reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

witajcie moje drogie
wrociła do Was wasza zguba:-p
ale to wszystko przez to, że doba ma za malo godzin:sorry2: ale się może po krotce wytłumacze:tak: przez te pare dni zdążaylam zaliczyc Kalisz, do tego pare dni byłam u rodzicow podładować akumulatorki a od poniedzialku miałam komisje za komisją:baffled: wracałam do domu dawalam buziaka, zjadlam coś i dalej wiura na obrady:no: no ale dzisiaj już bylam w miare o rozsądnej godzinie czyli przed 17mą i nadrabiam zaległości:-) oprócz tego mam jakiś teraz dziwny senny okres, caly czas jakbym moglal to bym spała:confused: do tego juz 12 dzień biore antybiotyki i się czuje jakos dziwnie:sorry2: no ale teraz troszke wolniejsze dni będa, bo tak mam zawsze przed sesją:-p
Kic no rzeczywiście coś nie teges z tymi lekarzami:sorry2: jak to możliwe ze tyle czasu szpikali małej antybiotyki i kazali czekać:angry: absurd jakiś???:wściekła/y: my jak poszliśmy do okulistki (dodam, że na prywatną wizytę czekalismy z dwa m-ce, a z nfz to można było by pomarzyć:no:) to od razu dr zapisala nas do szpitala na przepychanie kanalikow (Tosia miala wtedy ok 5 m-cy) summa sumarum nasza sluzba zdrowia jest do d**** az strach chorowac:dry: ale dobrze że dr juz zdiagnozowala i pojdzieciena zabieg i bedziecie mieli z glowy:tak:
Kasia zaraz zajrzę na zamknięty :-) no i zazdroszczę juz Ci bardzo przebojowej coruchny, bo moja wczoraj miała jaselka w przedszkolu i miała byc aniołkiem i wiecie co strzelila focha i nie chciala sie przebrać (a matka taki pikny stroj kupila i uszyla:dry:) i pani dyrektor przyprowadzila nam dziewczyne bo na scene nie chciała wyjsć:sorry2: nie po mamie ma charaktere dziewczyna:-p bo matka od malego gdzie były flesze i kamery to tam pierwsza byla:rofl2: aczkolwiek zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia, bo Tośka z duzym oporem chce brac udzial w zajęciach grupowych (typu kółeczka) czy wspólnym spiewaniu, mało tego panie maja duzy problem bo mala nosi do przedszkola plecaczek i z nim sie nie rozstaje (nawet do koleczka bierze:sorry2:) czy tak bedzie zawsze?
dobra uciekam, bo przez te dni zaniedbałam też życie małżeńskie a mikołaj idzie i trza sie podlizać:rofl2: aczkolwiek troszkę się ostatnio boję M ponieważ umawialam się ze znajomymi ktorzy nie moga z nami iśc na sylwestra, ze odbijemy sobie w karnawale a M na to, że w ciazy to chyba nie bardzo:szok:a a ja na to czy o czymś nie wiem a on, że przemyślal wszystko i chce jeszcze trzeciego bobaska:confused::baffled: tiaa napewno pozwole na to :no::-paaaa jutro wieczorem firany bedą mi w salonie wieszac i juz sie nie mogę doczekac i oczywiscie Wam sie pochwale :-)

reklama
Kic, normalnie scyzoryk się w kieszeni otwiera:wściekła/y:Dobrze, że poszłas prywatnie:tak:
A co do Twojego bólu a raczej niebólu w ciąży, to wiesz, Ty to młoda laska jesteś:tak:
Tosika, ale niecny plan ma m:-DDobrze, że mój nie ma takich pomysłów. Co do przedszkola, to są takie dzieciaki. Tosia nie poszła od razu, tylko sporo jej nie było, więc musi przywyknąć. Będzie dobrze!

Nono, Tosika, to może jednak dołączysz do matek-staruszek, ktore prosto z porodowki przewiozą na oddział geriatryczny?:-D chociaż Ty to taka pełna energii jesteś, że na pewno i w ciązy byś żyła pełną parą ...więc, może jednak się zdecydujesz?:tak::tak:
Kic, a co to już do galerii przejść się nie można?:-p Kto to mógł przewidzieć, że godzina chodzenia posunie mnie w latach o ćwierć wieku?:-pZresztą wieku nikomu nie wypominając, to jak bylam taka mlodziutka jak Ty, to też mnie nic nie bolało...pogadamy za 15 lat:-DKurczę, mam nadzieję, że za to po 80-tce bedę super sprawną staruszką:-)
A z tym okulistą to rzeczywiście skandal:wściekła/y: Może jakaś skarga by się przydała? Ja wiem, że im się wydaje, że są bezkarni, ale wlaśnie dlatego warto czasem rabanu narobić...swoją drogą, ja z NFZtu też praktycznie nie korzystam...na szczęście też nie płacę, ale kiedyś, jak opłacałam samodzielnie, to wyszło mi, ze mniej wydaję na wizyty prywatne niż na te składki, z których nic nie mam:baffled:

