reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Mi na dzien dzisiejszy tez dobrze się siedzi w domu z Kacprem, ale ja się boję jak to bedzie z dwójką, poza tym ja jeszcze nie pracowalam jestem dopiero po szkole, bardzo chcialam isc na studia czyli do ludzi zlozylam papiery i psikus jestem w ciazy, dlatego mysle teraz sobie o jakims studium zawodowym 2letnim, to tak mysle ze dam rade nawet w ciazy :) moze zrobie sobie technika farmacji,wkoncu apteki caly czas otwieraja,
mysle ze w ogole wszystko zalezy do jakiej pracy ma się wrócic/isc.
a wieksza kasa przy dwojce dzieci na pewno się przyda, no ale narazie to sa odlegle plany bo jeszcze nawet nie urodzilam a gdzie tam kiedy pól roku skonczy.

reklama
Ada a słyszałaś o szkołach, które poprzez finansowanie z UE mają całkowicie bezpłatne zajęcia? W Gliwicach jest np. GCE Halo!gen - Zdobądź zawód, o jakim marzysz. Zajęcia są całkowicie bezpłatne (finansowane przez UE). Refundowane są również dojazdy z całego województwa śląskiego - tak piszę w ramach informacji. Tutaj jest jedynie fototechnik, technik BHP, kosmetyka i technik organizacji reklamy (cokolwiek to jest ;-))... ale może znajdzie się tez inna szkoła, która będzie miała inne - interesujące Ciebie kursy.

Iza PŁASKOSTOPIE?????!!! :szok: A mnie się wydawało, że u dzieci do 3-4 roku płaskostopie jest fizjologiczne :eek:

Ostatnia edycja:
I ja się w końcu witam. Dopiero wróciliśmy z placu zabaw , mam nadzieję, że Młody dzisiaj szybko padnie, bo zamęczyłam chłopa zabawą :)
Sprzątanie zrobię nie wiem kiedy, pranie mam zrobione, ale góra prasowania czeka :) Nie wiem kiedy się za to zabiorę, bo jutro zmykam znowu do rodziców, ale tylko na weekend, bo oni w niedzielę wyjeżdżają na 2 tygodnie (dostali od nas w prezencie na 35-lecie ślubu prezent w postaci pobytu w górach). Mam nadzieję, że będą zadowoleni i że odpoczną sobie w końcu. To jest ich pierwszy wypad od kilku lat, wcześniej sytuacja rodzinna nie pozwalała im się wyrwać nawet na weekend.
Właśnie Kuba pisze ze mną posta, klei się do mnie ostatnio i nawet do toalety ze mną chodzi :)
Wilsonka życzę Wam udanego wypadu rodzinnego, oby pogoda dopisała. Jeśli Cię to pocieszy, to ja już też tęsknie do ludzi. Spotykam na placu zabaw mamy z dzieciakami, ale to nie to samo. Męczy mnie czasem ciągła rozmowa o dzieciach ;)
BeatkaZ fajnie, że się odezwałaś. Mąż jest z Tobą, czy został? Daj koniecznie znać jak konsultacja u innego lekarza.
Aga Tobie jeszcze raz życzę wspaniałych wakacji! Uważajcie na siebie, bo sporo km przed Wami.
Asia jak Predator zniósł szczepienie?

Hej Kobietki!
Jak miło widzieć takie grono:)
Dziewczyny ja marze już o tym żeby wrócić do pracy. Ale zrobię to dopiero od przyszłego roku. Teraz siedzę na bezpłatnym wychowawczym do grudnia - bo tak mam umowę o pracę. Potem Dominika chyba do żłobka oddam...no bo co mam zrobić??!!
Kasa która mój M. przynosi starcza na rachunki i podstawowe rzeczy dla Dominika. Zero przyjemności. Moim rodzice pracują na pełnych etatach i nie ma mowy żeby mi bo pilnowali. Teściowie, pożal się Boże, nie interesują się w ogóle co się tu dzieje. O roczku Małego też nie pamiętali.
M. też coraz częściej mi wypomina że siedzę w domu! I tak jest źle i tak nie dobrze....
Jakoś to moje życie nie jest takie bajeczne jak się wydawało, że będzie, eh!

