reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam weekendowo. Mnie dopadła bezsenność. Zmęczona jestem, a spać nie mogę:confused:.

Witam nowe mamusie, cieszę się, że jest nas tak dużo.

Goteczka super wieści. Domyślam się, że polecasz to badanie. Jestem w szoku, że już lekarz mógł coś powiedzieć o płci. 80% to sporo.

Sylwia.m śliczny brzuszek. U mnie też 0,5 kg na plusie.

Ja wczoraj byłam na wizycie u endokrynologa. Wszystko jest super. Następna wizyta w lutym.

reklama
Hej dziewczynki!
Sylwia przepiękny brzusio! Naprawdę boski i to prawda że w drugiej ciąży szybciej wyskakuje, ja też już mam brzuchalek ale fotki będą później :-) i ja mam na + 0,7 kg ;-)No i ciekawe co tam mężuś dla Ciebie przyszykował :-)
Goteczka ale fajno! Cieszę się że tak się ładnie dzidzia rozwija no i ciekawa jestem jak to dalej będzie z tą płcią. Jak chodziłam z Michałem w ciąży to w 13 tygodniu mi ginka powiedziała że będzie chłopak, dopiero później na USG 3D wyszło że niby dziewczynka ;-)
Dolores, witaj wszystko będzie ok!
Sam to super że wszystko dobrze! Oby tak dalej

A ja jestem w 9 tygodniu i już przytyłam 1 kg. No ale prawda jest taka, ze niestety jem więcej. Dolores85 - taka strata musi być okropnym doświadczeniem. Ja też jestem w strachu bo mam plamienia i jestem na duphastonie i mam leżeć. Z tym leżeniem mam jednak, jak widać, problem...

Goteczka wierzę że wszystko będzie w porządku i finał będzie bardzo szczęśliwy. Masz piękne duże dzieciątko. Warto było czekać tyle na usg. :tak:

sylwia.m takim brzuszkiem warto się chwalić. :-)

Zaczynam się zastanawiać gdzie reszta tych naszych dziewczyn zniknęła??
tomtom już dawno nie pisała....A tam w Rzymie znowu o tych podtopieniach się tyle mówi.netgirl też cały czas milczy! :nerd::nerd:

A ja jeszcze nic nie przytyłam. W ogóle nie mam apetytu..cały czas mnie muli. Trochę pomagają migdały, ale nie na długo. Nie wiem już co mam jeść. Nic smażonego, mdłego, jeszcze banany dają radę i bułka z masłem..Czekam, aż ten etap minie..
Ale to wszystko nie przeszkadza mi w radości:-)
Pozdrawiam

płeć maleństwa
g005.gif
hej dziewczynki a ja znalazłam przed chwilką chiński kalendarz z którego można odczytac jakiej płci będzie dziecko i twierdzą że w 90% się zgadza,
http://parenting.ivillage.com/ttc/tt...,,j736,00.html
po lewej stronie jest wiek matwki w chwili poczęcia dziecka a z góry miesiąc poczęcia i vuala Sprawdziłam na moim rodzeństwie i kuzynostwie i się zgadza. no chyba że urodziło się na przełomie miesiąca i przed lub po terminie to cieżko okreśłić datę poczęcia
co wy na to?

Olivcia ja w takim razie jestem w tych 10% którym się nie zgadza:-D Marcel nie jest dziewczynką:-D Mam nadzieję, że tym razem tabelka również się myli co do płci maleństwa bo pokazuje chłopca:-D

Olivcia to już trzecia tabelka z chińskim kalendarzem, którą widzę. Każda jest lekko inny. Według dwóch wychodzi mi chłopiec, a wg jednej dziewczynka;-). Płeć Uli zgadza mi się we wszystkich, więc trudno wyczuć, która mówi prawdę;-).

Witajcie dziewczyny w niedzielę rano...... nie pisałam kilka dni ale weny brakowało, za to mdłości jak trzymały tak trzymają.... bez względu na porę dnia....

Czytałam co pisałyście o zachciankach na jedzenie, u mnie to samo, potrafię zmienić zdanie z minuty na minutę ale staram się kontrolować..... ale usmiałam się jak Was czytałam, tak jakbym wlasne myśli czytała.... ach te kaprysy....;-)
Goteczko wielkie gratulacje, wielka ta Twoja dzidzia już, no i z tą płcią.... ciekawe czy sie potwierdzi...:tak:
Anyżówka witaj i wszystkiego dobrego...
Olusia66 gratuluję..
MamusiaM super, że maleństwo tak pięknie fika.... ja tez już liczę dni choć kolejne usg 08,01....
Sylwia.m no rzeczywiście brzusio widoczny jak nic.... śliczny.... ja tez bym juz chciała swój miec widoczny... ja tam widze u siebie zmiany, ale cała reszta jeszcze nie....:-p
Dolores85 witaj, powodzenia i wszystkiegodobrego, nie martw sie kochana wiele z nas ma podobne przejscia a teraz wszystko pięknie sie rozwija...

Dziewczyny musze Was o coś zapytac... generalnie o maści na kregosłup zawierające ibuprofen... oczywiscie nie ja używałam ale smarowałam wczoraj męża bo go połamało... nie trwało to długo może z pół minuty, a potem dokładnie umyłam ręce.... no i teraz sie zamartwiam czy coś mogło sie stać... w sumie czy tak szybko cokolwiek może sie wchłonąć....:confused: najpierw coś zrobie a potem sie martwie.... ech mam nazdieję ze nie jestem jedyną która tak sie martwi....:zawstydzona/y:

pozdrawiam i udanej niedzieli

reklama
Ja myślę, ze nic się nie stało, skoro szybko umyłaś ręce, bo nie zdążyło przeniknąć do organizmu. Przeczytaj jeszcze co jest na ulotce i zapytaj swojego lekarza, ale i tak myślę, ze nie powinnaś się martwić. Ja parę dni przed dowiedzeniem się, ze jestem w ciąży smarowałam opryszczkę na ustach haskovirem, ale się nie martwię bo to takie ilości i tak krótko /jakieś 3 dni/ że nie mogło to mieć wpływu na dziecko.

Do góry