeby maluszkowi to w żaden zsposób nie zaszkodziło.Może poznasz tam jakieś ciężaróweczki....A jak oceniasz szpital i przede wszystki gdzie leżysz??? Na Galla?

Wiecie co, ja już po prostu zaczęłam się obawiać,że to naprawdę może się dla Szymonka bardzo zle skończyć.PRzecież takie małe dziecko nie może ciaglę przechodzić zapalenia oskrzeli i płuc.To też moja głupota,że pozwalam jej brać Szymona do jej pokoju, wiedząc ,że nie jest za sterylnie:sorry:
DZiwne,że szwagier też jako dziecko też strasznie chorował i bez przerwy był w szpitalu, na dodatek miał astmę...CZyżby przypadek?NIE SĄDZĘ:no:Raczej zaniedbania ze strony teściowej

atabe podobno kokosowe materacyki są ok.,a co do pościeli to też jakaś nie alergizująca.My wkładamy kocyk w poszewkę, bo najłatwiej go wyprać i kurz się nie gromadzi w takiejn pościeli.

Vanilka Nie smutaj już....Pamiętaj,że my Cię tu baaa....rdzo lubimy i zawsze jesteśmy.Wiem,że to mało,ale zawsze coś:sorry:

kasik powodzenia na wizycie.Może jednak uda się poznać dziś płeć.Ciekawa jestem jak nie wiem co, kto zamieszkuję Twó brzuszek.

Mammi leze na kopernika jak na razie nie jest tak zle mnie i tak wszystko jedno w sumie, tylko kazali mi wczoraj wyjac kolczyka z pepka i uciekla mi kuleczka z gory i wtopila sie chyba w posadzke :-( na razie nie spotkalam nikogo "wrogo" nastawionego jak to opowiadaja i mozna poczytac.
Szymonkowi duzo zdrowka zycze a co do tesciowej szkoda slow jakies kompletnie absurdalne to jej postepowanie przeciez powinno jej zalezec na zdrowiu wnuka :wściekła/y:

louisie ja mam właśnie "zwykły" prysznic. Powiem tak idzie się przyzwyczaić;-) ale jak jakde do rodziców i wchodze do wanny to jest super:tak: dlatego w naszym domu <którego jeszcze nie ma> chcialam zawsze wanne!!!a teraz jak wstępnie gadamy to wszystko wskazuje na to, że znowu będzie prysznic w łazience na dole, a tej do góry narazie nie będziemy robić:wściekła/y: i też mi to nie pasuje...i też wolałabym z taką pół wanną, ale te ceny.......

a co do łóżeczka to ja chyba kupie drewniane, bo M też takie woli, a ja do tego turystycznego też nie do końca jestem przekonana...ale na wyjazdy będe brała napewno turystyczne...musze jeszcze to przemyśleć...oj ciężkie decyzje nas czekają;-)

no to ja juz nie wiem co z tym lozeczkiem ja mam drewniane kalsyczne gdzies na strychu tylko materacyk i posciel dokupic by trzeba, ale mam tez kolyske :tak: i taki maja plan na dzien dobry w kolysce ale ja nie chce bo na lozeczku poloze przewijak a tak to sie bede meczyc kolyske wystawie na taras zamiast wozka o :tak: a co do turystycznych lozeczek nie wypowiem sie chociaz uzywalam, ale poniewaz na wlasnej skorze to nie pamietam jak bylo :-D:-D:-D:-D

czesc dziewczynki ja od rana ciagl zalatana jestem anajchetniej to bym sie połozyła i spała cały dzień,z tego co czytam to nie jest za ciekawie z tymi naszymi dzieciaczkami mammi współczuje teściowej ja bym chyba ją zagryzła stara pudernica bez pojecia ,przepraszam z góry za obrazliwe słowa ale zabić to mało skoro nie rozumie co sie do niej mówi.jedyneczka jak chcesz to ja do Ciebie przyjade bedzie ci razniej, a tak bez zartów to niech mama z tobą zostanie bedzie wam napewno lepiej razem.gepherty bardzo współczuje synkowi miejmy nadzieje że szybko zadziałają leki i troche mu ulżą w bólu.lece troche poczytac bo póżniej po Filipka do przedzkola i trzeba jakis obiad zrobic

