reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

emih moj Gabi nie chcial jesc w przedszkolu i do dzisiaj nie je ;-)
Musze dawac zawsze babkom z przedszkola lunch box dla niego z jedzonkiem ktore mu przyszykuje .Ale on raczej nie chce tam jesc bo angole to dzieciom serwuja na lunch fasolke z jajkiem czy co :baffled:ktore dziecko to zje :baffled:
Snaki mowili ,ze chetnie je .
Co do bicia to moj tez mowi ,ze ktos go tam uderzyl ..Ale raczej bierz to na miekko bo wiesz ,ze dzieci rozne historyjki wymysla zeby tylko zostac w domu ..Napewno zwracaja szczegolna uwage przedszkolanki na corcie bo jest nowa,placz .A wiesz,ze jak moj m prowadzil Gabrysia do przedszkla to wcale nie wyl mu ,nie zalil sie ,ze chce zostac w domu .A tylko jak ja go prowadze to wydziwia bo dzieciaki wiedza jakie sa mamy ...nam zaraz ich szkoda .

reklama
dzamena dzidzia od czubka główki do pupki ma prawie 12 cm.,waga to ok.200gr.
Zdjęcia mam,ale ponieważ lekarka wzięła od nas opłatę jak za zwykłe USG, a tylko przełączała na 4D więć zdjęcia mamy normalne 2 D, ale widzieliśmy ją fajnie w 4D,tylko,że bez przerwy zasłaniała się rączką;-)W sumie badanie trwało dobre pół godziny.Ale bużkę przez chwilę było widać:happy2:Taka malizna- tylko kosteczki i skóra.
Na typowe USG genetyczne 3D/4D jesteśmy umówieni za 4 tyg.

emih a myślisz,że dlaczego ja sobie taki avatarek ustawiłam???;-)Mam mega ochote na czereśnie i dlatego:tak:

jedyneczka ja mam też z Ziaji masło kakaowe do twarzy(zaopatrzyłam się w cała serię tych kosmetyków) i Nivea nawilżający na dzień,ale nie pomaga,więc próbuję tłustym,tylko ten połysk....:dry:

tweenie sudocrem jest super ale chyba wysusza raczej:eek:a swoją drogą ja go używałam od urodzenia na pupcie Emi i nigdy nie miała odparzenia.

Vanilka no nic dziwnego że nie chce tam jeść:laugh2:

Moja córcia jak nie chce iść do szkoły to momentami takie kity żeni,że aż mi głupio ,że tak ją wychowałam;-) Ostatnio był argument,że dzieci śmieją się z niej,że ma włosy na rękach i z tego powodu niestety do szkoły iść nie może:shocked2::baffled:

tweenie sudocrem jest super ale chyba wysusza raczej:eek:a swoją drogą ja go używałam od urodzenia na pupcie Emi i nigdy nie miała odparzenia.
POtwierdzam, potwierdzam :tak:

Vanilka, córa z tym biciem nie zmyslała, bo zaraz po przedszkolu o tym mówiła, a wiadomo "po" a nie "przed" to świeże jeszcze "nie-ubarwione" newsy. ALe faktycznie lepiej jest jak M ją odprowadza, ale tez zostać nie chce tylko że płacze mniej...

Louise- również testowałam różne kremy i uważam że najbardziej odmładzający jest Nivea Q10. Tak, tak... celowo podkresliłam "odmładzający" w naszym wieku ;-)

Jedyneczka. Też mówiłam żeby szła do Pani. ALe faktycznie DOść słabej płci! Wychowanie, nie wychowanie, też jej powiem żeby się broniła!- ale ona nie wie co to "BIĆ" i pewnie dlatego to dla niej takie przeżycie wczoraj było... :baffled:

Mammi- zlituj się, bo zaraz się zębami w ekran wkłuję!

Moja córcia jak nie chce iść do szkoły to momentami takie kity żeni,że aż mi głupio ,że tak ją wychowałam;-) Ostatnio był argument,że dzieci śmieją się z niej,że ma włosy na rękach i z tego powodu niestety do szkoły iść nie może:shocked2::baffled:
:-D:-D:-D

emih Ty taki sam widze wrazliwiec jestes jak ja .

że ma włosy na rękach i z tego powodu niestety do szkoły iść nie może:surprised::baffled:

he he dobra jest:tak:

Pochwalę się że Emi na piątkowy bal wybrała stroj księżniczki, dorasta mi dziewczyna bo dotychczas była smokiem albo dzikim zwierzem:-)ale córa M jeszcze wczoraj szukała stroju zwierza, dziś się dowiem czym była bo ostatnio batmanem:-)

reklama
Do usług dziewczyny-Avatar zmieniony,ale jako,że mi się niezbyt podoba to jeszcze jedna zmiana będzie.Może na cytrynę,żeby nikomu ochoty nie robić;-)

Vanilka Dawidek bardzo ładnie

Do góry