reklama
emih
Fanka BB :)
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, trochę łży mi oschły ale i tak jak tylko pomyslę... Ja nie wiem co te hormony z kobietą w ciąży robią- no kurcze, nie pamiętam już kiedy ostatnio płakałam, a tak żeby uspokoić się nie można było?!... Dzwoniłam do przedszkola, już nie płacze, ale nie bawi się z dziećmi, siedzi w kącie..... IWem że kiedyś sie przyzwyczai, ale kiedy???? A jak mówi ze chłopiec ją jakiś bije... MASAKRA!
Jedyneczka, ty lesencjo... w kompleksy mnie wpędziłaś jak pomyslałam co też ja powinnam zrobic bo odrosty, jakis peeleng a już o owłosieniu nie wspomnę Ale nic to, dobrze że jesteśvcie, to czasem człowiek szybciej sobie uzmysłowi swoje zaniedbania ;-)
Louise, nie obstwaiaj z daty poczęcia, bo z doświadczenia wiem ze to pisane palcem po wodzie. Moja córa jest z 14 (a mam regularne co do godziny- upsss... miałam ;-)) a synkowie mojej siostry?- 7 i 9dzień cyklu- to niby dziewczyny jak strzelił ;-)
Kasik, miłego dnia w pracy- szczególnie twoim współpracownikom życzę ;-) to tak apropo wyziewów czosnkowych ;-) A na powżnie, ja tez o przeciwskazaniach nie słyszałam, jedynie co ogólnie, ze na surowo nie można zjeść więej niż 2-3 ząbki bo możesz popalić sobie żołądek (ja spaliłam sobie dziasła- taki zmutowany dostałam w sklepie ;-)) ale gotowany/ pieczony do woli...
Gregorka, Malewa, Loiuse i inne z was, które pominęłam dołączam do grona tych niewiedzących o plci i czekajacych na przełom lutego i marca..
Mammi, Vanilka, ja też bym po cichutku wolała dziewczynkę, bo Kasia siostrę by miała i tak wogóle... ale na słodycze nie mam specjalnej chcęci- chyba na siłę zacznę jeść.. Muszę jednalk przyznać ze czuję chłopaczka, ciągle mówię "on"
Jedyneczka, ty lesencjo... w kompleksy mnie wpędziłaś jak pomyslałam co też ja powinnam zrobic bo odrosty, jakis peeleng a już o owłosieniu nie wspomnę Ale nic to, dobrze że jesteśvcie, to czasem człowiek szybciej sobie uzmysłowi swoje zaniedbania ;-)
Louise, nie obstwaiaj z daty poczęcia, bo z doświadczenia wiem ze to pisane palcem po wodzie. Moja córa jest z 14 (a mam regularne co do godziny- upsss... miałam ;-)) a synkowie mojej siostry?- 7 i 9dzień cyklu- to niby dziewczyny jak strzelił ;-)
Kasik, miłego dnia w pracy- szczególnie twoim współpracownikom życzę ;-) to tak apropo wyziewów czosnkowych ;-) A na powżnie, ja tez o przeciwskazaniach nie słyszałam, jedynie co ogólnie, ze na surowo nie można zjeść więej niż 2-3 ząbki bo możesz popalić sobie żołądek (ja spaliłam sobie dziasła- taki zmutowany dostałam w sklepie ;-)) ale gotowany/ pieczony do woli...
Gregorka, Malewa, Loiuse i inne z was, które pominęłam dołączam do grona tych niewiedzących o plci i czekajacych na przełom lutego i marca..