Ja mam po starszej łóżeczko drewniane i nie zamieniłabym na turystyczne. Jak dla mnie dziecko w takim więcej widzi a na boki można założyć ochraniacze. Koleżanka ma turystyczne ale tylko dlatego że czesto jeżdzili. Ale to tylko moje zdanie.

dzamena witaj:happy: Czy teściowa to stara pudernica???Hmm..W sumie to ona w ogóle się nie maluje i raczej mało dba o siebie,ale spokojnie na dzień dzisiejszy mogę ją określić jako "Stara rurę bez wyobrazni";-)

Jeszcze na zakończenie z mojej strony link do łóżeczka,które wstepnie sobie upatrzyłam.Nie jestem na nie nastawiona na 100% bo nie znam opini innych,ale podoba mi się wizualnie i ma fajne dodatkowe funkcje.:tak:
DREAM CZERWONY KOJEC LOZECZKO BABY DESIGN WYS-0zl (912527575) - Aukcje internetowe Allegro

FAjne jest też Graco, októrym pisała kiedyś perla tyle,że jest droższe i ma dopuszczalną wagę dziecka do 13 kg, a BAby Design do 15;-)
http://allegro.pl/item912204196_lozko_kojec_graco_contour_electra_promocja_wys24h.html
Raczej między tymi dwoma będę wybierać

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja mam po starszej łóżeczko drewniane i nie zamieniłabym na turystyczne. Jak dla mnie dziecko w takim więcej widzi a na boki można założyć ochraniacze. Koleżanka ma turystyczne ale tylko dlatego że czesto jeżdzili. Ale to tylko moje zdanie.
ja w turystycznym mam jasniutka kremowa siateczke i wszystko widac!
ochraniacze na drewniane mozna oczywiscie zalozyc, ale wtedy to napewno nic nie widac :-D
kwestia gustu, jeden woli to, drugi to...
Mammi to lozeczko co wkleilas wydaje sie bardzo fajne! to co mam ja kosztuje tutaj jakies 400zl, a w PL widzialam w Swiecie Dziecka za 700zl z kawalkiem :szok:
ale na Allegro widac duzo tansze...

Ostatnia edycja:
Ekstra te łóżeczka.Bajeranckie i niedrogie,to pierwsze w szczególności.Tez się nawet nad nim zastanawiam...
Mam po mojej bratanicy kojec ale on zajmuje bardzo dużo miejsca bo jest kwadratowy i zresztą nie ma takich fajnych funkcji jak ten z allegro.

mammi fajne te lozeczka :tak:

ja tez mysle ,ze to kwestia gustu czy drewniane czy turystyczne...kazda ma inny dom ..jedna wiecej miejsca inne mniej :happy:ja tem za darmo bym oddalam drewniane..tylko zbedny mebel w domu :-D

reklama

atabe powiem Ci ze ceny akurat nie sa takie bardzo wysokie tych wysokich brodzikow z siedzonkami :tak:900 zl za 80tke a kolo 1000 za 90tke. tylko nie wiem jak z jakosci-no naprawd sie nie znam na tym. z panela prysznicowego zrezygnowalismy bo tu ceny faktycznie z kosmosu. ale nawet zwyklych "sluchawek" nie ma, tylko jakies wynalazki, ktore jestem pewna zepsuja sie za rok.ehhhh...ciezkie tematy...
ja tez chyba w koncu zwykle lozeczko kupie. tak mi jeszcze przyszlo do glowy ze jak potem niedlugo bedzie drugie dzidzi, to Stasiek (albo Ninka ;-):-)) zostanie przeniesiona wtedy do turystycznego a noworodek odziedziczy lozeczko :tak::tak::tak:

mammi fajne te lozeczka. kiedys ktoras wstawiala lozeczko z funkcja kolyski. chyba bedzie w watku o zakupach. tamto nawet nawet tez mi sie podobalo. mialo jakas budke tez i moskitiere :-)

Do góry