reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

geperty no musiał sie przełamac,bo on nie moze wytrzymac jak nie moze sie przytulic albo pogadac a ja zeby skały sr....y nie ma siły zebym pierwsza sie pogodziła,poprostu widział ze nie ma wyjscia z reszta jak sie pokłucimy to na drugi dzien on pracowac nie moze tak mysli z reszta kazde z nas chyba sie zle z tym czuje.
loise no sama sie w sumie dziwie ze udało mi sie go tak wytrenowac co do nas bo normalnie to on nie jest taka miekka dupa tylko raczej nikt mu nie podskoczy ale mnie w zyciu nie ruszył.za nasza rodzine to by chyba lał dokad by mu sił starczyło.
co do ananasa to nie mam pojecia bo nigdy nie słyszałam o tym zeby go nie jesc w ciazy,wiem ze jest dobry na odchudzanie,bo ma w sobie bromeline i jakbys tak jadła po 2 plasterki do kazdego posiłku to sie szybko chudnie i to prawda bo testowałam na sobie .
supcio ja bym na twoim miejscu olała i poszła na zwolnienie,ja jak miałam ostatnio kaszel i bardzo mnie meczył to w pewnym momecie jak kasznełam to az mnie strasznie brzuch zabolał a gdzie jeszcze praca.ty musisz to wylezec bo w ciazy to nie ma zartów

reklama
Witajcie lipcóweczki
Dawno mnie nie było ale nie miałam czasu, zajęta byłam pisaniem pracy mgr. No i będę miała synka. Za miesiąc dopiero wizyta nastepna i wtedy się upewnie. Gin powiedział że synek ale ja wole mieć pewność.Bo znajomej lekarz mówił cały czas że synek a urodziła dziewczynke.

gaja - gratulacje

kasik im sorry :tak::happy2:wybacz :-D
louse Ty jeszcze wcinasz ta kapuche ?? :-D:-D
powiem Ci ,ze ananasa swiezego sie je na wywolanie porodu ...ale nie boj sie bo jak zjesz troszke napewno nie zaszkodzi :happy2::happy2:

Spoko, żartowałam. ;-) A o tym ananasie, nie słyszałam. Ale na początku ciąży miałam taka wielka na niego ochotę, że codziennie wcinałam po pól. I wszystko było ok. Człowiek czasem ma więcej szczęścia niz rozumu:szok:.

hmm to louise moze nie jedz go tak duzo ?Kawalek chyba nie zaszkodzi ?
No ja sama nie wiem :baffled:

mammi oj ja tez duzo testowalam po terminie i nic ,zero ...
jedynie jak juz lezalam w szpitalu poszlam prac sobie koszule recznie na kucaka i w nocy wody mi polecialy...ale tez po badaniu okazalo sie ,ze jakies male ujscie bylo z ktorym spokojnie moglam sobie jeszcze czekac do porodu :wściekła/y:

Przeglądałam zdjęcia przed chwilą i zobaczyłam m.in zdjęcie Szymonka zaraz po urodzeniu,jak go na sali tej gdzie wcześniej próbowałam urodzić odśluzowywali,czyścili i takie tam.Jessssuuuu jaki on był mały brzydak jak się urodził:szok:Jak nie on normalnie,a dla mnie i tak na tamta chwilę był najpiękniejszym dzieckiem na świecie:-D

A ja mam ochote na arbuzka.Nudze się dziś:confused: Teściówka wzięła Szymonka na spacer,a ja nawet nie ogarnieta siędzę i najzwyczajniej w świecie sie byczę:zawstydzona/y:

Vanilka o co chodzi z tym ujściem bo nie rozumiem:zawstydzona/y:Że nie było wcale rozwarcia szyjki macicy?,bo mówi się np.ujście na palec,albo na dwa palce,ale o co chodzi to zabij mnie nie wiem

atabe no nie zazdroszcze ale masz przedbiegi przed dzidzą bo to prawie to samo wiec sie nie nerwuj tylko wprawiaj.:tak:;-)a tak na serio to jak twoja rana?emih strasznie współczuje kłopotów z córka ale musisz jeszcze troche przetrzymac,najgorsze ze masz takiego stresa a to srtasznie działa negatywnie na dzidzie,musisz spróbowac troche sie uspokoic ja wiem ze łatwo sie mówi tym bardziej teraz kiedy byle ***** potrafi doprowadzic cie do białej goraczki.niedobrze ze mała pozwoliła sobie na takie nerwy i cie uderzyła,musisz cos z tym zrobic bo ona poprostu nie moze sobie na takie zeczy pozwalac nawet gdy sie zdenerwuje.

mammi bylo na opuszek rozwarcie :-Dpo moim praniu recznym .
No i wody mi lekko pociekly w nocy...Boze jakie to piekne uczucie jak wody odchodza :happy2::happy2:

louise ale mi apetytu narobiłaś na tego ananasa:baffled:
kurde atabe sory :zawstydzona/y: ale sobie co najgorsza tez narobilam. a tu takie myki ze chyba nie zjem. poszukam w necie jeszcze. zmylilo mnie to ze laski jadly. ktoras tam z puszki pisala ze jadla.... no to kupilam bo zobaczylam i koniec-musialam miec.ehhhhh....niby pare razy juz w ciazy jadlam...nic sie nie stalo ale to moze tylko takie szczescie glupiego
mammi jestes jestes :tak::-)
dzamena dobrze wiedziec o tym chudnieciu od ananasa ;-) bedzie jak znalazl po ciazy (o ile przy karmieniu mozna jesc)

Przeglądałam zdjęcia przed chwilą i zobaczyłam m.in zdjęcie Szymonka zaraz po urodzeniu,jak go na sali tej gdzie wcześniej próbowałam urodzić odśluzowywali,czyścili i takie tam.Jessssuuuu jaki on był mały brzydak jak się urodził:szok:Jak nie on normalnie,a dla mnie i tak na tamta chwilę był najpiękniejszym dzieckiem na świecie:-D

A ja mam ochote na arbuzka.Nudze się dziś:confused: Teściówka wzięła Szymonka na spacer,a ja nawet nie ogarnieta siędzę i najzwyczajniej w świecie sie byczę:zawstydzona/y:
mammi zabije za mna arbuz chodzi juz jakis miesiac az slinotoku dostałam.dziewczyny najlepszy i bezpieczny sposób dla nas i dziecka zeby nie chodzic po terminie to jest wypic olejek rycynowy który wzmaga natural nie skurcze jelit a pózniej poród do tego lewatywka przy okazji wiem bo testowałam a kazała mi go wypic moja ginekolog notabene ordynator szpitala i bardzo chwalony specjalista

reklama
U mnie wody odchodziły dość długo-etapami.Przy Izabeli prawie nię pamiętam bo położna przebijała pęcherz już w tej bardzo zaawansowanej fazie porodu, a przy Szymonku właśnie jakoś tak na kilka razy odchodziły.W szoku byłam jest ich aż tyle, a M chodził z ręcznikami papierowymi za mną i sprzątał;-)

louise:no:;-)
dzamena Zmuszę M,żeby mi kupił arbuza bo nie wytrzymam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry