reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Witam!
U nas darmowe godziny są od 8-14:tak:zywienie 4,40 (za 3 posiłki) dodatkowa godzina 1,32 czy jakos tak (było 2,64 ale ludzie się burzyli że za dużo i miasto obnizyło stawkę)u nas jest 5godzin na zajęcia dydaktyczne + 30 min na rozebranie +30 min na ubieranie, ale i tak to jest liczone jako 6, nikt nie patrzy czy się przyszło 30min wczesniej żeby rozebrać czy ubrać:-p
Oj u mnie w przedszkolu to jest od tamtego roku i liczenia jest ogrom, sprawdzanie obecności co godzinę a potem podliczyć każdy dzień i miesiąc, masakra
angry.gif

Surv może używany Jedo Fyn? amortyzację ma super, gondola duża, przestronna spacerówka też ok :) Albo tego spediego od Kasi, ale rewelacyjnej amortyzacji się nie spodziewaj no i potem jakąś wkładkę redukcyjną dla malucha bo spacerówka jest bardzo obszerna:tak:dla mnie jeszcze minus za płytka budę ,mały koszyk, regulacja oparcia na pasek i brak pionizacji oparcia:-palbo kup używanego Roana (jakieś 300zł) a po zimie kupisz fajną spacerówkę :) ech dużo by pisać:-p
Pabla to też chyba okazyjnie kupiłaś tego Maca:happy2:ja nie lubię maclarena, wolę coś lekkiego ale nie terkoczącego na bruku;-):-Dchociaż na volo bym się skusiła:-D:-D
Renia puść juniora bo się całkiem odzwyczai:tak:
Sylcia to u Was jeszcze inaczej z tymi opłatami:dry::sorry2:
Dzieciaki już śpią, ja oglądam serial i też idę spać.
Spokojnej nocki!

reklama
witajcie

za jakieś 15 min moją diete szlak trafi:-p bo mama bułeczki drożdżowe nam piecze:cool2:
alez ja dzisiaj miałam dzien, normalnie nogi w t*** mi weszly;-)
Kic wzięłam za niego tysiaka a w sumie zaplaciłam 3 tysiaki ze wszystkimi akcesoriami:-)
Madzia brwi mnie nic a nic nie bolały (normalnie takie mizianko mialam) ale kreska na oku to potwornie mnie bolała ale moją mamę nie (więc moze to indywidualna kwestia)
no i kochana ależ ma powera:-)
Surv no własnie trafnie napisałaś, najważniejsze, że już będziecie mieli domek a wnętrze spokonie i pomalutku będzie można dziergać:tak: ja niektore rzeczy kupilam pod wpływem emocji i teraz troszku żaluje i teraz na przyklad kombinuje jak danego mebelku sie pozbyć:-p (wpalam na pomysl, że np rogówka z salonu gdzieś na wiosnę na allegro wystawię, bo moim zdaniem nie pasuje:sorry2:) niewiem tylko co na to M;-)
Dorka moim zdaniem mnie tez Tośka odmlodzila:cool2::-D:-p a w okularach to ja normalnych chodzę, bo ogolnie to ja powinnam nosic ale ja nie lubię mieć cos na nosie;-) ale teraz jakoś muszę te brewki zakryć:-p
Kamu zdrówka dla Maksia:tak:u nas coś maly niewyraźny chodzi, mnie też dzisiaj coś gardło pobolewa:no:
wiecie co ja to będę płacila za te prywatne 600 zl i nie wazne ile godzin bedzie mala czy do 15 czy do 18mej stawka ta sa ma być i jak dla mnie w porownaniu jak płacilam niani to i tak będzie duże odciążenie:tak:

ech...dziś była rozpacz przy rozstaniu:-:)-( Już wczoraj mówiła, że ona lubiła dzieci w żłobku a tych tutaj to wcale nie lubi...a dziś rano zaczęły się negocjacje, dlaczego do przedszkola trzeba codziennie, a przecież moznaby codziennie na przykład do marketu albo do babci...na moj argument, że ja i tata też codziennie chodzimy do pracy usłyszałam, że ja przecież w domu pracuję...i glupio mi się zrobiło:confused: no ale nie ma wyboru...jakby nie obiecywała, że będzie w domu grzeczna, to nie ma szans pracować przy niej:-( Czasami myślę, że ta patologiczna nieśmiałość jest nieuleczalna i bedzie jak ja przez cały okres edukacji męki przezywać wychodząc do kolejnych placówek:-:)-(

Kic, o wózkach pogadamy jak przyjdzie czas (ale tego Jedo to z ceikawości obejrze:-p)...boję się zapeszac, nawet nie przypuszczałam, że siedzi we mnie ta trauma po poronieniu i im blizej wizyty, tym bardziej się boję, ze coś bedzie nie tak:-(

ech, i jeszcze się stresuję, że ten kredyt tak długo trwa (choć realnie dopiero 3 tygodnie:-p) i może coś jest nie tak....bardzo bym już chciała tej przeprowadzki, bo by głowę odwróciła od innych zmartwień.

