reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ania zazdroszczę imprezki-baw się dobrze:-)
Wszystkim dzień doberek:-D
Przypomniała mi się fajna rzecz z wczorajszej wizyty-jak położna szukała tętna detektorem, to dzidzia kopała akurat w czujnik i przez kilka dobrych chwil prawie nie doprowadziła nas do głuchoty;-) Wtedy M stwierdził,że to dziewczynki są takie złośliwe:happy: Gdyby nie ta waga, to dzisiaj miałabym wyborny humor:sorry:

reklama
dzieńdoberek:-) u mnie tak sobie ostatnio, miałam krwiomocz i ból nerek, lekarze odsyłali mnie od jednego do drugiego:wściekła/y:niby nic takiego w usg nerek nie wyszło, to ja się pytam, skąd te bóle? ale jakoś nikt nie umiał mi odpowiedzieć:no:jutro idę znowu do lekarza:-(jestem przerażona, bo takie bóle nerek mogą wywoływać skurcze macicy... tak się boję o Mojego Maluszka:-(

Ewcik trzymam kciuki abyś trafiła na dobrego lekarza, który zdiagnozuje wszystko dobrze i przegonisz raz na zawsze te bóle nerek.

Cześć dziewczęta, widzę że ja nawet wczesna dzisiaj:happy:

agatha to nie twoje kochanie poszło imprezować wieczorem a potem o twojego hausa miał "ale" że nie sprzątnięte?Jak pokręciłam to sorki, to już byłny drugi raz wczoraj i świadczyłoby to o coraz gorszym stanie mojej mózgownicy:szok::-)
No ja niestety też w lichym nastroju od rana bo M zmierzły i zły jak powiedział:-(Mówi do mnie miło i widzę że się stara ale czasem jak palnie tekst o pierdołe jakąś to szkoda gadać, więc się nie odzywam wtedy;-)Posądza o ten stan rzeczy materac i niewyspanie, ja ponoć też dziwnie teraz się układam i nie miał się jak bidulina przytulić w nocy kiedy spać nie mógł, może to on jest w ciąży?:confused::laugh2:No i zamartwia się o kiepski obrót w firmie tyle że ja też, ale nie wyrzywam się na nim:-(W dodatku plomba mi się wczoraj ukruszyła na jakiejś żujce - to chyba kara że podkradam dziewczynom:-)Dlatego też wybieram się dzisiaj do fryzjera na poprawę humoru:tak:

Supcio no fajne traktowanie za 120 zł, mam nadzieję że przeprosiłaś pana doktora że wogóle zajęłaś mu czas:-D

louise a ja sobie przypomniałam że miałam tak jak ty kiedy mieszkałam u rodziców , całe ciało swędziało zwłaszcza po kąpieli i też bez żadnych widocznych objawów skórnych, wszystko ustąpiło po przeprowadzce a zdarzało się znów po kąpieli u rodziców - a była tam mocno chlorowana woda, aż czasem było czuć specyficzny zapach. Daj znać jak pogadasz z ginkiem;-)

ania_pestka jak się dobrze czujesz w nowym kolorku to najważniejsze:tak:Koniecznie daj zdjęcie abyśmy mogły popodziwiać:-)No i udanej imprezki;-)

oczekiwanie też tak mam z tym uciskiem na pęcherz i nie jest to miłe:no:kładę się wtedy na jednym i drugim boku aby dzidziol się przesunął:-)

czesc laski :)

Louise mój synek na przesuszoną skórę zażywał kąpieli z dodatkiem Emolium (chyba emulsja do kąpieli, ale ręki nie dam sobie uciąć) i wydaje mi się, że jest nieco tańszy od Oilatum, ale na pewno oba te produkty są warte polecenia :tak:.
geperty ja mam emulsje do smarowania na b sucha skore wllasnie emolium do punktowego stosowania i jest dobra wiec to co mowisz tez sobie zakupie albo to co jedyneczka mowi oilatum. tylko trzeba kapiele zaczac zazywac zamiast prysznica...:dry:

agatha moze za jakis czas sie to unormuje z tym klotniami :tak: albo faktycznie musicie od siebie odpoczac. a tu jeszcze teraz takie nerwowe jestesmy...

