reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Dziewczyny chyba mnie coś bierze...grypsko jakieś,drapie mnie w gardle,oczy mnie bolą i w ogóle jakaś słaba jestem:-( Chyba herbatkę z miodem i cytrynka sobie zrobię.
A ja się zastanawiam gdzie się Keeejt podziała???

reklama
Jestem, jestem :-) Leże od wczoraj w łóżku. Niby to lekkie przeziębienie ale lekark apowiedziała, że mam w miarę możliwości leżeć, bo ważne jest szczególnie w pierwszym trymestrze żeby choróbsko szybko przeszło. Pozdrawiam Was wszystkie :-)

aisim spoko wodza, nawet nie zauważyłam wątku dotyczącego listy lipcówek. Od razu wbijałam się tu. To stare przyzwyczajenia z noworodka. Pcham się do forum głównego. Tam tych pod-for nie ma (czy jak to tam się pisze)
ja w poprzedniej ciazy tez na noworodku bylam :happy:Ale troche sie tam niewesolo na tym forum noworodkowym porobilo i jakos przestalam pisac ;-)

Kurcze moj synek mi sie rozchorowal :/ Goraczke ma i mowi ,ze gardlo go boli ..oby tylko nie angina :/
Zdrowka zycze mamuski oby chorobska poszly precz!!
Kurde jesien wiec i choroby sie zaczely :/

Wlasnie wcinam fasolke szparagowa w bulce tartej na maselku -pycha !!;-)
No i witam nowe lipcoweczki :-)Kurde ile nas juz jest ,fajnie:happy:

Zastanawiam sie gdzie ANGELIE zaginela ..dlugo sie nie odzywa :(

Ostatnia edycja:
Ah dziewczyny dobrze, ze tu jestescie. Jak tak sobie czytam Wasze posty to od razu mi lepiej. Inaczej bym chyba zwariowala :oo2: Strasznie sie czuje z tymi mdlosciami, zgagami i bolami brzucha, szczegolnie, ze przy pierwszej ciazy nic a nic nie czulam oprocz sennosci, a teraz wszystko naraz.:sad: Tak sie zastanawiam czy to nie zalezy czasem od wieku?? A tak wiem, ze nie jestem jedyna.
Najgorsza jest ta drazliwosc-wszystko mnie wk :wściekła/y:rza. Siedze w pracy w towarzystwie dziesiatki mezczyzn i jak slysze, ze ten z lewej kicha, ten z prawej beka a ten na przeciwko mi zacznie siorbac kawe to mam taka ochote wstac i przywalic im czyms w leb ze :szok: Nie wiem jak dlugo to wytrzymam argggg.

dziewczyny-a ja jestem przeziębiona -mam okropny katar i głowa mnie ;(
Nawet nie wiem jak mam sobie pomóć-moze jakies inchalacje?chyba można??

Jestem, jestem :-) Leże od wczoraj w łóżku. Niby to lekkie przeziębienie ale lekark apowiedziała, że mam w miarę możliwości leżeć, bo ważne jest szczególnie w pierwszym trymestrze żeby choróbsko szybko przeszło. Pozdrawiam Was wszystkie :-)
No to odpoczywaj sobie :tak: Ja kupiłam dziś w aptece syrop na przeziębienie dla kobiet w ciąży *spam* jest absolutnie bezpieczny i ponoć skuteczny :-)

Dziewczyny na przeziębienie są najlepsze domowe sposoby. Znalazłam coś może wam się przyda :-) Na katar :
Najlepsze na katar są czosnek i cebula, bo zawierają naturalne substancje działające podobnie jak antybiotyk (fitoncydy). W pierwszej fazie infekcji ich stosowanie daje świetne rezultaty.

Przy silnym katarze pomaga regularne wąchanie chrzanu, mającego działanie bakteriobójcze. Dobre efekty daje również zjadanie dwóch-trzech łyżeczek tartego chrzanu do każdego posiłku.

Sięgnij po witaminę C, ale w naturalnej postaci. Pij soki cytrusowe i herbatę z cytryną.

Do nosa możesz zakraplać roztwór soli morskiej albo sól fizjologiczną. Nie stosuj kropli do nosa, mogą zaszkodzić dziecku.

Ulgę przyniosą ci inhalacje z wody z solą lub olejku miętowego, albo parówka z ziół: rumianku i lawendy z dodatkiem olejku eukaliptusowego.

Domowe sposoby są bardzo dobre przy lekkim przeziębieniu. Normalnie faktycznie jakaś epidemia jest, teraz to wszyscy chorują po kolei :(
Ja leczyłam się dwa dni domowymi sposobami plus occidoccocillum i lipomal. Niestety, te dwa dni spowodowały,że infekcja rozwinęła się na dobre. Byłam strasznie chora, wizyta u lekarza i niestety antybiotyk okazał się konieczny i bardzo skuteczny. Dziś czuję się już naprawdę dobrze. Dziewczynki jak Wam się troszkę przeciągnie to przeziębienie to lepiej idźcie do lekarza, bo naprawdę z tymi infekcjami to teraz nie ma żartów. Życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia i żebyście nie musiały tak cierpieć jak ja :-)
Pozdrawiam!!!

Ah dziewczyny dobrze, ze tu jestescie. Jak tak sobie czytam Wasze posty to od razu mi lepiej. Inaczej bym chyba zwariowala :oo2: Strasznie sie czuje z tymi mdlosciami, zgagami i bolami brzucha, szczegolnie, ze przy pierwszej ciazy nic a nic nie czulam oprocz sennosci, a teraz wszystko naraz.:sad: Tak sie zastanawiam czy to nie zalezy czasem od wieku?? A tak wiem, ze nie jestem jedyna.
Najgorsza jest ta drazliwosc-wszystko mnie wk :wściekła/y:rza. Siedze w pracy w towarzystwie dziesiatki mezczyzn i jak slysze, ze ten z lewej kicha, ten z prawej beka a ten na przeciwko mi zacznie siorbac kawe to mam taka ochote wstac i przywalic im czyms w leb ze :szok: Nie wiem jak dlugo to wytrzymam argggg.

jak bym siebie slyszala...mam tak samo:szok:...i to raczej nie z racji wieku w poprzedniej ciazy tez mialam mdlosci...a teraz doszlo rozdraznienie i wstret do jedzenia:eek:

dziewczyny trzymajcie sie nie dajcie chorobom!:tak:

reklama
A ja zapomniałąm Wam powiedzieć że byłam wczoraj u fryzjera, ściełam włosy i zrobiłam pasemka!! Pani powiedziała ze może dać pisemną gwarancję że farby sa bezpieczne!! No jakoś dzieki tej zmianie samopoczucie mi się poprawiło, a w pracy mówią że wyglądam o 3 lata młodziej!! To dopiero komplement)):-)

dobre samopoczucie jest baaardzo wazne- super! moze jak sie lepiej poznamy utworzymy dzial zamkniety i bedziemy wklejaly nasze zdjecia:tak:

Do góry