reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Hej Tłumy!!!

Aniu Twój tekst faktycznie został okrojony.... No ale to są prawa dziennikarstwa.
Dobrze, że sens pozostał ten sam.

Dzieczyny coś kiedyś pisałyście o butach Befado - że robią tylko papcie. Otóż nie jest to prawdą.
Befado - Sklep internetowy

Niestety ceny bardzo zbliżone do Bartka. Przy czym gatunek skóry i cała faktura wykonania1 jest na4prawde doskonała.
Oj przepraszam za dziwne znaki - Dominik 2pomaga mi usilnie pisać!

Spaaadammm

reklama
Hej dziewczynki :-)

Odzywam się wzywana przez Dmuchawca :-D
U nas jakoś mało czasu ostatnio. Niby Tomi w przedszkolu od 7:30 do 12, ale coś do roboty się znajdzie i tak wychodzi, że na BB czasu juz wogóle nie starcza :-/ podczytuje was regularnie :-)

Dzisiaj byli znajomi z małą córeczką, młodszą od naszych lipczątek. Fajna dziewczyneczka, tyle, że jeszcze raczkująca. Mieli byc wczoraj więc podłogi wczoraj pomyłam, ale zadzwonili, że jednak będą jutro - czyli dziś, ale dziś już podłóg nie myłam tylko zmiotłam (choć i tak było ciężko z dwojgiem bawiących się na środku salonu dzieci)... Przychodzili na 15 więc z obiadem musiałam się sprężyć... ogólnie cały dzień na nogach :-/

A poza tym to szykujemy przyjęcie-niespodziankę dla mojej mamy. Ogólnie nie obchodzi urodzin, ale mój brat przylatuje ze szkocji (a mama nic o tym nie wie). Brat przylatuje w nocy w niedzielę, a mama ma w poniedziałek urodziny. Powiedziałam tacie, żeby przywiózł w poniedziałek koło 16 mamę do nas. Mojego brata zapakujemy w wielkie pudło, będą też babcie, bo jak już mam robić tort to dla większego grona no nie?? ;-) a planuję taki oto tort http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE (włączcie odrazu ok. 4 min) Tylko mój będzie miał 2 piętra, a nie 3 :-)
Do tego na kolacje lasagne, co by coś zrobić a się nie narobić, a mój brat mówił, że jak przyjedzie do Polski to chciałby lasagne, bo ostatnio w Szkocji jadł jakąś mrożoną i nie był usatysfakcjonowany :-)

No nic laseczki kończę i zabieram się za robotę, muszą cosik pozmieniać na stronie firmowej męża :-/ ależ mi się nie chce!!!!!!

Też jestem ciekawa co u Vioreczki... Odezwij się kochana jak będziesz miała chwilę, albo jeśli nas podczytujesz!

Cześć Dziewczyny !
Przepraszam że się wogole nie odzywam ale moj mały Oluś ma poparzoną rączke (2 stopień) i mam teraz istny sajgon w domu. Wpadłam Wam tylko powiedzieć żebyście uważały na swoje dzieciaczki. Żebyście nie spuszczały z nich ani na chwile oczu. Przez moją głupote moje dziecko cierpi ;(

Dzińdybry!

Ja dzis w humorku w y ś m i e n i t y m :tak:!!!!! Zgadnijcie dlaczego???;-) Oczywiscie dlatego, że...... zadnych pawików:-) a nawet mdłości:-) No ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca:-p

Jesli chodzi o Befado, o tez miałam Wam pisać, ze juz latem widziałam skórzane sandałki, a ostatnio i trzewiczki fajniutkie:tak: Ale niestety zarówno butki, jak i kapcie sa na moja córę za szerokie:baffled: Wiec buciki kupujemy Elefanten, Baren Suche albo Mazurek (kozaczki),a kapcie tylko Lemigo:tak: Takie zapinane na rzep i jest ok. Ostatnio zamówiłam małej kilka par tych kapci w róznych rozmiarach na allegro, bo nózka jej rosnie w tempie zastraszajacym!!!:szok: No a nie sa straszliwie drogie, więc moznan sobie pozwolic i wychodzi taniej niż u mnie w mieście, gdzi e w dodatku trudno je znaleźć.