Buziaki,

Witajcie mamuśki i dzieciaczki :-)

Ale dziś u nas ruch, aż miło:tak::tak::tak:

Iwonko, rozumiem Cię doskonale,moja mama też pracująca, teściowa od razu powiedziała,że ona to już cierpliwości na dzieci nie ma, na szczęście szwagierka się zajmuje, płacimy jej 400 zł na miesiąc, to mniej wiecej tak jak żłobek u nas kosztuje, niestety jest tylko jeden w naszej dziurze, Filipka chcę za rok tam wysłać, bedzie już miał dwa latka i myślę,że nie będzie tak źle, bo on bardzo lubi bawić się z dziećmi, tzn lata za nimi, piszczy z radosci:-p

Asiu,udaengo weekendu , no i super prezent dla rodziców, na pewno się bardzo cieszą z wyjazdu. Pamaietaj jak M. bedzie blisko moich terenów, to zapraszam:-):-):-):-) Co tam u Kubulka?

BeatkoZ , co do za patafian z tego ortopedy:angry: jak można tak bez Usg i zdjęcia dać diagnozę, mam nadzieje,że ten następny będzie lepszym diagnostą i oby Marissce nic nie było. A tobie powodzenia w urzędowych sprawach:tak:

Aduś, ja myślę,że swietnie sobie dasz radę z dwójką dzieci. Jesteś młoda, ale bardzo odpowiedzialna i poukładaną dziewczyną , jak sobie pomyślę,że mój brat jest tylko o rok młodszy od Ciebie a zniego to takie dziecko, normalnie , to tym bardziej Cię podziwiam,że tak świetnie dajesz radę. Co do farmacji, to Ci powiem,że moja kol. w klasie maturalnej zaszła w ciąże i po urodzeniu zapisała sie do studium farmaceutycznego, skonczyła go i od razu dostała pracę w aptece i swietnie teraz zarabia, więc myslę,że to swietny pomysł:-)

Aguś, będę tęsknić:-:)-:)-:)-( Udanego pobytu i w ogóle, to zazdroszczę tej Chorwacji:rofl2:

Willsonka, Ty to masz moc przywoławczą normalnie, może jeszcze ktoś nowy-stary nas odwiedz:-D A Małgorzatka ,to super dzielna dziewczyna- Gratki:tak::tak::tak:

lecę na kolację

fajnie że tu jakiś ruch w końcu, tyle że ja jestem tak padnięta że nie pamiętam zbytnio co ktorej odpisać :sorry:

Asia i Iza, miło że znów się odzywacie. Aśka Twój opis Hani mnie rozbroił i jeszcze ten predator :-D

napiszę tylko że najprawdopodobniej z mojej winy moje dzieciątko 3 ostatnie noce spało tylko do 2 i potem do 5 płacz albo zabawa. Moja wina bo dałam jej kaszke nestle i ją chyba po tym brzusio bolał. Dostała sraki, a dziś w nocy spała aż 6h, jak zawsze śpi 10-12. Ja spałam ledwo 2 i padam na ryło, do tego M w pracy do 2 w nocy i tak wiecznie coś. Jak mnie nie zbudzi hałas z podwórka, to mała jęczy bo brzuszek, potem M wraca z pracy w między czasie mała i tak do rana.