Renia, a to czasem nie rwa, jak Cię jedna strona ciągnie? Asię moją to w tej ciąży dopadło , ale oni za Odrą mają nieszablonowe podejście do ciąży i tam to leczą akupunkturą...co ciekawe, rzeczywiście działa...:szok:

Dobra, zmykam do roboty, dziś mi mama Potwornicką odbiera, to przynajmniej pielgrzymka przez rozkopane wądoly odpada. Wizytę mam o 18, kiepskie wyniki moczu mi wyszły, chyba jakiś stan zapalny się dalej ciągnie, mam nadzieję, ze się bez antybiotyku obejdzie:baffled:

Kic - daj znać jak po zabiegu, my mamy 30 grudnia, boję się jak cholera:no: też mamy tylko ze znieczuleniem miejscowym. Aczkolwiek małej od 2 tyg oko przestało ropieć i nie wiem co robić. Od czasu do czasu coś tam się pokaże ale nie tak dużo jak do tej pory. Nic, pojadę do szpitala, niech ją jeszcze obejrzą przed zabiegiem, może się uda jednak go nie mieć.

Kicrym paranoja!!! po prostu brak mi słów:no: Dobrze,ze nie czekałaś dłuzej z prywatną wizytą.
Co do nocek to ja ciągle licze,ze się przesąd sprawdzi z tym spaniem i niepsaniem.U nas dzisiaj 2 pobudki Majka 2 Maciek:sorry2: 0 6.30 byli obydwoje wyspani:-p
Za to wczoraj odespałam,bo jak tylko Maciek pojechał do przedszkola,to mała się obudziła (radar chyba ma,bo zawsze się budzi),więc ją chyc do łóżka cyca w buzie i spałyśmy do 10.30 aż mnie kosci bolały:-D
Tosika a moze jednak??? może się zdecydujesz na jeszcze jedną balbinkę;-) co do Tośki to Maciek ma podobnie z występami,ok stoi kółeczku,ale nie śpiewa,nie tańczy,wierszyka nie powie:sorry2: tzn teraz tak to wyglądało na spotkaniu choinkowym,bo na pasowaniu ładnie występowal,chociaz panie wcześniej się skarżyły,ze nie chce współpracować.Co do plecaczka to wiesz,ma dziewczyna trchę prywatności,trochę domu i to daje jej pozucie bezpieczeństwa może,mój z miskiem jednym i tym samym od żłobka chodzi i nie tylko a go do spania,ale podobno nawet do jedzenia go zabiera.
Survivor,Renia mnie tak plecy od 4-5 mca naparzały w ciązy z Mackiem,teraz przy końcówce też bardzo.Mi pomagał masaż bengayem,ale podobno nie wolno,bo moze przyspeiszyć poród.Jak widać nie od wieku to zalezy,bo ja sie bynajniej na geriatrie jeszcze nie wybieram:-p:-p:-p;-)
Survivor sama się nie mogę doczekac twojej wizyty:-D mam nadzieję,ze się mlode ujawni:tak:
Sylcia zdasz napewno,trzymam kciuki!!!

Majka znów ze mną w łóżku teraz przysnęłą,ale mi sie już spać nie chce:-p Ide na śniadanie,a dama niech śpi,nawet nie przekładam do łóżeczka ,zeby nie wywoływac wilka z lasu.

