reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

supciO ja przed każdą wizytą mam złe myśli.
A co do badań mam nadzieję, że powtórzysz je za darmo? Niczego w tej służbie zdrowia nie potrafią dopilnować i myślą, że człowiek ma czas i zdrowie tak latać :baffled:

reklama
A placki kosztuja ok 4 zł i da sie zrobic z nich z 40 placków :D fiirmy Knorr

o też je kiedyś robiłam i naprawde były smaczne:tak: nawet pire z paczki tej Knorr też jadłam i nie było tragedii:-D
powodzenia na wizycie! a za te wyniki to zabić ich można...:wściekła/y:

geperty Ashika no właśnie dzidzia ważna,ale tylko w kółko dla dobra dzidzi,dla dobra dzieci które juz mamy.A my i nasze potrzeby i odczucia to co??? pies??? Nawet on ma określone potrzeby z którymi trzeba się liczyć.Dla dobra dzidzi mamy rezygnować z paierosów ,drinków,surowizny,pracy i kogla mogla ,ale dlaczego np.nikt nie powie daj zrobię to za Ciebie np.umyje za Ciebie podłoge dla dobra dzidzi,ugotuję za Ciebie obiad dla dobra dzidzi, powieszę za Ciebie pranie.
Oj kobiecy los......:baffled:

No wlasnie ale moze nie dla dobra dzidzi znowu tylko dla dobra ciebie samej :crazy: bo mnie to do szalu zaczyna doprowadzac powoli i w niczym mi nie pomaga absolutnie :no: dla dobra i dla dobra a dla mojego dobra by byl wskazany spacer bo juz mnie du.. boli od lozka :-(

A widzicie posępniaki jedne (nie do wszystkich pije ;-))...
JA się dziś do swych brudnych szyb uśmiechnęłam i SŁOŃCE WYSZŁO!- a brud przez to widać jeszcze bardziej- myślałam że jednoczesnie śnieg pada :sorry:)

A ja poprasowałam i postanowiłam odpocząć :-p To jestem :-D

Co do naszych ciążowych umysłów- ja chyba czytałam inny artykuł- otóż że udowodniono (znów amerykanie) że mózg kobiety w ciązy się kurczy (nie wiem czemu M z szacunkiem dla owych profesorów- pokiwał znacząco głową :laugh2:) Podam przykłady z mego życia i pomijam że trudniej mi się wysłowić itp itd: wyrzuciłam już 2 pary majtek do kosza- tyle ze nie na bieliznę a smieci, wczoraj wsypałam zamiast proszeku- płatki kukurydziane (skąd one się w łazience wzięły? :eek:) a tydzień temu zamroziłam pieniądze... Gdy już chciałam dokumenty nowe wyrabiać okazało się że porfel w zamrażalniku :eek: Dobrze ze M miał na mięso ochotę bo bym na wiosnę znalazła ;-)

i ja mam podobnie lapie sie na znajdywaniu rzeczy w "cudownych" miejscach :-)
co do pogody u mnie pada snieg

Dziewczyny a ja znowu mialam jakis koszmarny sen :baffled:obudzilam sie zlana potem , dzieciak mi szalal w brzuchu :baffled:nigdy nie mialam takich snow jak w tej ciazy :no::no:skad to sie bierze ???

atabe ja podpijam cole :happy:

ja na obiad zrobie kurczaka z ryżem i warzywami, tylko nie moge się zdecydować czy w sosie pomidorowym czy z carry;-)
blagam o normalne jedzonko bo odkad sie przeprowadzilismy to babcia trzyma piecze nad gotowaniem i juz mi niedobrze od tych "domowych zdrowych obiadkow" a zjadlabym spaghetti albo chinszczyzne jejciu juz wiem czemu apetytu nei mam. Babcia od lat prowadzi dom i kroluje w kuchni a debata przy sniadaniu co na obiad jak i tak bedzie co ona chce

mysza ja do frytek mam acti fry polecam wszystkim fajne urzadzonko frytki pyszniutkie a co najwazniejsze bez oleju wlasciwie :tak::tak::tak::tak: i jeszcze wiele innych dobrych rzeczy robi

a ja chyba kupię piersi z kuraka, ziemniaki i kapustę i zrobię jakiś normalny obiad, bo z mojego kombinowania to nic nie wychodzi. Miała być wczoraj zapiekanka a wyszła mi z tego zupa :-D:-D:-D