Co do artykułu - to wbrew pozorom:-D wcale go tak mocno nie przezywam:no::-D I nie mam za złe tego okrojenia, bo ogólnie mi sie podoba. A cały tekst wkleiłam Wam dlatego, że jak juz go wyprodukowałam, to ktoś mógłby go przeczyac, nie?:-D:-D:-D
A tak w ogóle to troche mi teraz wstyd, ze Was tak męczę swoja osobą:zawstydzona/y: I ciagle sie czyms przechwalam. Jesteście kochane, że to wszystko tak dzielne znosicie z podziwu godnym poświęceniem:-)

Iwonku- znów sie opuszczasz!:crazy: Nie Ty jedna, zreszta...:confused2: Znów nam forum przymiera. Ubolewam nad tym sraszliwie.

Ewa- tort na pewno bedzie super! A jak Twoje plany karteczkowo-swiateczne? Masz juz jakies pomysły? Bo ja juz po nocach nad tym mysle:-D

Dmuchawcu pyszny jak pyszny - tort ma być ładny :-D A środek tym razem ciemny biszkopt (ten rzucany z wymienioną częścią mąki na kakao) + bita śmietana i wiśnie z jakimś alkoholem ::tak:: zobaczymy co rodzinka powie. A o karteczkach zaczynam coraz poważniej myśleć co by tu zrobić ciekawego... a zarazem takiego żeby Tomi jednak mógł mi "pomóc"... masz jakiś pomysł? Chyba pozostanie mi tak jak ostatnio wycinanie kształtów a Tomi będzie je przyklejał. Może jeszcze zamówię jakieś dziurkacze narożnikowe i brzegowe... podobają mi się takie karteczki, bo wyglądają prawie jak koronkowe - przynajmnij ja odnoszę takie wrażenie...

Adamowi znów z nosa leci :/

i ja sie witam :)
ALUSIU przykro mi z powodu lapki malego :( naprawde musimy uwazac...szczegolnie teraz...
pamietacie jak kilka dni temu narzekalam ze maly nie chce chodzic?? kurde jakie to byly piekne czasy :O
teraz wszysztko leci z szafek,wszedzie dojdzie :( oczy w kolo glowy musze miec...

Pytalyscie co to za operacja-Jonathanowi nie zeszly jajeczka od porodu.a ze sa dosyc wysoko to nie da sie ich sciagnac za jednym razem:( bedzie kilka operacji...najgorsze ze kazda pod narkoza :( strasznie sie boje bo to w niedlugim odstepie czasu...
ale jajeczka wazniejsze bo bedzie mial potem pretesje do nas ze nie przypilnowalismy i ze bezplodny jest...a wnuki bym chciala ;)

ide po kawusie..
PS. Zdjecia na sesje beda gotowe za ok tydzien to wkleje.
a ja schodlam znow 4 kilo i walcze dalej :)

Pytalyscie co to za operacja-Jonathanowi nie zeszly jajeczka od porodu.a ze sa dosyc wysoko to nie da sie ich sciagnac za jednym razem:( bedzie kilka operacji...najgorsze ze kazda pod narkoza :( strasznie sie boje bo to w niedlugim odstepie czasu...
ale jajeczka wazniejsze bo bedzie mial potem pretesje do nas ze nie przypilnowalismy i ze bezplodny jest...a wnuki bym chciala ;)

ide po kawusie..
PS. Zdjecia na sesje beda gotowe za ok tydzien to wkleje.
a ja schodlam znow 4 kilo i walcze dalej :)

Agnieszka, to widzę, że te nasze chłopaki rzeczywiście podobne do siebie. Mojemu nie zeszło jedno jądro i też najprawdopodobniej czeka nas zabieg. Ale tym się będę zajmowała dopiero od listopada, jak już uporam się ze starszaczką i jej problemami zdrowotnymi.
Mi pediatra powiedziała, że z przypadku wędrujących jąder to nie tylko zagrożeniem jest bezpłodność ale głównie możliwość ich nowotworzenia.

reklama
Ewo- ja nic nie pisałam o tym, ze tort będzie pyszny:sorry: (choć pewnie będzie):-D

Alu- przykro mi, trzymajcie się.

Aga i e-mamusia- dacie rade i wszystko będzie dobrze:tak:

A u mnie pradu nie było od 9tej- no szlag by to!:angry: A ja całą kuchenkę mam elektryczną. Juz myslałam, ze obiad będę dzis gotowac u sąsiadów:-D

Do góry