Hej, witam zestresowana :-D
Kic ale okulistka do d*** , też bym chyba skargę złożyła. Ale za późno chyba nie jest, moja Wiki też dość późno miała zabieg.Z samego zabiegu wyszłam, bo szkoda mi było trzymać małą, lepiej żeby mama przytuliła zaraz po, najpierw krople znieczulające dają, a potem kilka chwil i po zabiegu. My dostałyśmy jeszcze krople do domu.
Tosika ależ ty wciąż zabiegana. Ja dziś proszę o czary przed godz.13. Tosia na pewno przywyknie do przedszkola i występów.:tak:A 3 dziecko, hmm, jak ma być tak śliczne jak Tosia to czemu nie?? :-D
Madziu ależ się wczoraj wyspałaś. A z tymi pobudkami to przechlapane. U mnie z tym ok, gorzej z pójściem spać Wiki, bo łazi czasem do 23 :dry:. A wstają w tyg przed 7, a weekendy, ok.7:30, więc w miarę ok.
Surv, ale póżno wizyta, ale jak wrócisz to daj znać :tak:
Ja o 11 jadę do Sącza, i trochę się stresuje, mam nadzieję, że dziś wszystko pójdzie, ok, i wieczorem będę opijać ;-):-D
Miłego dnia, i proszę o kciuki o 13 :-p

Sylcia trzymam kciuki!!!:tak:Dasz rade:tak:
Kic nie mam slow,ja sama czasami sie denerwuje NFZ:angry: Dobrze ze juz mala dobrze zdiagnozowana i bedzie dobrze:tak:Trzymam kciuki:tak:
Survi "staruszko" to daj znac jak po wizycie moze maly sie dzis Wam pokarze klejnoty:-D
Madzia ale pospalas:tak: dzisiaj nie zawozilam malej do przedszkola ale i tak obudzilam sie o 7 i nie moglam spac:baffled:
Tosika sie znalazla:-D No Toska ma swoj plecaczek i nie chce sie z nim roztawac:tak: Misia w domu wszystko robi ze swoim pieskiem,w przedszkolu na poczatku te ale teraz jak przychodzi do sali od razu odklada psiaka i bawi sie bez niego:tak:
Wczoraj Misia zobaczyla mnie bez stanika(zrobily mi sie juz ciemne otoczki) i mowi "mamo dlaczego masz czarne?"ja mowie co czarne? a ona ","piersi".Mowie jej ze to dlatego ze sie produkuje mleczko dla dzidziusia i dlatego sa takie, a ona na to "dzidzius nie lubi czarnego koloru":-D:-D:-D Wczoraj G ja ubieral po kąpaniu i ona mowi ze ma sisiajkie my na to ze tak zgadza sie,a ona "Mama tez ma siusiajkie no pokarz mamo pokarz":sorry2::-D:-D
Dzis ide do przedszkola na warsztyaty:tak: Misia nie moze sie doczekac:-D

Dorka dobre teksty ma Misia:-D
Sylcia i jak??możemy pić??:-)
Madzia zazdroszczę spania z małą, bo Liwia zaczyna się chichrać i po spaniu:cool2:
Pabla no ponoć im później tym gorzej jest to zrobić:confused:wiedziałam, że Oliwia to prawe oko ma na prawdę brzydkie- przecież bez powodu nie poszłam do tego debila na nfz:angry:ale no cóż...może się Soni to samo przepchało, ale ponoć samoczynnie się przepycha do 3m-ca, Liwia też miała takie okresy gdzie to miała mniej zaropiałe ale teraz przy katarze znowu jej się pogorszyło:baffled:
Tosika dobrze że się pokazałaś:)widzę zabiegana jesteś:)a o plecaczek się nie martw, miałam i 6 latki co z maskotką chodziły-jak tak im raźniej to kto zabroni:)
Surv no co Ty, no pewnie, że wolno!wręcz jest wskazane wyszukiwanie super przecen na ciuszki niemowlęce;-)a trzeba robić zapasy bo od 01.01 podnoszą vat i wszystko podrożeje:angry:

Ja już po, wszystko ok w zasadzie, ale muszę iść na usg brzucha prewencyjnie, żeby sprawdzić, czy ten wielki brzuchal to nie od wątroby czy jelit (moich). Młode tydzień większe niż suwak pokazuje....bedzie baba na schwał;-) Bo raczej baba, na 90%, jest jeszcze maleńka nadzieja, że moze ma siusiaka tylko sobie schował, ale szczerze mówiąc, ani ja ani pani doktor w to nie wierzymy:-p Trudno, przyjmę to na klatę...moze druga bedzie łagodnym, potulnym dziewczątkiem?;-)

reklama
Survi dobrze ze z mala wszystko ok, to klejnoty bedzie dopiero pozniej nosic:-D Dwie dziewczynki to nie tak zle:tak: Ciekawe kto u mnie w brzuchu siedzi, mamy juz parke a co dalej.... Moze jeszcze w tym roku sie dowiem a jak nie to w styczniu na pewno:tak:

Do góry