Mammi, Vanilka, ja też bym po cichutku wolała dziewczynkę, bo Kasia siostrę by miała i tak wogóle... ale na słodycze nie mam specjalnej chcęci- chyba na siłę zacznę jeść.. Muszę jednalk przyznać ze czuję chłopaczka, ciągle mówię "on"
Nie wiem jak to funkcjonuje, ale mój M mógł przespać całą noc, mała płakała godzinami, a on rano wyspany jak skowronek pytał: jak nocka kochanie?! Myślałam ze wzrokiem zabiję ;-) Ale nocki wzięłam na siebie, bo uwżam że facet powinien byc wyspany i gotowy do pracy i przynoszenia pieniązków w tym okresie ;-) ALEE... jak byłam podchorowana i zapowiedziałam, ze w nocy do niej wstaje to pwoiem wam- córa tylko na bok się przewracała ziewając a ten już na baczność przy jej łóżeckzu stałeee napewno bedzie pomagal
choc moj tez mysli,zeby tylko maluch kolek nie mial bo sie zalamie
Ostatnia edycja:
jedyneczka
Fan(ka)
emih a mnie M uświadomił o zaniedbniu jak złapał za włosa na mojej nodze he he
louise wg mojego cyklu też miałby być chłopaczekale z drugiej strony moi rodzice mnie zaplanowali wg tej metody i oto jestem kobiałką:-)
louise wg mojego cyklu też miałby być chłopaczekale z drugiej strony moi rodzice mnie zaplanowali wg tej metody i oto jestem kobiałką:-)
tiffi1
Dzięki tweenie niestety mój M jest na działalności, więc nie może skorzystać, ale ciekawi mnie kto płaci L4, czy coś się zmieniło, czy przez miesiąc płaci pracodawca, a potem ZUS?podobno nic w tym zakresie się nie zmienia. ZUS płaci macierzyński, który od tego roku jest dłuższy o 2 tyg
I od tego roku przysługuje ojcu też dodatkowy tydzień (tyle tylko, że nie wiem, czy roboczy czy nie) urlopu - do opieki nad dzieckiem. Jeżeli nie wykorzysta go do ukończenia przed dziecko roczku, przepada. I ojciec nie może także wykorzystać tego urlopu w czasie trwania macierzyńskiego.
Tyle z nowości na 2010
jedyneczka ja jestem zielona w kwestii przygotowania do urządzania, pożyczyłam trochę gazet od przyjaciółki, na decorię nie zaglądałam, ale zajrzę dzięki bardzo. Co do kuchenki to właśnie tez trochę bardziej skłaniam się do gazowej, ale sama nie wiem jeszcze na 100%. co do depilacji, używacie może kremów, bo ja wcześniej używałam w okolice bikini, a teraz nie wiem i używam maszynkę,ale mi nie służy
emih bardzo mi przykro z powodu małej, pewnie serce ci pękało. Moja koleżanka pracuje w przedszkolu i tak rozwiązywała takie sytuacje. Prosiła by mam została z dzieciaczkiem w sali, siadała na krzesełku, daleko tylko siedziała i nie nawiązywała zbytnio kontaktu, a synek pomału zaczynał zabawę z dziećmi. Nie wiem czy to dobre rozwiązanie czy nie, ale czasem tak stosowali. A co do tego, że się nie bawi to nie przejmuj się wciągnie się. Dzieci potrzebują stałości jakakolwiek choroba przerwa w przedszkolu powoduje trudności
louise no jak karzą to idę, ale jakoś mi tak dziwnie
Dziewczyny zbieram się bo mam wizytę, muszę jeszcze potem zawieźć zwolnienie do firmy, dobrze, że to koło mojego lekarza.
_louise_
jedyneczka zazdroszcze zapalu-ja tez w niedziele wreszcie sobie zrobilam dzien "spa". 2 godziny z hakiem w lazience siedzialam ale zrobilam wszystko zalegle od dawna co do suchej skory to jestto spowodowane kochana nie ciaza ale kaloryferami i suchym powietrzem. mialam to samo i zreszta dalej mam jak zapomne nawilzacza wlaczyc 2 dni pod rzad badz nie kupie porzadnego tresciwego kremu na noc i smaruje jakims nivea softem albo czymns takim. polecam nawilzacz bo do dzieciaczka i tak chyba bedzie konieczny
emih ciesze sie ze juz Ci lepiej i ze cora nie placze. biedactwo smutne ale przejdzie jej. jakby co to na nas mozesz liczyc-polecamy sie na przyszlosc w celu wyplakania
wiem sama ze z ta data poczecia to roznie bywa i z plcia. mam nadzieje ze dzis mi cos powie, a'propos plci ale szczerze mowiac nie nastawiam sie bo to za wczesnie moim zdaniem. a nawet jak powie to ja jeszcze nie do konca sie z tym pogodze dopiero jak na kilku nastepnych potwierdzi
ja sie z kolei denerwuje przed dzisiajsza wizyta bardzo. po 1 te bole brzucha przedziwne z promieniaowaniem na zad i plecy i udo... po 2 wiadomo-czy z dzidzia wszystko oki...ehhhh a tu dopiero na 18.30 mam. jak ja wytrzymam tyle czasu...dobrze ze mam troche zajec w domu to moze jakos zleci
a powiedzcie mi czy na polowkowe to trzeba isc na usg 3D czy moze mi gin zrobic na zwyklym ultrasonografie znaczy 2d mam na mysli?
