reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Pytałyście o cóeczke :)tak:)
Dziękuję, dziś bez euforii, ale i bez szlochu na szczęście :-D

A ja cały dzień przesiedziałam sobie na necie oglądając wnętrza i czytając fora wnętrzniarski- to też dobre zabicie czasu, a zabijam, bo bruch boli nadal i tylko obiadek dziś zrobiłam...:baffled:

fajnie ze corcia wbija sie w rytm

reklama
Ashika, współczuję :-(
Ake tak myslę, że jeśli lek ten apobiega skurczom, to może jak się unormuje- odstawią cI i wszystko wróci do normy?! Ps. A co do sesji- może czas uderzyć do dziekana?! (studiujesz?!)

Tiffi- to mamy podobny guścik wnętrzniarski, chociaż ja bardziej sjłaniam się do venge+ beż+ jakiś ożywczy kolorek :tak:

Vanilka, Mysza- może się mylę w waszym przypadku, ale takie objawy są przy nerwicy :baffled:
:szok::szok::szok::szok:nerwicy:confused:

ashika niech M pojedzie wyjaśnić sytuację, jeszcze Ci z tego tytułu zgryzot potrzeba:no:

emih to dobra wiadomość z córcią, myślę połowa sukcesu;-)

Vanilka ja co prawda na nerwicy nie miałam-choć niezła ze mnie choleryczka;-) ale identyczne objawy miałam przy gestozie-zatruciu ciążowym,właśnie przez wysokie ciśnienie.Poza tym brak magnezu w organizmie powoduje podobne objawy.Trzęsawka,uczucie gorąca,rozdrażnienie,a w ciąży dodatkowo mogą się pojawić bóle w podbrzuszu.
Stąd delirka u ludzi,którzy piją dużo kawy.Kofeina wypłukuje magnez:baffled:
Długotrwały niedobór magnezu może podobno prowadzic do nerwicy-o której pisała emih.
Ja Codziennie zażywam 4 tabletki magnezu bo właśnie cierpię wg.moje gina na jego niedobór:confused:

Witam się dziewczyny poweekendowo, nawet nie miałam czasu dzisiaj wcześniej zajrzeć, tyle pracy.
W sobotę robiłam wielkie sprzątanie i wuzytę w IKEI miałam (mieszkam 2 km od niej). Zakupiłam dużo pierdółek, pooglądałam pokoiki dziecięce, dywan do sypialni sobie sprawiłam.
wczoraj szliśmy w gości popołudniu, a rano postanowiłam położyć w domu fragmentami tapetę i siedziałam w necie pół dnia i wybierałam.

Magdzia, nie denerwuj się brakami ruchów, ja cały weekend NIC nie czułam, a dzisiaj daje porządnie:-) Na początku tak jest, później będziemy codziennie czuć.

Kasik powrotu do zdrowia, ja taki cały grudzień kaszlący miałam

Vanillka, ja taką zgagę miałam w pierwszej ciąży, szklanka zimnego mleka "trochę" pomagała
Atabe, Jagoda - bardzo ładnie
Mruczka, my na naszą Majkę też mówimy Gutek od Gustawa, bo jak się urodziła to wyglądała jak Gustaw.

ashika niech M pojedzie wyjaśnić sytuację, jeszcze Ci z tego tytułu zgryzot potrzeba:no:

emih to dobra wiadomość z córcią, myślę połowa sukcesu;-)

Zgadzam się z jedyneczką, niech mąż zmyka do dziekanatu, chociaż wiem z doświadczenia, że rozmowy w dziekanacie to tragedia, ale powodzenia;-)

emih - ale się cieszę, że sytuacja przedszkolno - córeczkowa zaczyna wchodzić we właściwy rytm:-)

mammi masz racje,też właśnie wcinam magne b6 i trzęsawka ustępuje:tak:

uciekam bo mój bucuś wrócił z pracy i muszę zdać kompka, miłego wieczorku więc;-)

aha mam od szwagierki parę fajnych ciuszków i gazetki, poczytam więc sobie:happy2:

Ashika, wysyłaj męża (a masz jakies zwolnienie- pewnie nie, bo nie pracujesz? Ale powinnas załatwić od lekarza zaświadczenie, ze musisz leżeć i z tym wszystko powinien biegać M+ opłaty, pisma do dziekana o przesunięcie terminów egzaminów albo indywidualny tok studiów) Wogóle o tym nie myśl i daj się wyżyć swemu M... Ps. jak będzie mógł Ci pomóc- sama zobaczysz ze dziwnym trafem go to uszczęśliwi :cool2: Faceci nie lubią gadać, nie rozumieją psychicznych zakamarków kobiecej psychiki za to doskonale idzie im działanie (większości z nich ;-))

Vanilka, tak i nerwicy... Kup ciśnieniomierz- jesli nosisz się z taką myślą- taki który równiez podaje pomiar pulsu

Ashika, wysyłaj męża (a masz jakies zwolnienie- pewnie nie, bo nie pracujesz? Ale powinnas załatwić od lekarza zaświadczenie, ze musisz leżeć i z tym wszystko powinien biegać M+ opłaty, pisma do dziekana o przesunięcie terminów egzaminów albo indywidualny tok studiów) Wogóle o tym nie myśl i daj się wyżyć swemu M... Ps. jak będzie mógł Ci pomóc- sama zobaczysz ze dziwnym trafem go to uszczęśliwi :cool2: Faceci nie lubią gadać, nie rozumieją psychicznych zakamarków kobiecej psychiki za to doskonale idzie im działanie (większości z nich ;-))

Vanilka, tak i nerwicy... Kup ciśnieniomierz- jesli nosisz się z taką myślą- taki który równiez podaje pomiar pulsu

no wlasnie jakos watpie w to jego dzialanie :baffled:

reklama
Do góry