reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

No ja też czasami słyszę puls w uszach-może poprostu tak w ciąży jest.Ja czytałam ,że puls w ciązy się podwyzsza i od tego mogą byc te nasze dolegliwości -tak mi mój tata tłumaczył(neurolog) że te drżenia rąk, uczucie niepokoju mogą być od pulsu.Więc miejmy nadzieję ,że ciśnienie mamy wsyztskie dobre​

reklama
Vanilka tylko że ja takie jazdy miałam nawet przed ciążą. Kilka razy zdarzało mi się że trząsł mi się cały organizm, tyle, że to było z głodu. Próbowałam oszukać organizm i iść spać zamiast jeść.
Jak mieszkałam z rodzicami to zawsze było śniadanie, obiad i kolacja, a teraz z lenistwa nie robię i są takie skutki uboczne.
Ale ta sytuacja co opisałam, nie była z głodu, bo byłam najedzona... :baffled: Więc to chyba ciśnienie skakało...
Właśnie wcinam czekoladę Wedla jagoda i poziomka - bo wczoraj w reklamie zobaczyłam i mnie naszło :-)

madzik1980 no i koło się zamyka bo uczucie niepokoju znów wpływa na wzrost ciśnienia:baffled:mnie w wielkiej złości to nawet nie ręce ale głowa lata:szok:teraz to potrafię kontrolować ale 15 lat temu na pierwszej rozmowie o pracę myślałam że mi się łeb w koło obróci:-)

zjadłam Emi całą bąbolade, muszę po kryjomu odkupić:baffled:

ehh to cisnienie :baffled:tylko z nim same klopoty ...
ja nie mam slodkiego ,a tak mi sie chce..ale nutelle mam w sloiku wiec troche sie nia poslodze :happy2:
ide polezec bo zdechne

kasik jakbys nie byla w ciazy to bym sie zgodzila z tym doktorem :tak: wlasnie przez zahartowanie organizmu rzadziej sie choruje. no ale oczywiscie bron boze w ciazy takie praktyki :-D niemniej jednak w normalnym stanie probujcie faktycznie skrecac kaloryfery na noc-moze nie posunelabym sie do takich drastycznych krokow jak skrecanie na jajko ale na 1-1,5...no i ogolne hartowanie innymi sposobami tez pomoze
jedyneczka a kiedy powinnas dostac wyplate normalnie z zakladu pracy? kiedys pisalam juz ze ZUS ma miesiac czasu na wyplacenie Ci chorobowego. i tylko nie wiem czy ten miesiac od przewidywanej wyplaty to ma byc. takze nie martw sie i przygotuj na to ze raczej na pieniazki poczekasz troche.
mnie zastanawia co innego, bo nie wiem... jaka droga dostane pieniadze? czy na konto przelewaja czy odbiera sie na poczcie? kurcze Maruska by sie przydala bo dziewczyna sie chyba na tym dobrze zna :tak::-):-):-)

wspolczuje wam dziewczyny z tym cisnieniem. ja tez mam dziwne 130/60 ale nic mi nie jest i nie czuje sie dziwnie. trzesawke mialam tylko raz w polaczeniu z opuchlizna jak wypilam przed snem ponad litr pepsi w godzine. a przed ciaza to tylko czasem na mega kacu po jakiejs szalonej imprezie mi sie to zdarzalo i wtedy faktycznie bralam tabletki uspokajajace ziolowe. tyle ze w ciazy chyba wlasnie nie mozna sobie pozwolic na zbyt wysokie cisnienie. vanilka a nie masz gdzies przychodni tuz przy domu? u nas mierza na zyczenie :tak:

ja zjadlam sniedanie i potem sie polozylam coby mi sie na polkach poukladalo i jak juz zaczelam czytac to dopiero wstalam jak sie ksiazka skonczyla. a teraz musze paznokcie zrobic i potem obiados :dry: a potem zznow basen.... a pogoda taka ze mi sie z domu wychodzic nie chce

a ja, zdaje się, przesiedzę resztę dnia w sypialni. Dobrze, że mi kompa tu przynieśli. W dużym drapią ściany i strasznie się pyli. A tak bym sobie z chłopakami pogadała. Bo oni świrują i jest śmiesznie... Obiados się robi w piekarniku.
Louise zazdroszczę tego basenu. Ja to nawet nie mam stroju do pływania, same bikini :-) A basen w Wawie cholernie drogi...

louise ZUS ma miesiąc na wypłatę świadeczenia od otrzymania L4. Ja dostarczyłam 16 grudnia ale wiem że kulyżanki późno wysłały do księgowej (teraz będę wysyłała bezpośrednio do niej)więc ona wysłała L4 do ZUS 5.01 a kolejne 14.01 więc tak czy siak powinna już kaska być za to pierwsze L4. Mam dostać na konto przelewem bo tak mi wygodniej ale można też przekazem dostawać.Aha i popływaj za mnie:-D

To ja juz po wizycie i wszystko ok ale

no wlasnie to ALE lezenie plackiem wstawac moge tylko na siku jesc moge w lozku i do tego leki dostalam fenoterol :-:)-:)-( cos mi sie wydaje ze moja sesja legla w gruzach :-:)-(
teraz to dopiero mi sie chce wyc :sad::sad::sad:

no wlasnie to ALE lezenie plackiem wstawac moge tylko na siku jesc moge w lozku i do tego leki dostalam fenoterol :-:)-:)-( cos mi sie wydaje ze moja sesja legla w gruzach :-:)-(

A dlaczego o lezenie i leki skoro wszystko ok?? USG ci robil lekarz czy tylko badanie?

reklama

o matko!!!! serdecznie Ci wspolczuje Ashika. domyslam sie co to oznacza akurat dla Ciebie :-( moze tylko przez jakis czas a potem Ci pozwola wstawac...pewnie ta przerowadzka i stres sie do tego tez przyczynily. jestem z Toba i mam nadzieje, ze sie poprawi Twoj stan. dobrze ze z dzieciaczkiem ok wszystko.postaraj sie nie miec czrnych mysli sloneczko :tak:
mysza u mnie obiados sie samo nie chce za cholere zrobic nawet w piekarniku choc go w myslach juz od jakiegos czasu zaklinam :-):tak: to co ty robisz w tym pokoju jak w salonie fajne chlopaki pracuja-troche by cie rozweselili. zajrzyj do nich z kawka ;-):-) u nas basen taniocha bo dycha za godzine zegarowa wiec jak sie uwine to i 50 minet poplywam :tak: a kostium jaki mam to pisalam juz i nie bede pisac 2 raz bo az wstyd-a takto jest nadzieja ze moze nie wszystkie zobaczyly :-D:-D:-D
jedyneczka no to powinna Ci juz kasa przyjsc liczac nawet ze 5 stycznia to 1 zwolnienie wyslala :confused: a jak mam im dac znac jaka droge przekazania pieniazkow chce?znaczy ZUSom jak mam dac znac? poplywam i za Ciebi i za siebie i za bog wie kogo jeszcze bo tyle czasu to ratunku.... :-D

Do góry