reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2009

Ja zawsze chodziłam prywatnie ale teraz mam zamiar spróbować na kasę bo chodzą tam moje obie szwagierki no i moja teściowa pielęgniarka tez mi poleca tego lekarza ale jak tylko mi się przytrafi coś co mi się nie spodoba to wracam do mojego prywatnego. W sumie to dalej bym chodziła do mojego prywatnego bo bardzo mi on odpowiadał, traktował każdą pacjentkę indywidualnie i można się go było o wszystko zapytać a on ze szczegółami tłumaczył tylko że on nie pracuje już w żadnym szpitalu no i teściowa mówi że przez to będzie się po prostu coraz mniej znał na rzeczy itp. szkoda:-(

reklama
Witam Was bardzo serdecznie... właśnie wstałam... ale dalej mam wrażenie że zaraz zasnę. Nie wiem czy to ta pogoda czy ciśnienie... ale masakra:baffled: zasypiam na stojąco.
Co do mdłości ja jak na razie nie mam. Tzn takie delikatnie wczoraj i przedwczoraj raz dziennie. Aż się boję co będzie dalej;-)

Anetka_83 faktycznie nie bardzo trafiasz na dobrych, godnych zaufania lekarzy :errr:. mam nadzieję, ze zdążyłaż juź tego poleconego lekarza ginekologa zamienić na jakiegoś bardziej doświadczonego i będącego w temacie?

tak... byłam w poniedziałek u fajnej pani Gin i jak na razie (jedna wizyta tylko) jestem zadowolona. Zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie i była bardzo serdeczna :-) Zobaczymy dalej, nastepna wiz mam 17.12 już po usg... mam nadzieje że bedzie dobrze... jak nie... trzeba będzie zmienic ;-)

Anetka współczuję doświadczeń z lekarzami, to jakiś horror:wściekła/y:. Zdrówka Ci życzę.

Dzięki :-) wczoraj normalnie na prawdę miałam okropnego nerwa:no: dzisiaj troche mi przeszło ;-)

Anetka, przykro, ze wsrod lekarzy takich glabow sie spotyka, od takich z daleka.

masz racje... jak najdalej. Szkoda tylko że tacy są i mogą narobic wiele szkód:no:

Witam, co do lekarzy na kase chorch i prywatnie mysle, ze dobry lekarz powienien leczyc dobrze i prywatnie i na kase, ale niestety kiedy poszlam w 6t6dc na kase chorych i powiedzialam, ze testy potwierdzaja ciaze i czy moze ja potwierdzic to lekarka powiedziala, ze nie ma sensu mnie badac, bo to za wczesnie i jeszcze wiele moze sie zdarzyc, o badaniu beta hcg nawet nie wspomniala i powiedziala, zebym przyszla za 2-3 tyg. SZOK. Oczywiscie wczesniej bylam prywatnie potwierdzic ciaze, a na kase poszlam tylko po skierowanie na badania, wiec w sumie dostalam co chcialam :-D
Mam do Was pytanko zaczyles juz stosowac jakies kosmetyki przeciw rozstepom? Ja dzisiaj kupilam sobie oliwke HIPP zobaczymy czy cos da :-) pozdrawiam

No to i ja sie witam przy wtorku...
dziewczyny nie piszę ostatnio za wiele, bo albo jestem śpiąca albo mam mega mdłości i wtedy tylko leżeć i leżeć.... dopadło i mnie, aczkolwiek mdłości głównie zdarzają sie wieczorem.... zauważyłam ze na mnie cytryna w każdej formie działa "kojąco" nawet jej zapach, nie wiem może neutralizuje wszystko inne?...:confused2:
jesli chodzi o gina ja chodze prywatnie, nawet nie próbuje na kase bo można sie tylko wkurzyć, jestem z mojego gina zadowolona i narazie tak zostanie że bede chodzic tylko do niego;-) mam opieke medyczna z pracy za darmo i tam bede robić badania żeby nie płacic...
o przedszkolach sie nie wypowiadam bo to póki co nie był temat dla mnie, myślę ze dowiadczone mamusie wiecej powiedzą w tej sprawie....;-)

dziewczyny czy któraś z Was nie wie jak to jest z kiszoną kapustą? w sumie to warzywo, niemyte, bo płukanie (nawet jesli) to nie mycie i tak sie zastanawiam czy moze w niej być toksoplazmoza?.... hmmmmm moze to i głupie ale w końcu jest konatkt z ziemią.... sama już nie wiem.. oczywiscie wpadałam na to zaraz po tym jak ja zjadałm...echhhh :-p

pozdrówka

Ja chodzę tylko prywatnie. Raz w życiu byłam na kasę. Rok temu, własnie w 6 tygodniu i tez mi powiedział,że to za wczesnie żeby cokolwiek sprawdzać, że nie będzie nic widac, żeby zgłosic sie za miesiąc. Jak powiedziałm, że w poprzednich ciążach plamiłam, że brałam duphaston, to się głupio uśmiechnął i nic nie powiedział. Za dwa dni byłam prywatnie i jak najbardziej USG pokazalo juz wszystko. Więcej nie pójdę na kasę.
Płacę, ale przy każdej wizycie ma usg i poświęcone tyle czasu i cierpliwości ile potrzebuję. Telefon komórkowy, na który moge zadzwonić w razie wątpliwości.