supcio
ciesze sie ze z dzidziem wszystko ok :tak: ale Ci lekarze sa dobrzy... 120 zl 5 minet wizyta i jeszcze z łaska...rece i cycki opadaja

ania pestka
to milej imprezki ;-) wrzuc zdjecie w nowym kolorku wloskow :tak:

mruczka nie przejmuj sie ta waga az tak bardzo...zrzucimy po ciazy. a wtedy dietka to czy sie chce czy nie chce a i bieganie kolodziecka jako intensywne cwiczenia fizyczne. wiec zalecam spokoj i olanie faktu...;-):-) ja w kazdym razie mam taki zamiar :tak:

dzieki dziewczyny za rady. wczoraj to sie juz tak zestresowalam ze i serce mnie zaczelo bolec i jakis stan ciaglego niepokoju mialam i na dokladke jeszcze brzuch na dole i zoladek mnie zaczal bolec z tego wszystkiego. dzis juz lepiej i samopoczucie tez. ale juz znow zaczyna swedziec wiec tel do gina na bank bedzie. ale juz nie truje.

i ja sie witam z rana

milego dzionka zycze wszystkim

ja dzis do tych po ciemnej stronie dolaczam :-( kompletnie nie moglam spac i jeszcze mnie M z rana wkurzyl bo mial wyprawic synka do szkoly a wstac musialam ja :-(
jeszcze przed chwila mnie zapytal czy mu koszule wyprasuje :szok: pierwszy raz odkad jestesmy razem !!!!! chyba dlatego ze mi wstawac nie wolno :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

supcio ten twoj lekarz to gbur jakis kompletny ja bym mu nie odpuscila

Witam kochane;-)

Widzę,że dziś nastroje ponurawe.Mój komponuje się z nimi wprost idealnie:-(
Pisząc rótko:Od rana mam kiepski humor.Zaczęło się już wczoraj, po tym jak napisałyście,że nie powinnam tak szybko wybaczać uryczałam się jak bóbr i wygarnęłam mu wszystko:że mi żle,że mnie wcale nie szanuje,że w niczym nie pomaga i nie dba o naszą ciążę,że popija piwko,a ja mam mu tylko ciągle wybaczać:-(Rano uż też zdąrzyłam się popłakać,bo wkur...mnie to wszystko.
Człowiek się kurcze stara,a nikt tego nie docenia.Niby poszło o blachostkę,ale jakaś rozżalona dziś jestem.Zmywam ciągle podłogę,a szwagier ubłoconymi buciorami łazi po całym mieszkaniu i ma wszystko gdzieś bo przecież służaca i tak posprząta:crazy: Z M rozmawiam,ale zle mi jakoś:-(Chyba biomet dziś mamy niekorzystny bo nastrój to naprawdę mam grobowy.Na dodatek sniło mi się,że urodziłam dzidzię w 22 tyg.i położna mi powiedziała,że nie ma szans żeby mała przeżyła:-(.Obudziłam się zalana łzami.
Zmykam dziewczęta bo jeszcze zarażę Was moim dzisiejszym pesymizmem.Poza tym córcia ma jutro urodziny.Trzeba coś upiec i prezencik nabyć.;-)Kurcze 8 lat łobuziara kończy,a dopiero co położna kładła mi takie maleńkie pomarszczone cudo na piersi mówiąć może pani przywitać się z córeczką:happy: Ale ten czas leci....

reklama
Witam :-)

Dziś niestety też marnie ze mna obudziłam się przed 4 na siku i sie okazało że w kibelku strasznie szumi wiec pozaglądałam gdzie się dało i stwierdziłam że jakaś rura pękła bo mokro w dziurze z licznikami, ale że to środek nocy to coż zrobić no i już nie usnęłam. Rano o 7 jak zaległam jeszcze na godzinke to sąsiad z dołu zaczął do drzwi alarmować dzwonkiem że mu sufit przecieka no i zaczęła się jazda z administracją w sumie sedno takie że własnie mi kują pół kibelka :szok::wściekła/y:
Jestem zła że znów u nas, nie wyspałam się ani troche i na dodatek oni się tłuką a mnie znów głowa boli :baffled:

ania_pestka dobra zmiana zawsze się przydaje ja niedawno z jasnego blondu na mocno ciemny blond zmieniłam :tak:. Udanej zabawy życze

Mruczka te dziewczynki to chyba takie właśnie diabełki, bo moja też strasznie ruchliwa i się ginka dziwiła że jeszcze nic nie czuje jak ona tak fika strasznie a usg to chyba z 30 min mi robiła bo nie mogła nic uchwycić

Do góry