reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

dzamena dzidzia od czubka główki do pupki ma prawie 12 cm.,waga to ok.200gr.
Zdjęcia mam,ale ponieważ lekarka wzięła od nas opłatę jak za zwykłe USG, a tylko przełączała na 4D więć zdjęcia mamy normalne 2 D, ale widzieliśmy ją fajnie w 4D,tylko,że bez przerwy zasłaniała się rączką;-)W sumie badanie trwało dobre pół godziny.Ale bużkę przez chwilę było widać:happy2:Taka malizna- tylko kosteczki i skóra.
Na typowe USG genetyczne 3D/4D jesteśmy umówieni za 4 tyg.

emih a myślisz,że dlaczego ja sobie taki avatarek ustawiłam???;-)Mam mega ochote na czereśnie i dlatego:tak:

jedyneczka ja mam też z Ziaji masło kakaowe do twarzy(zaopatrzyłam się w cała serię tych kosmetyków) i Nivea nawilżający na dzień,ale nie pomaga,więc próbuję tłustym,tylko ten połysk....:dry:
mammi to juz wielka z niej kobitka ja jestem pare dni dłuzej w ciazy i w tamtym tyg czyli 17,2 małe miało 11,34 a u ciebie juz 12 super ale jak masz foty to wrzuc na bb popatrzymy sobie na niunie.jedyneczka ja robiłam ta karkówke i była całkiem dobra

reklama
tak sobie czytam o Waszych dzieciaczkach i buntem przedszkolnym...
Ja pracowałam w żłobku z dziećmi do 3-go roku życia i to dopiero był dramat. Rocznemu dziecku nie sposób wytłumaczyć, że mamusia poszła do pracy, ale wróci po nie... Nie raz miałam ochotę płakać razem z tymi maluszkami

louise no to kochana masz jak ja z tym bobem i fasolką szparagową, wtryniam w sezonie naprzemiennie :-)fasolkę to lubię utytłaną w prawdziwym masle mniam mniam:rolleyes:

tweenie no takie maluszki to nic dziwnego że Ci się serce krajało, ale co zrobić jak dziadków nie ma a pracować trzeba bo czasem z pensji nawet nie da rady opiekunce zapłacić. Pod gókę mamy w tej polsce niestety:no:

Zmieniłam i przestańcie już marudzić;-) Teraz jest cytryna-strasznie kwaśna,strasznie niedojrzała i wogóle paskudna;-)

dzamena wrzucę fotki,tylko muszę zeskanować:tak:

jedyneczka nie pisz o fasolce w maselku bo ja chcialam dzisiaj sobie zrobic do obiadu ,a m wziol karte do bankomatu i sobie poszlam do sklepu kupic ...moge pomarzyc :baffled:a taka mam ochote !! Czekam juz na groszek zielony ten straczkowy ...moge jesc tonami :tak:

tyle, że to prywatne żłobki i ceny są porównywalne do opiekunek...
Tak sobie myślę, że albo pójdę do pracy z dzieckiem, albo zatrudnię opiekunkę, która ma swoje dziecko. Moje dziecko będzie miało kontakt z innym szkrabem, a ona sobie dorobi

louise no to kochana masz jak ja z tym bobem i fasolką szparagową, wtryniam w sezonie naprzemiennie :-)fasolkę to lubię utytłaną w prawdziwym masle mniam mniam:rolleyes:

tweenie no takie maluszki to nic dziwnego że Ci się serce krajało, ale co zrobić jak dziadków nie ma a pracować trzeba bo czasem z pensji nawet nie da rady opiekunce zapłacić. Pod gókę mamy w tej polsce niestety:no:
jedyneczka-dokladnie-tylko w prawdziwym masle. czasem robie z buleczka na margarynie-badz jak nie ma to nawet i na oleju ale maslo bezkonkurencyjne :tak::tak::tak: ale czesto jem zupelnie bez niczego typu na zimno jako przekaska.potrafie ponad kilo pozrec sama i tak samo z bobem. i tak jak ty pozeram na przemian prawie przez caly sezon :-D:-D:-D czasem lodowka wypchana cala fasolka bo nie mialam mozliwosci codziennie na ryneczek biegac. nawet do tej pory w zamrazarce mam jeszcze resztki zoltej zamrozone...

mammi przez tą cytryne mam pełno śliny w buzi:wściekła/y: bleee....
Vanilka to będzie Dawid?

kurcze ranka mi się nie goi rope tam mam-musze chyba gdzieś pojechać ale boje sie:zawstydzona/y:

cześć dziewczyny:happy2:
ja dopiero teraz, bo byłam po odbiór wyników badań. Siuśki mam raczej dobre. Nawet chyba lepsze niż ostatnio :-)
Mammi gratuluję upragnionej córeczki :happy2:
mój obiad dzisiaj nie wygląda zbyt ciekawie, bo będzie to kasza gryczana i kefir :-D
Nie lubię jej, ale doszłam do wniosku, ze na samych makaronach i ziemniakach, to daleko nie zajadę:-)

reklama
Emih, współczuję Ci serdecznie i szczerze rozumiem, bo ja na poczatku z moją Majką też tak miałam. W zasadzie pierwszy rok nie chodziła chętnie do przedszkola, mimo, że wielkich histerii nie było. Teraz bez żadnego problemu. Tłumaczyłam , że jest czas na przedszkole, na szkołę i na pracę i każdy ma swoje obowiązki.
Ale musisz sobie wytłumaczyć, że tymi tekstami (oj skąd ja to znam) ona próbuje Tobą manipulować, bo wie, że to na Ciebie działa. Naprawdę jej to przejdzie.

Moja Majka ma wiatrówkę, właśnie wróciłam od lekarza, a dodatkowo jednocześnie jakąś infekcję gardła, ja się chyba załamię z tymi chorobami....

Do góry