Dziś dałam bobovite i liczę że znów zacznie spać 21-9. Oj marzy mi się :-D

Byłam na zakupach i kupilam mamie i tacie na ich 28 rocznicę ślubu piękne firanki, no dobra nie piękne bo te serio piękne by mi portfel zruinowały:-D Bynajmniej mama sama sobie prezent wybrała, więc wiem że dostanie to co jej się podoba. Gratis do zakupu dodali mi kpl 2 ładnych filiżanek do herbaty więc prezent dla tesciów też już mam :-D:-D:-D

Iwonko, moje życie też nie jest tak bajeczne jakbym sobie marzyła, ale i tak jestem wdzięczna losowi za Julcię i Marka choć ten drugi chwilami doprowadza mnie do szewskiej pasji:-D

Aga, będzie nam teskno za Tobą i Jonim. Wyslij nam jakąś wirtualną kartkę z tej Chorwacji żebyśmy wiedziały że o nas pamiętasz :-p

Dziś Jula poznała nowego kolegę, Mieszko, ma 18 mcy i jest baardzo ślicznym i wesołym chłopczykiem. A moje dziecie jak to Jula, wycałowała go, poprzytulała, a my taki ubaw mieliśmy. Biegała za nim, za bety wzięła i BUZI BUZI z języczkiem,mały zboczuszek :-D

Kochane ja mykam spać, podczytuję Was 2 razy dziennie, ale ostatnio przy moim szogunie nie mogę nic popisać. No chyba że jak śpi, bo inaczej mi włazi na stół i też chce pisiu pisiu z cioteczkami robić :-D

Całuski :*** udanej nocki

Iwona, Beata a kto ma teraz bajecznie? Nigdy nie jest tak jak być powinno. Ja ostatnio robię rachunek sumienia swojego życia! Za kolorowo to nie wygląda.

Agnieszka udanych wakacji.

My po szczepieniu.
Jaką zadymę zgotował mój Predator to masakra. Już był płacz przy badaniu stetoskopem. Chciała ugryźć lekarkę w palca. Przy zastrzyku histeria jak by ja zarzynali a za chwilę luźne gadki. Cała przychodnia ją słyszała.
Waży 10 600 ale nie wiem ile mierzy.
Rozwaliłam palca u nogi i teraz wyję jak renifer po cebuli.

Hej Laeczki!

No jaki ładny ruch u nas, oby tak dalej, a będzie co wieczorami czytać Ja dzisiaj wzięłam się za włosy, tzn pofarbowałam, użyłam moich nowych cud odżywek z apteki i podcięłam. Bo ostatnio tak mnie już denerwowały że szok, plątały się i były sianowate, teraz trochę lepiej. Bo jak ostatnio miałam kitka, to on mi sie tak poplątał że musiałam z 40 min rozczesywać, a dwa kołtuny to wycięłam z tych nerwów.

AsiaJan86 no to Mała wszystkim dała znać o tym że ją badano :rofl2:

beata26 życzę przespanej nocy, obyś się juz Kobietko porządnie wyspała :tak: A córuni powiedz że to tak nieładnie kolegów napastować :-D

iwon3004 no to też masz niezłą teściową :baffled: Ale przynajmniej nie musisz z nią mieszkać

tralalala1 fajny ten prezent dla rodziców, na pewno będzie im sie podobało i sobie odpoczną

izabell96 koniecznie pochwałsię "nowymi" ciuszkami

adddaaa słyszałam dzisiaj o tym w tv, masakra normalnie :no:

agnieszka...24 jeszcze raz życze udanych wakacji, będziemy tęsknić :tak:

BeataZ faktycznie ten lekarz jakis głąb :no: mógłby chociaż poudawać że się zna a nie tak z grubej rury bez obejrzenia :no:

Ewo u nas te nóżki= płaskostopie stwierdzili na bilansie 4 latka no ale nie ma żadnego płaskostopia na szczęście :tak:

Asia to Hania dla popis ;-)

beata26 u nas tez rządzi kasza z bobowity :tak:

iwon współczuje takich teściów, a w żłobku zboczysz będzie dobrze :tak:

tralalala heh ja też ma górę prasowania i dziś tylko poprasowałam rzeczy Nikoli i dałam sobie na spokój jutro tez jest dzień ;-)

reklama
Do góry