emih ciesze sie ze juz Ci lepiej i ze cora nie placze. biedactwo smutne ale przejdzie jej. jakby co to na nas mozesz liczyc-polecamy sie na przyszlosc w celu wyplakania
wiem sama ze z ta data poczecia to roznie bywa i z plcia. mam nadzieje ze dzis mi cos powie, a'propos plci ale szczerze mowiac nie nastawiam sie bo to za wczesnie moim zdaniem. a nawet jak powie to ja jeszcze nie do konca sie z tym pogodze dopiero jak na kilku nastepnych potwierdzi
ja sie z kolei denerwuje przed dzisiajsza wizyta bardzo. po 1 te bole brzucha przedziwne z promieniaowaniem na zad i plecy i udo... po 2 wiadomo-czy z dzidzia wszystko oki...ehhhh a tu dopiero na 18.30 mam. jak ja wytrzymam tyle czasu...dobrze ze mam troche zajec w domu to moze jakos zleci
a powiedzcie mi czy na polowkowe to trzeba isc na usg 3D czy moze mi gin zrobic na zwyklym ultrasonografie znaczy 2d mam na mysli?
Witam dziewczyny od rana
ja juz dzisiaj godzinke w pracy zaliczylam, śniadanko, sprzątanko, troche pracy w domu odrobiłam i mam chwilke wolną
gratuluje synka !!
emih przykro mi że córcia tak to przedszkole przeżywa, a to że Ty się tak rozpłakałaś to pewnie nie hormony. To są trudne chwile dla nas mam i każde cierpienie, strach naszych dzicie przelewa sie na nas. Gdybyś nie byla w ciąży napewno tak samo byś to przezywała. Mam nadzieje że już niedługo będzie lepiej.
A mnie dzis znów coś głowa boli i do tego jakis maly karaluch mi po plecach skacze i za kite ciągnie
mammi a ta twoja czeresienka ....hmmmmmm normalnie aż mi ślina leci
ja juz dzisiaj godzinke w pracy zaliczylam, śniadanko, sprzątanko, troche pracy w domu odrobiłam i mam chwilke wolną
Cześć dziewczyny.
Jejku ale ja Was ostatnio zaniedbuje Nie mam ostatnio czasu na nic i jestem kompletnie padnięta.Nie wiedziałam,że szukanie mieszkania jest takie czasochłonne.A troszkę nam śpieszno bo zastał nam miesiąc
W każdym bądź razie chciałam się z Wami podzielić pewną informacją.Dziś miałam USG i będę miała ....
SYNUSIA!!!!!!!
Normalnie wiedziałam - miałam tak silne przeczucie że to chłopiec
No i na imię też już się zdecydowaliśmy będzie ALANEK :-)
gratuluje synka !!
emih przykro mi że córcia tak to przedszkole przeżywa, a to że Ty się tak rozpłakałaś to pewnie nie hormony. To są trudne chwile dla nas mam i każde cierpienie, strach naszych dzicie przelewa sie na nas. Gdybyś nie byla w ciąży napewno tak samo byś to przezywała. Mam nadzieje że już niedługo będzie lepiej.
A mnie dzis znów coś głowa boli i do tego jakis maly karaluch mi po plecach skacze i za kite ciągnie
mammi a ta twoja czeresienka ....hmmmmmm normalnie aż mi ślina leci
Ostatnia edycja:
M
mammi
Gość
louise Myślę,że połówkowe można zrobić na zwykłym ultrasonografie.Na 3D po prostu lepiej widać.Wczoraj lekarka powiedziała mi też,że lepiej iść w 22 tyg.niż w 20,bo dokładniej można zbadać serduszko
Powodzenia na wizycie
tiffi Za Twoją udaną wizytę równiez trzymam kciuki
patipaula O ile dobrze pamiętam, to Ty również dzisiaj gina odwiedzasz także również życzę powodzenia
Powodzenia na wizycie
tiffi Za Twoją udaną wizytę równiez trzymam kciuki
patipaula O ile dobrze pamiętam, to Ty również dzisiaj gina odwiedzasz także również życzę powodzenia
kasik1106
emih - nie jest tak źle z moimi współpracownikami, bo czosnek zapodaje po pracy, więc ma czas wywietrzyc się do poranka następnego dnia, przynajmniej nikt mi nic nie mówił, a myslę że usłyszałabym co nieco na ten temat, bo u nas raczej luźna atmosfera
Dobrze, że juz lepiej się czujesz psychicznie:-)
tiffi - powodzenia u lekarza
reklama