reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witajcie Lipcóweczki:)
Odzywam się ponownie i mam nadzieję, że będę częściej. Ale czasami los bywa przewrotny i nie ma dnia odpoczynku. Wczoraj zaliczyłam usg3D i moje dziecię zrobiło mi niespodziankę, ułożyło się idealnie do określenia płci i radośnie przełożyło pępowinkę między nóżkami. Tak więc nie wiem co tam rośnie i w ogóle wiem tylko tyle że jest, bo podglądam co jakiś czas na usg:-) (a mam do niego dostęp:-D). Generalnie to już 16 tyg mija a u mnie ani brzucha, ani ruchów nie czuć. Widać ma jeszcze duuuużo miejsca na brykanie w zaciszu mojego brzucha:-D
Co do wszelkich smutków, to trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze i się ułoży tak jak chcemy. Mnie moja ciąża nastroiła baaardzo optymistycznie, nie mam zupełnie płaczliwych nastrojów i ze złośnicy stałam się nadzwyczaj spokojna.
Trzymajcie się cieplutko bo już niedługo wiosenka:-D, a ja pędzę opracować jakiś plan leczenia moich podopiecznych muciek:-)
Ściskam serdecznie w ten lutowy wieczorek

reklama
daisy26 Witamy Cie wsrod lipcowych mam :) samowolnie ;) dopisalas sie do watku, ktory moderuje tylko jedna osoba. Wystarczy, ze wyslesz do niej wiadomosc z potrzebnymi danymi (termin usg, termin om, plec dziecka jesli znasz) i zostaniesz dopisana. Chodzi oczywiscie o Liste Lipcoweczek 2009 a nie o Twoje pytanie o usg 3D.

Witam sie wieczornie
Beatko dla Twojej Babci
[*]bardzo mi przykro
Stopi ja uwazam,ze Valija ma racje,tak bedzie najlepiej dla Ciebie i Dzidzi,choc z drugiej strony doskonale zdaje sobie sprawe,ze takie rozmowy nie naleza ani do latwych,ani do przyjemnych,niestety.Ale trzeba stawic temu czola,bo nie jest potrzebna Tobie teraz praca w takiej atmosferze,trzymam kciuki,zeby sie poukladalo:-)
Pozdrawiam Was serdecznie

daisy26 Przeciez nic sie nie stalo ;-) Jesli chodzi o usg 3D/4D to wiekszosc z nas sie wybiera, bo to cudowna pamiatka na cale zycie :tak: Rozbieznosci sa co do tego kiedy powinno sie je zrobic - ja zamierzam ok. 30 tygodnia - wtedy maluszek bedzie juz calkiem duzy i chyba juz nie bedzie mowy o pomylce w okresleniu plci.

hej dziewczyny
stopi ja popieram propozycje rozmowy z szefem zwłaszcza jeżeli wczesniej miałaś z nim dobry układ. Przecież nie może mieć do Ciebie pretencji, że w trosce o życie i zdrowie swojego dziecka poszłas na zwolnienie. Przecież swiat sie nie zawalił, miał Cię kto zastapić. Szef jak to szef, poboczy sie trochę i mu przejdzie, zwłaszcza jak będzie miał do Ciebie interes.
...a co do snów..ja niezły numer ostatnio odwaliłam..mówie mojemu M, że miałam taki realistyczny erotyczny sen..a on przymilnie, no to mi opowiedz, a ja mu na to, ze nie mogę bo go w nim nie było i dopiero wtedy użarłam sie w jęzor. Na szczęście nie obraził się, no bo niby co ja mogę, samo mi sie przyśniło:-D

Stopi, nie bede sie wymadrzac, bo dziewczyny juz poradzily najwazniejsze, szczera rozmowa powinna oczyscic atmosfere. Trzymam kciuki:yes:

Valija, szczerze mowiac, nie wiem co w naszym stanie jest normalne:confused::-D

Glowa mi peka, juz nawet mala kawke wypilam, ale niewiele to pomoglo...

reklama
beata1973 wyrazy współczucia...
[*]

mamusia, Mmatylda1405, iwon3004, *Alicja*, calla, kasiabzymek, Magduska, monia102, 1izabell96
i wszystkie pozostałe bardzo dziękuję za ciepłe słowa :tak:
tak wirtualnie czuję się troszkę lipcóweczka...
A u mnie jeżeli chodzi o psychikę raz lepiej raz gorzej...
ale wczoraj byłam u nowego gina (świetny lekarz:-)) i dał nam zielone światełko już pod koniec marca... więc... jeśli się uda (a z całego serca wierzę że tak... mimo cholernych obaw) na pewno dam Wam znac :-)

a ja co jakis czas wpadam tutaj do Was i kibicuję Wam z całego serca !!!
Trzymajcie się dziewczynki :-D

Do góry