Tosika, no mnie to Flo przeciwnie - postarzyła:-p Dopóki jej nie urodziłam, to jakoś jeszcze byłam na etapie rozrywkowej trzydziestki, a potem poleciało: siwe włosy, niechęć do jakiegokolwiek wysiłku i takie tam...więc na dwoje babka wróżyła, albo mnie drugie do grobu wpędzi, albo stanie się cud i znowu bedę miała mentalnie 20 lat:-)

no to sobie pomarudziłam i chyba czas na małe śniadanko...ten brzuchal to ja chyba nie od ciąży a od przezarcia mam...no ale jak się cały dzień tylko bułki pszenne ładuje...:-p:-)

dzień dobry
dziecko z kotem szleje a ja chwila na bb:-)
normalnie Tymi ją zamęcza a ta zadowolona:confused:

Kic dziś jednak nie poszedł do przedszkola - jutro go wyślę
kurczę niby juz po katarku ale boję się, że jest osłabiony organizm i wpadnie w wir wirusów i będzie gorzej

Surv ale to Twoje dziewcze wygadane
ostro walczy o swoje:-)

oki ide walnąć kawke
miłego dzionka

Witam i ja po wczorajszym ciezkim dniu:-( Dzis juz niby lepiej, bylam u lekarza.Dala mi
Buderhin do nosa jak do piatku nie poczuje sie lepiej to da mi antybioyk:-( Wzielam wolne w pracy(nie chce brac zwolnienia i zaraz nastepnego) ide dopiero w poniedzialek na pierwsza zmiane:tak:
Survi wiesz ze ja mam tez obawy ze cos bedzie nie tak:-( Z poprzednimi ciazami tak nie mialam, nigdy tez nie poronilam:tak:Moje ciaze sa raczej silne:-D Jeszcze wlasciwie nie dochodzi do mnie ze jestem w ciazy:tak:
Ale Flo madralinska;-) Da sobie w zyciu rade,a z dziecmi musi sie zaprzyjaznic:tak:
Oj Renia to masz w domu mlyn z ta kotka:-) i z Tymim:-D
Tosika nie przejmuj sie bo ja tez przerwalam diete:-D Ale dalej musze sie pilnowac zeby nie wygladac znowu jak hipopotam:eek:
Pabla rzuc przepisem na ta zebre:tak: No a wozio za fajna cene kupilas:tak:
Kic spojrzalam na allegro na te wozki Jedo i mi sie tez podobaja:tak:Fajne i ceny przestepne ale mam jeszcze czas:tak:
Dobra zajrze jeszcze pozniej na razie

Witam:)
Kasia speedi jak każdy wózek ma plusy ale też minusy:-pkażdy lubi i potrzebuje czegoś innegi:tak:każdemu można taka reklame zrobić, nawet mojemu xq i bboo:-p:-D
Surv Flo musi sie przełamać:tak:Kuba np dziś też coś przebąkiwał że nie idzie i nie chce,ale sądzę że to skutek wczorajszej wizyty u babci w żłobku popołudniu. Już się zawięłam i nigdy więcej nie ulegnę i nie pójdziemy do babci do pracy, niech ona przyjdzie do nas:-pco do wózka to jasne że czekaj bo może coś fajnego w nowej kolekcji wejść;-):-p:-D:-D:-D
Dorka i Jedo ma wady jak każdy wózek, ale na forum wózkowym jest dość sporo uzytkowniczek i ogólnie są zadwolone:tak:między innymi narzekają na dużą wagę i rozmiary po złożeniu, zjeżdżające dzieci w spacerówce ale wymyśliły jakiś patent z pieluchą i podobno jest ok:-p:-)
Tosika ło rany, to zrobiłaś interes:sorry2:trzeba było pisać że chcesz za niego tysiaka to bym go od razu kupiła:cool2:
młoda śpi, ja dziś odpuszczam długi spacer, jestem zmęczona, idę spać:tak:po południu piknik więc muszę mieć siłę:-p

Dorka nie można tak myśleć - wszystko będzie dobrze

no i tak z wstępnych badań wynika, że u nas ok 4 tydzien zafasolkowania (na moje oko 3 tydz)
beta pod 100
w pitek wizyta u gina
też jestem ciut spanikowana, ale musi byc dobrze

idę sie położyć z wrażenia

reklama
aaaaaa.....Renia....tak scichapęk...zadnego budowania napiecia, tylko łup betą po oczach??:-D:-D no nieźle! Strasznie się cieszę - w końcu jakaś ciąża planowana:-) No i super, ze bedziemy hurtowo chodzić w ciąży i rodzic;-)

aaaa...Kasia, wiesz tabsy tasbsami...ale moze przez parę dni unikaj naszego forum...bo sama widzisz, że się od samego czytania mozna zarazic...:-D

Do góry