kombinuje z tymi spodniami sprzed ciąży...a to jakaś gumka a to guzik przesuwam...
Ty szczęściaro! To ci się jeszcze pupa mieści w spodnie sprzed ciązy? :zawstydzona/y: Mi to łydka w miejsce wcześniejszego uda wchodzi :eek::-D Polecam wziąć gumkę do włosów (cienką- zaczepić najpier o guzik, potem przez dziurkę i spowrotem w pół do guzika- bez przeszywania, a w zalezności o gumki masz -5cm zapasu i gumka- to wiadomo- aż tak nie uciska...

Ja w ciuszki (tj. płaszcz) inwestowac nie chcę, bo jak dobrze pójdzie (wiosno gdzież ty, ach gdzie?) to miesiąc- dwa i lekka kurtka wróci do łask (a nie zakładam pozostałości po kilogramach na przyszłą zimę ;), a taką większą mam. Tylko że sprzed 5 lat, a wtedy u mnie w szafie frędzle kowbojskie królowały :-D Trudno: jak to mówią: wiśta wio ;-) Co najwyżej więcej ludzi będzie miało uśmiech (szyderczy) na twarzy

Ostatnia edycja:
emih no wiśta wiśta :-D:-D:-D a tak poza tym to zazdroszcze wam tego ze macie jakies ciuchy na wiosne. u mnie zawsze wszystko dopasowane i niestety teraz sie to msci a stare regularnie wywalam bo misiek ma hopla i mi wszystko w czym nie chodze zawsze wyciaga z szafy i robi awantury ze kupa starych szmat az sie szafy nie domykaja. a poltora roku temu podczas klotni /wyprowadzek moich tez pare worow poszlo na smietnik :dry:
supcio wiesz co ze to chamowa z tymi wynikami. absolutnie im za ich blad nie plac po raz drugi :no: a na hiv czekalam tydzien wiec na bank bys i tak na dzis nie miala

Supcio, właśnie... miałam napisać... To że drogie badanie- nie mogę się pogodzić, też płacę z wizyty na wizytę przeszło 100 bo znów o czymś zapomniały Pnie w laboratorium :baffled:
Ale tak wogóle: kiedy będziesz miała te wyniki???
Mam nadzieję, że wszystko dobrze i po prostu taka Twoja uroda że nie tyjesz (moja siostra-też jakieś 45kg w butach ;-) przez pierwsze 5 miesięcy dwóch ciąż nie tyła wogóle i ma zdrowe dzieciątka :tak:

reklama
Wróciłam,przywiozłam sobie sokowirówkę więc będę robiła soczki marchewkowo buraczane:tak:

Odnośnie stanu umysłowego w ciązy to mam kolejne dwa dowody z dnia dzisiejszego:
1. na obiad w planach dziś grochówka - szkoda tylko że nie namoczyłam grochu...:wściekła/y:
2. wracam od kasy na stacji paliw a drzwi mam w aucie otwarte na oścież:rofl2:
Dobrze chyba że nie pracuję bo bym firmę do ruiny doprowadziła:-)

I tym sposobem nie wiem co na obiad zrobić więc tym bardziej nikomu nie doradze:-(

geperty wiem o czym mówisz i co czujesz jeśli chodzi o babcie. Moja ukochana babcia odeszła rok temu gdy miała 82 lata i była bardzo już słabiutka a ja co się z nią widziałam to z myślą że takich chwil mogło już zostać niewiele i potem płakałam z tego żalu no i teraz też się pobeczałam:-(ale ja wierzę że czuwa tam z góry nademną i moimi bliskimi.Dlatego trzeba się cieszyć obecnością ukochanych bliskich bo gruncie rzeczy to nie ma nic ważniejszego i to zawsze powtarzam córci i M.

Vanilka może się bardzo martwisz w tej ciąży i stąd te sny paskudy:confused:

Czytałam wczoraj jeszcze że podwyższone tętno w ciąży jest jak najbardziej normalne ponieważ serducho pracuje wydajniej bo dla dwojga więc się nie martwcie kwiatuszki;-)

właśnie zadzwonił eksiu że mi pojechał po te pieniążki więc nie muszę jechać taki kawał hip hip hura:-)

Do góry