reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
justaa ja zgadzam się z mammi choć nie znam twojego M, ale niektórzy tak mają. Moi teściowie mieszkają z córką i zięciem i 2 dzieci. To znaczy teściowie powiedzieli, że po ślubie mogą zamieszkać i za nic nie płacić a w tym czasie sobie dom budować. Zięć miał dom w stanie surowym. Rezultat jest taki, że przez 8 lat nic w tamtym domu nie zrobili, a tu nawet nie kiwnęli palcem, nawet do malowania się nie dołożyli, nie płacą za nic, a zięć nawet nie zejdzie do kuchni, żona biega jak służąca z obiadkami na górę a on je sam w pokoju, nic nie robi. PORAŻKA
mruczka no to kolejna dziewczynka fajnie
mammi no ja też szukam kuchni i jednak bardziej do nowoczesnej się skłaniam. wybierz taką która tobie się podoba. A co do wybaczania to rzeczywiście szybka jesteś, ale nie daj się bo się chłop przyzwyczai, że może cię obrazić, nie pomagać a potem powie przepraszam i wystarczy. trzeba im pokazywać, że wybaczamy ale nie będziemy tolerować takich zachowań
dzamena chyba nie zrozumiałam, ale spróbuję jakoś to ogarnąć, będziesz miała synka, ale się nie cieszysz. Czasem życie pisze dla nas scenariusze, których na początku nie akceptujemy, ale potem wszystko się zmienia, tylko na to potrzeba czasu. Moja przyjaciółka jest w ciąży z drugim dzieckiem (rodzi w maju), lekarz powiedział, że to córeczka (druga) też była rozczarowana.
gregorka to fajnie, że wszystko dobrze z dzidzią. Tak tak podkładka bardzo się sprawdza
louise nie wiem czy balsam się nadaje, ale smaruj, a co tam. Nie nakręcaj się swędzeniem, pamiętaj, że skóra się rozciąga i jest bardziej sucha. Ja mam bardzo suchą skórę. Geperty ma rację te nawilżające rzeczy które podała są na parwdę skuteczne

Dziewczyny ja mam pytanie, czy macie czasami takie odczucie ze brzuch wam zaraz rozsadzi??? albo jak idziecie to jakby na dole tak na pecherzu lezal wam kamien, ja tak mam i mnie to wkurza:-(
tez mam czasem takie uczucie ale to chyba zalezy jak maly mi sie ulozy i czasem wlasnie tak jakos nisko na dole i tak ciezko mi wtedy .

Ooo ile tutaj się dzieje!!
Mruczka gratulacje!!!
Dzamena wiem jak bardzo chciałaś dziewczynkę-ale chłopcy też są fajni-popłaczesz i jakoś to będzie.Wazne że dziecko zdrowe :)
Ja byłam na zakupach z mamą w Realu i spotkałam znajomą z którą nie miałam żadnego kontaktu i mi pogratulowała ciąży hihi-jednak dzisiejsze zdjęcie nie kłamie, już się nie da ukryć.
Kupiłam 3 kg pomaranczy bo codziennie pije sok wyciskany z nich ,więc trochę ich idzie na to.
Dzisiejszy dzień był prawie bez słodyczy-zjadłam tylko 3 krówki :-D:-D:-D
Louise Ty się tym swędzeniem nie przejmuj-moja koleżanka,która też jest w ciązy teraz tez tak miała i lekarz zlecił próby watrobowe, ale wyszły ok i okazało się ,że to jakieś uczulenie ,a też żadnych wyprysków nie miała.Ja wiem ,żę się łatwo mówi, ja też panikuje ze wszystkim,ale ze mnie to jest nerwicowiec niestety.

agatha delikatnie mówiąc trochę to było bezczelne z jego strony:no:

agatha atabe brak witaminy S na pewno nie wpływa na nich najlepiej, taka już męska natura ale nie mają wyjścia jak okazać wyrozumiałość bo zmuszać się nie powinno a już na pewno kiedy związane jest to z obawami o dziecię:no:Zresztą myslałby kto, rączek nie mają:-D

jedyneczka, w tym pierwszym zdaniu chyba mnie pomyliłaś z mammi:-)

dzamena, strasznie mi przykor, że jesteś zawiedziona, ale chyba rozumiem twoje troski...

