reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Przebrnęłam przez weekendowe posty, bo jakoś nikt ze mną ie chciał gadać...:tak: Więc:

geperthy - spóźnione życzeniadla synusia, teraz kojarzę, moja dobra koleżanka z pracy mówiła i że ma koleżankę ze swoich styczniowek na moich lipcówkach - to aga, mama julci. Mamy więc wspólną znajomą:-).
mammi - znowu zawracam Ci głowę, czy idziesz może na to usg, na ujastek? Jeśli tak, to do kogo, ile wcześniej się trzeba zapisać? Mój gin. powiedział, żebym poszła pomiędzy 20, a 24 tyg.;-)
Vanilka - fajnie z tym ogródkiem:happy2:
Dziewczyny, rozmawiałyście o kosmetykach, ja używałam fissan. Ale ostatnio pani w aptece poleciła mi pharmaceris, robi go dr. irena eris. Kosztuje koło 4 dych. Jak wypróbuje to napiszę:-). Pani w kosmetycznym, poleciła ma maleczko do ciałą nivea baby. Kupiłam bo wielka butla kosztuje ok. 20 zł. Wykorzystam nawe spporadycznie w ciągu dnia, gdyby swędziało, albo zamiast balsamu. Ale wczoraj spróbowałam i nawet fajne jest:-)

Vanilka Filmiki super fajne:tak:Ja też się dzis obijam.Poza obiadem nie robiłam nic:zawstydzona/y:;-)
kasik zasugrowałam się tym,że tamta dziewczyna robiła zakupy w H&M na dziale ciążowym i brzuszek miała taki akurat;-)

Zamówiłam w końcu Szymonkowi tą zeberkę z Fisher Price na Allegro-zobaczymy ,czy za egzamin. Jeden z wczorajszych zakupów okazał się nie udany.Kupiłam mu kolejkę z Fiher Price little people i wogóle nie chce się nią bawić:no:M twierdzi,że jest jeszcze za mały,bo moja 8 latka bawi się nią super:-D
Zjadłam właśnie 2 porcję ogórkowej i maluch jakiegoś dopału dostał.Ostatnio trochę mniej się ruszał,a dziś znowu daje czadu:happy2:

Vanilka no właśnie nie znalazłam opinii ale mieszkam niedaleko a jest tam kilku producentów więc się wybiorę kiedyś w tamte rejony, a co:tak:

kasik dobrze że już Ci lepiej.

Ja się lenie z Miśkiem cały dzień na łóżku:tak:
Spadam bo Emi wraca z kompieli i mnie przegania:-p

kasik na USG zapisałam się na Grzegórzecką bo tam najwcześniej moga mnie przyjąć.Na Ujastku jak poprzednim razem próbowałam się zarejestrować były długie terminy ok.2 tyg.oczekiwania-tym razem nawet nie dzwoniłam bo zależy mi na czasie.Ja zadzwoniłam na ten główny numer Ujastka i tam Pani udzieliła mi informacji.:tak:
A zapisujesz się do szkoły rodzenia na Ujastku?
Aha! Absolutnie nie zawracasz mi głowy.:happy2:

kasik dobrze że już Ci lepiej.

Ja się lenie z Miśkiem cały dzień na łóżku:tak:
Spadam bo Emi wraca z kompieli i mnie przegania:-p

Dzięki za troskę, to miłe. Czasem wystarczy porządnie się wygrzać i przechodzi:-). Jeyneczka - leniu**** ile się da, później będzie ciężko;-).

kasik na USG zapisałam się na Grzegórzecką bo tam najwcześniej moga mnie przyjąć.Na Ujastku jak poprzednim razem próbowałam się zarejestrować były długie terminy ok.2 tyg.oczekiwania-tym razem nawet nie dzwoniłam bo zależy mi na czasie.Ja zadzwoniłam na ten główny numer Ujastka i tam Pani udzieliła mi informacji.:tak:
A zapisujesz się do szkoły rodzenia na Ujastku?
Aha! Absolutnie nie zawracasz mi głowy.:happy2:

To dobrze, że nie zawracam;-) Skoro tak, to jutro dzwonię umówić się na Ujastek:-).
Myślę o zapisaniu się do szkoły rodzenia, ale chyba w Chrzanowie, bo nie chce mi się dojeżdżać 45 km na zajęcia, a z czasem M pewnie będzie kiepsko. Program pewnie za dużo się nie różni:happy2:.

A ja znów się chyba rozkładam :/ o litości.... Przecież wyszłam tylko z młodym do kina, a znów coś się przyplątało....zmykam do łóżeczka

Acha i właśnie obejrzałam filmiki ..."W Łonie Matki".... Rewelacja
Jutro puszczę małżowi - tak naukowo poglądowo:p

Pozdrowionka ciężarówki :D

Witam porannie
Niedawno wróciłam do domu od teściów. I zaraz chyba zmykam przespać się troche bo wstałam o 4.40. W Gdańsku znowu sypie śnieg a ja chce dzisiaj połazić troche po lumpkach i poszperać w dziecięcyc ciuszkach.
Ostatnio znalazłam fajne opowieści z porodów i porodówek takie z humorem, niektóre są naprawde prześmieszne. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3241856&start=750

DZIEŃ DOBRY BARDZO !!!!

Byłam rano oddać mocz do analizy, po drodze zakupiłam śniadanko i właśnie pałaszuję bułki z dżemem i kakao. Jakoś tak mnie na słodkie naszło. Czasem mi się to zdarza.
Strasznie tam mroźno. Mam nadzieję, że później się ociepli, bo idziemy z M zapisać się do szkoły rodzenia i pooglądać wózki, Potem jesio castorama, ale to się zobaczy.
Miłego dnia wszystkim życzę. :happy2:

reklama
To ja też się witam!:-)

Aszka, jak masz tylko okazję, to zmykaj do łóżka, ja też bym chętnie poszła, ale niestety od rana w pracy:-(.
mysza - to wcześnie u Was zaczyna sie szkoła rodzenia, u nas dopiero od 27 tygodnia ciąży. Owocnego buszowania po slkepach;)

Ostatnia edycja:
Do góry