reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

A mnie niestety dorwało przeziębienie:-(. Gorączki nie mam , ale strasznie boli mnie gardło, krtań i ogólnie czuję się obolała i rozbita. Od wczoraj zażywam occidoccoccillum i lipomal dla dzieci. Zobaczymy czy pomoże. Jak myślicie czym mogę się jeszcze poratować??
Pozdrawiam dziewczynki :happy:
Zrób sobie syrop z cebuli,pokrój cebulę dodaj trochę cukru i odstaw żeby cebula soki puściła,bierz co jakiś czas łyżkę tego syropu,proponuję także herbatkę malinową+miód+cytryna,ale miód dodaj dopiero jak herbatka ostygnie,bo inaczej gorąca woda zniszczy wszystkie witaminki z miodku:tak: Ja się tak wyleczyłam kilka tygodni temu,gdy starałam się o dzidziusia,nie wiedziałam czy jestem już w ciąży bo na test było za wcześnie,a nie chciałam zaszkodzić dzidziusiowi,później się okazało,że jednak nie byłam w ciąży:wściekła/y: więc niepotrzebnie się męczyłam na tych herbatkach :no: które zresztą mimo wszystko pomogły;-) Wracaj do zdrowia!:-)

reklama
Czesc wszystkim!!!
A ja dzisiaj trysklam dobrym humorkiem.
Rano co prawda nie moge patrzec na zadne jedzenie a juz jak przyjdzie mi zrobic dla corci sniadanie do szkoly:eek:, ale dzisiaj bylam na USG i widzialam malego szkrabka wiec wszystkie zle mysli przegonilo.Ma 15 milimetrow i plywa tam sobie spokojnie:tak:.
Co do tematu farbowania wlosow to uwazajcie na zapachy farby-zwracam sie do tych z mdlosciami i wrazliwoscia na rozne zapachy.Ja osobiscie chyba poczekam do konca pierwszego trymestru-tak na wszelki wypadek:sorry:.
Pozdrawiam goraco.

Czesc wszystkim!!!
Rano co prawda nie moge patrzec na zadne jedzenie a juz jak przyjdzie mi zrobic dla corci sniadanie do szkoly:eek:, ale dzisiaj bylam na USG i widzialam malego szkrabka wiec wszystkie zle mysli przegonilo.Ma 15 milimetrow i plywa tam sobie spokojnie:tak:.
Co do tematu farbowania wlosow to uwazajcie na zapachy farby-zwracam sie do tych z mdlosciami i wrazliwoscia na rozne zapachy.Ja osobiscie chyba poczekam do konca pierwszego trymestru-tak na wszelki wypadek:sorry:.
Pozdrawiam goraco.

kurcze duży ten Twój dzidziuś!!! 15 mm !! Fajnie pewnie rośnie zdrowy okruszek!!
pozdrawiam))

Czesc wszystkim!!!
Pozdrawiam goraco.

ooo tak szybko w UK zrobili Ci usg???
Dobrze,ze z dzidzia wszystko ok :happy:

ooo tak szybko w UK zrobili Ci usg???
Dobrze,ze z dzidzia wszystko ok :happy:
Zaczelam z plamieniem i jestem po niepowodzeniu pierwszej ciazy (druga sie udala na szczescie) wiec chyba dlatego tak sie staraja.Mialam juz 3 i kolejne za tydzien-dla mnie to dobrze,przynajmniej jestem spokojniejsza.A juz myslalm zeby taki sprzet do USG kupic sobie do domku.Lezalabym chyba caly dzien i gapila sie w ten telewizorek:-p.

Marta.S po prostu duży chłopak ci rosnie ;-) a nie wiem czemu mi sie chłopak napisało ;-) GRATULACJE! A z tymi suwaczkami to niewiadomo... Tak sobie na nasze popatrzylam i np. Vanilka i R.usałka maja ten sam termin porodu, ale Vanika ma niby 8 tyg+6, A Rusałka, 6i kilka... :shocked2:

emih no u mnie suwaczek troche do przodu pokazuje ..bo wpisalam date ostatniej miesiaczki ale za to cykl mialam 40 dniowy ,a tam nie mozna zaznaczyc :confused2: ale za to termin z usg mam na 29 czerwca!! Wiec juz sama nie wiem cholera :/poczekam jeszcze tutaj na usg i zobacze co mi tutaj wylicza ...
W pierwszej ciazy tez mialam problem z terminem .wyliczyli na 15 listopada ,a urodzilam 2 grudnia !!

marta s. No to dobrze,ze tak sie interesuja :tak::-)

Marta.S po prostu duży chłopak ci rosnie ;-) a nie wiem czemu mi sie chłopak napisało ;-) GRATULACJE! A z tymi suwaczkami to niewiadomo... Tak sobie na nasze popatrzylam i np. Vanilka i R.usałka maja ten sam termin porodu, ale Vanika ma niby 8 tyg+6, A Rusałka, 6i kilka... :shocked2:
Dzieki dzieki!!!Czyzbys miala zadatki na przepowiadajaca przyszlosc:-).Zobaczymy czy sie sprawdzi.

reklama
Marta.S, jesli czekasz na chlopczyka to jeszcze raz Ci go życzę :-) Ps. Moją pra, prababka była podobno cyganka (choć ja na typową słowianke wyglądam), więc kto wie, kto wie ;-)

Do góry