Vanillka
, lepiej tego ująć nie mogłaś - uczcić kolacją, chyba jajecznicę ze zbuków przygotuję, takiego mam wku....dzisiaj

Mammi, moja teściowa też ma 3 synów

Louise, ja też stawiam na basen

A czy wy macie czasami takie uczucie jakby wam ktos wody gazowanej do pochwy nalał?? bo ja tak wczoraj miałam cały dzień, normalnie jakby mi tam jakieś bąbelki z gazu fruwały.

u nas cd kłótni z M, tylko gorzej niż wczoraj, atmosfera napięta.:-(

kurcze jakos sie tu na glownym odnalezc nie moge...po protu nie jestem na biezaco, a kikacie zeee hej:-D to dobrze oczywiscie...ale czytam kilka ostatnich postow...bo nocy by mi zabraklo na odrobienie zaleglosci...hmm lece dalej na pozostale nasze tematy:-D

u mnie...jak u reszty...uroki ciazy, wsciek nieraz na wszystko w kolo i coraz wieksze lenistwo mnie ogarnia:happy:

dzis do poludnia z M byczylismy sie w wyrku...i lecial filmik,,,za filmikiem...uwielbiam takie dniii...Mala w przedszkolu ..luz blues i Ameryka w UK:-D

Mammi ja też taka łatwa jestem jak sie pokłocimy, bo nie umiem sie długo fochować, a kłłocimy sie z eM prawie codziennie bo ja jestem strasznym typem zazdrosnika, i wkurzam sie o byle *****.:crazy:
Ja dzisiaj tez z tym moim sie poklocilam bo zachowuje sie jak mały podlotek a nie jak dorosły odpowiedzialny człowiek. WRRRR... szkoda gadac, dobrze że mamy siebie dziewczyny , to taka odskocznia od tych problemow, a nawet jak są to zawsze wam mozna sie wyzalic a wy pocieszycie :D fajniusio :D:D

Ktos pytal o filmy romantyczne, to ja bardzo lubie oglądac film "Holiday" z Cameron Diaz i "Love Actually" to dwa moje ulubione rodzynki z tego gatunku no i takie klasyki jak nothing hill albo pretty women :D:D:-);-)

Po wizycie ok, trwala 5 minut kosztowala mnie 120 zł, sprawdzil tetno, na wage, włozył łapki w moja ...:confused2: pogrzebal pogrzebał, przyłożył głowice tylko zeby pokazac mi ze z dzecikiem wszystko oki, wiec zapytalam odrazu czy to chlopiec, to odburknal ze pokazuje mi tylko dlatego zebym sie nie niepokoila a plec i reszte bedziemy ogladac w 22 tygodniu, nie teraz...
No to nie, łaski bez ;-)
:eek:

Ważne ze dzidziucha widziałam , biloserducho, ładnie sie ruszał.
a jutro musze jchac znowu na te beznadziejne ciagniecie krwi, babka powiedziala ze oczywiscie bez kolejki zebym przyszla, tylko ciekawe kto mnie wpusci z tych starych bab bez kolejki :/ eh:no:

Witam z rana. Ja od 6 na nogach...mój synek postanowił wcześnie wstać:baffled: U nas dzisiaj szaro, buro i znów śnieg sypie...Włosy wczoraj zafarbowane z ciemnej blondynki zrobiłam się brunetką...ale mi się podoba, potrzebowałam jakiejś zmiany:tak: co prawda jeszcze bledsza się wydaje ale nad tym popracuje przy makijażu... a dzisiaj makijaż trzeba zrobić, włosy ułożyć bo na imprezę się wybieramy...urodziny siedmiolatka:-p no ale na jakiejś sali zabaw więc trzeba wyglądać jak ludzie:tak:
Miłego dnia:-)

reklama
Witam się i ja z rana, z mojego pierwszego l4 :) Więc do końca tygodnia będę z Wami zapewne częściej niż tylko wieczorami. Ale się cieszę, że jest to forum, bo za oknem jest jak jest, a tu zawsze życie tętni.
Miłego dnia Dziewczyny!

Do góry