Witam w czwartek, coś tu pusto ostatnio.
Ja wczoraj po pracy o 17 padłam na sofę i przespałam godzinkę. Kochana moja córcia nawet raz mnie nie obudziła.

Alicja ja nic na rozstępy nie mam i nie wiem, czy będę kupować. Mam trochę rozstępów na udach z czasów dojrzewania. W pierwszej ciąży nic szczególnego nie stosowałam i nie pojawiły się nowe na szczęście.

Calla nie wiem jak to jest z kapustą kiszoną, ale ja ją już jadłam.

Hej hej :-).

Kolejny dzień się zaczął, choć zwlec się z łóżka było mi dziś ciężko ;-).

Wracając do tematu prywatnych wizyt i lekarzy przyjmujących na NFZ, powiem Wam, że też kiedyś się sparzyłam :baffled:. Taka jedna pani gin, przyjmując prywatnie potrafiła być miła, wypisać skierowania na badania, recepty itp, natomiast idąc do niej na NFZ, wizyta trwała może 5 min. Była nerwowa, spieszyło jej się niesamowicie, ciągle powtarzała, ze zaraz ma następnego pacjenta. Jeśli też tak kiedyś trafiłyście, to nie dziwię się, ze macie teraz uraz do wizyt u państwowego lekarza.
Jak wcześniej wspomniałam, teraz gdy jestem w ciąży też mam ustawione wizyty na NFZ, ale już u innej lekarki. Kobieta ma zupełnie inne podejście niż ta poprzednia. Też na każdej wizycie mogę mieć wykonane USG, też dała mi swój nr komórkowy i powiedziała, ze mogę do Niej dzwonić o każdej porze dnia i nocy jakbym się czymś niepokoiła. Ta pani gin prowadziła ciąże mojej kuzynki, więc skorzystałam z jej polecenia i póki co jestem zadowolona :-).

Co do kiszonej kapusty... to szczerze powiedziawszy nie pomyślałam wcześniej, że może w jakiś sposób zaszkodzić. Zawsze tyle się mówilo, ze kobiety w ciąży jedzą duże ilości kiszonych ogórków i kapusty ;-). Ja póki co zajadam się raczek ogórkami niż kapuchą ;-).

Hej,
dziewczyny, jestem juz po drugiej wizycie u gina i to co zobaczyłam tak mnie ucieszyło, widziałam moje maleństwo i tetno tak szybciutko biło :-) oj niezapomniana chwila, coś pięknego, jestem troszke spokojniejsza.Poprosiłam lekarza czy moglabym przyjść jeszcze w tym roku przed świętami bo to jest akurat ten czas kiedy zeszłym razem stało sie co sie stało, także gin zgodził sie bez problemu, jestem bardzo zadowolona z Niego, chodze do niego prywatnie bo ona nawet na kase nie przyjmuje, płace 90 zł wizyta ale robi mi wszystkie badania i poświęca tyle czasu ile potrzebuje. miałam do niego tyle pytań a jak przyszło do wizyty to zapominałam, i on jest taki fajny ze wymieniał o co mogłabym go zapytać hihi:-)o farbowanie też pytałam, można bez problemu tylko farby bez amoniaku. przepisał mi duzo badań, w tym problem ze za wszystkie bede musiała płacić;-)nie no nie ma co narzekać, warto sie poświęcić.
tak sobie tłumacze moje mdłości, nudności i słabości warto sie poświęcić.
pozdrawiam Was dziewczyny i życzę miłego dnia

reklama
Dzień Dobry Dziewczynki:-):-):-)

Dawno sie nie odzywałam:zawstydzona/y: ale jakoś tak weny brakowało. Zresztą miałam mało czasu bo robiłam przyjęcie urodzinowe dla mojego brzdąca:-) Teraz jestem do tego przeziębiona i już wymiękam:-( Gardło mnie potwornie boli i tracę głos:-:)-(

Dwa dni temu miałam nasze pierwsze USG. Wszystko jest w jak najlepszym porządku:-) Dzidzia rozwija sie prawidłowo do swojego wieku:tak: Widzieliśmy jak prostowała nóżki i machała nimi:-D Niesamowite to było:tak:

Ps. ja na rozstępy używam zwykłej oliwki dla dzieci. Ona pomogła uniknąc mi ich w pierwszej ciązy:tak:

Lucy, Impresja Wiosenna odezwijcie się:-)

Do góry