reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

louise poszperaj w necie co tam pisza dokladnie .
W czasie karmienia napewno nie mozna jest go bo moze uczulac dzidzie ...
a no odchudzanie dobry ,wiekszosc tabletek na odchudzanie zawiera ananasa :tak:

dzamena moj Gabi kilka razy probowal kiedys mnie uderzyc ...jak byl mlodszy ...raz mnie po twarzy uderzyl to dostal po tylku i juz nigdy wiecej nie uderzyl mnie !!!Niestety ale takiego zachowania to ja tolerowac nie bede i On dobrze o tym wie ...teraz jak jest zly to histerie czase mi walnie ale szybko do pionu go stawiam:happy2:

reklama
U mnie wody odchodziły dość długo-etapami.Przy Izabeli prawie nię pamiętam bo położna przebijała pęcherz już w tej bardzo zaawansowanej fazie porodu, a przy Szymonku właśnie jakoś tak na kilka razy odchodziły.W szoku byłam jest ich aż tyle, a M chodził z ręcznikami papierowymi za mną i sprzątał;-)

louise:no:;-)
dzamena Zmuszę M,żeby mi kupił arbuza bo nie wytrzymam.
mnie bardzo poleciały wody,normalnie jakbym nie mogła powstrzymac siku tak sie czułam i bardzo duzo,pamietam ze miałam takiego schiza ze na badaniu przy przyjeciu do szpitala jak zeszłam z fotela to było mi tak głupio ze im taka kałuze zrobiłam ze sie pytałam czym moge to zetrzec a lekarz do mnie co pani przyszła rodzic czy sprzatac?ale mniebyło strasznie wstyd

mammi zabije za mna arbuz chodzi juz jakis miesiac az slinotoku dostałam.dziewczyny najlepszy i bezpieczny sposób dla nas i dziecka zeby nie chodzic po terminie to jest wypic olejek rycynowy który wzmaga natural nie skurcze jelit a pózniej poród do tego lewatywka przy okazji wiem bo testowałam a kazała mi go wypic moja ginekolog notabene ordynator szpitala i bardzo chwalony specjalista
slyszalam o nim i ponoc wypicie duzej ilosci szalwi tez pomaga .
Tylko mi sie wydaje ,ze takie wywolane porody sa dluzsze i bardziej bolesne ...moze sie myle

dzamena dzięki że pytasz- rany dobrzenie widze bo mam wszystko fioletowe:baffled: ale nie boli dziś już prawie wcale więc to chyba dobry znak...mam nadzieje, ze się zagoi w końcu...
A choroba M to istny kataklizm:baffled:

mnie bardzo poleciały wody,normalnie jakbym nie mogła powstrzymac siku tak sie czułam i bardzo duzo,pamietam ze miałam takiego schiza ze na badaniu przy przyjeciu do szpitala jak zeszłam z fotela to było mi tak głupio ze im taka kałuze zrobiłam ze sie pytałam czym moge to zetrzec a lekarz do mnie co pani przyszła rodzic czy sprzatac?ale mniebyło strasznie wstyd
no z tymi wodami to kicha :happy2:Mi odeszly w nocy jak sobie spalam ...i nie wiedzialam czy sie zeszczalam czy to wody :baffled:Poszlam do pielegniarki w nocy ja obudzilam i mowie ,ze chyba sie posikalam albo to wody:-Da ona ,ze napewno nie posikalam sie :happy2:a ja juz w panice ,ze bede rodzic :baffled:

mi się przypomniało jak mojej ciotce w nocy odeszły wody i budzi wójka i mówi wstawaj wody odeszły a on jej na to- skąd ci hydraulika znajde o tej godzinie:baffled:
masakra z tymi facetami...

Nie wiedziałam o tym olejku rycenowym,ale mi nawet oxytocyna nie pomogła urodzic naturalnie więc nie wiem,czy olejek zdałby egzamin.;-)

Izabelci też zdarzyło kilka razy mnie uderzyć i M też parę razy zarobił.Za każdym razem dostała karę,a i tak najgorsze było dla niej to,że widziała jak bardzo mnie to bolało- tzn.jak bardzo było mi przykro.Co do klapsów to ich nie stosujemy.Tzn.M 2 razy się zdarzyło,ale go opier..... i przestał.Ja niestety doświadzcyłam przemocy w dzieciństwie ze strony mojej matki i pewnie dlatego na dzieci nie podnosze ręki.Choć nieraz zdarzyło mi się ze złości na dziecko walnąć w kuchni czymś o ścianę,oczywiście jak nikogo nie było w pobliżu;-)Nie krytykuję żadnych metod wychowawczych,aloe wiem,że jakbym uderzyła dziecko to ja bym cierpiała bardziej niż ono:tak:

atabe dobry wójek : )))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry