reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

miałam taki sam problem z Oskarem- koło zamknięte- wstrzymywał, nie mógł się załatwić, potem się bał zrobić jak już szło-bolało, bo twarde;
na czczo daj mu rano pół szklanki wody przegotowanej ciepłej- to ważne, jak da radę to niech całą wypije; no i suszone śliwki- sa Gerbera; nie dawaj słodyczy, musi dużo pić :tak:

Surv oby zeszła ta niedobra żółtaczka jak najszybciej; jejku pamiętam jak za Oskarem tęskniłam; jak mnie zobaczył, to się schował za męża, myślałam, że serce mi pękniei poryczałam się normalnie; leż i odpoczywaj, bo jak wrócisz to nie będzie lekko na początku ;-) telewizor na 2 zł? :-):-):-)

Kic zdrowka życzę :tak:

reklama
hej
dzis leniwie
chłopaki na myjnie pojechali
ja posadziłam w doniczki lawendę
byliśmy na małych zakupach Tymkowych
wybrał sobie kapelusz i okulary a ja mu trampki w hm
i kupiłam jakieś byle jakie sandały w ccc - bartek cudów nie ma a ceny z kosmosu normalnie 200zl za sandałki które ściora w miesiąc to przesada
szkoda, że nie mam sił na tkmaxa

Dorka no chłopaki leniwsze więc może do terminu dotrwasz

Iza ale Ci fajowo z tym morzem
ja juz tak po cichu liczę, że w sierpniu jak mały bedzie git to właśnie do jastarni na tydzień skoczyć

Surv oj wierzę, że tęsknisz bo ja jeszcze nie w szpitalu a jak tylko pomyślę to już mnie za serce ściska, że mojego Tymusia nie będę widziała
oby wszystko było git z (.)(.) i mleczkiem
mała na bank nauczy sie ciągnąć - tylko spokojnie

Kic koniecznie do lekarza bo może rzeczywiście anginowe te bóle gardła

Pabla i jak Sonią? Ma sie lepiej po antybiotyku?

Madziu no to młody poszalał. 23 spanko;-)
a co do konwalii to wiem, że one cośtam trującego mają
nie śpię w pomieszczeniu z nimi bo nawet za duszne by były
ale co tak
w salonie ślicznie pachnie;-)

dobra ide cos wszamać bo ssie

Renia odgapilam i tez narwalam konwalii;-)
Kicrym sliwki suszone zwykle tez moze jesc jesli lubi i duzow wody,ale jak jeszcze jutro tak bedzie to rzeczywiscie moze cos na rezepte tzeba bedzie.
Survivor oj wierze ci,ze tesknisz.Ja sie poplakalam jak Macius do mnie przyszedl do szpitala,a potem jak wychodzil to jeszcze smutniej mi bylo:-( A niby tak w kosc daja:-p

Maciek je kolacje,Majka gaworzy.Ida sie zaraz kapac i do lozek.

moje kochane!!!
nie miałam normalnie kiedy zalecieć na "kawku" ale non stop byłam w locie;-) nowe biznesa i takie tam inne, zreszta bedę musiala na zamkniętym troszku popisać:tak: aczkolwiek u nas wszystko gra gittara:-) Tośka robi się co raz bezrdziej nieznośna, wczoraj normalnie pogryzła i pobila swojego kolegę (a dodam, iż byl to potencjalny kandydat na zięcia:-p):dry: mialam szybciej zajść, bo kochana Kic dała mi znać, iż nasza kochana Pat już ma jest razy trzy:-) ale nie mogłam zalecieć, bo wczoraj imieniny zrobilam dla bagatela 30 osob:-p (ot jakos takos sie zebrało;-)) więc lekko dojechana, chciaalam się zameldować, i oficjalnie oświadczyć, iż od jutra już będę całodobowa dla Was i wszystko "przelecę" od deski do deski:-p

witam z rana

Tosika wszystkiego dobrego imieninowego:-)
fajnie, że zajrzałaś
"przelatuj" wszystko i pisz mimo zalatania

Jestem ciekawa jak nasza Pati
czy już ja wypisują czy juz może w domu?
no nic poczekamy na wieści

u nas tradycyjnie
od 2 do 3 czuwanie
obejrzałam na planet tv program o Japończykach, którzy namiętnie wybijają setki delfinów i sprzedają później na słynnych targach rybnych jako mięso wielorybów
normalnie miałam ten naród za bardziej cywilizowany i mądry
tak wiec nocne seanse edukacyjne zaliczone

dziś pogoda do bani
ja ostatecznie pakuje torbę do szpitala
mój pan dr już wrócił z urlopu majowego - jestem spokojniejsza;-)

Dorka jak tam skurcze?
u mnie dodatkowo mięśnie - jakiś niedobór magnezu bo normalnie zwala z nóg

Pabla daj znac jak Sonia po wynikach
obyście siedziały w domu i sie wyleczyły

oki ide dzwonić do pla, że Tymi ma przerwę do porodu
kurcze z jednej strony rozum podpowiada, że tak ma być i jest git
ale serce żałuje, że znowu opuszcza zajęcia i spotkania z dzieciakami
no ale teraz dobro Ignasia i mamusi na pierwszym miejscu

miłego dnia choc pochmurno i po deszczu

Witam u mnie znowu wieczorem skorcze ale przepowiadajace:tak:Jakos spokojnie poczekala co sie rozwinie i poszlam spac:tak:Teraz juz ok czasami jakis skorcz sie pojawi ale pojedynczy:tak:Kiedy to sie zacznie?:eek:Misia znowu kaszlala w nocy:no:Zaraz ide z nia do lekarza,wiec duzo nie napisze:tak:Odezwe sie pozniej:tak:

u nas lepiej!
jesteśmy w domku, gorączki od soboty nie ma, wczorajsze wyniki moczu już lepsze są!
Tosika-witaj i wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!!!
REnia, Dorka - już niedługo, już niedługo!!!
Surv - jak u Was??

U nas do du**;( mloda dzis 4 dzien na lampach, jutro badaja krew, ale nadal bardzo zolta, wiec czuje, ze posiedzimy tu do konca tygodnia;/ kolezanka z sali wychodzi, na calym oddziale zostaje ja i karaluchy, humor mam w zwiazku z tym do bani lekko, ale trudno, trzeba przetrzymac, a jak sobie pomysle ze wg planu jutro dopiero mieliby mnie ciac, to mi nieco lepiej;P

Witam,
Iza, Madzia dzięki za podpowiedzi:) śliwki mu już dawałam, nie wiedziałam że z tego taki problem będzie:-(jutro mu dam tą wodę rano. Wczoraj już mu moja mama dała czopek glicerynowy i po tym czopku zrobił tą kupkę ale był płacz, więc pewnie go ta pupka bolała:-(dziś podam jeszcze ten syrop, mam nadzieję że teraz się nie będzie już bał i normalnie będzie się wypróżniał.
Surv bidulko!trzymam kciuki żeby jednak te lampy podziałały!Liwa leżała 48godz. była żółta ale bilirubina spadała więc nas wypuścili.No i kp pomaga w pozbyciu się tego świństwa, więc jak najwięcej:tak:
Renia no ceny sandałów mnie powaliły w tym roku, ale muszę coś Kubusiowi kupić, w booti nic fajnego nie widziałam, wszystko jakieś sztuczne i dziwnie śmierdzące:eek:mam jedne bartki na oku z poprzedniej kolekcji za 149zł, muszę przymierzyć na stópkę. Chciałam superfity ale 209zł za sandały to dla mnie za dużo:confused2:jeszcze zobaczę w Smyku, bo miał 2 lata temu i nawet były fajne:tak:
Pabla super że już lepiej!
Tosika Ty to zakręcona jesteś jak ruski termos;-):-D:-D:-Dnon stop w biegu, ale widzę że to kochasz więc działaj kobieto, działaj!
Dorka coś czuję że jednak wstrzelisz się w termin;-):-D

Puściłam Kubę do p-la trochę marudził, no ale był 2 tygodnie w domu. Jakoś dziwnie cicho jest:-pM ma urlop, bo się zaraził ode mnie. Idziemy zbiorowo do lekarza na 17:-pmi już nawet przechodzi, gardło jeszcze boli, ale już temp nie mam.
Miłego dnia!

reklama
Hej
surv...to kciukasy trzymam, a co chcą zrobić jak nie spadnie? będę przetaczać krew???
Kic..jes taki fajny sposób. Zalewasz 10 sliwek suszonych (młodemu możesz 5) wrzątkiem wieczorkiem. Rano dajesz wodę do wypicia i śliwki do zjedzenia. Zalewasz znowu kolejną porcję dajesz wieczorem. I tak przez 5 dni.
Bardzo dobrze działa a takie namoczone śliwki szybciej w brzuszku podziałają.
Ten przepis jest z ksiązki T0mbaka i czasami stosuję takie oczyszczenie organizmu. Poza tym jest bardzo smaczne :)

Tosika...wszystkiego naj buziaki
Pabla...ooo jakie super wieści..bardzo się cieszę.

ja przespałam całą niedzielę z Globusem :)
dzisiaj też średnio ale lepiej. Dawno mnie ta pogoda nie przeczołgała
dobra
wracam do pracy
paa
będę wieczorkiem

Do góry