reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Survivor no my do lata to napewno się na spacerówkę przesiądziemy i chętnie bym ci głęboki podesłała,problem w tym,ze na tym samym stelażu się spacerówkę montuje:sorry2: Ja to się prędzej czy później na Buzza przeniosę,ale K mi już tym razem nie daruje jak sprzedam Speediego,bo dla niego Buzz to badziewie.Tym sposobem mamy 3 wózki na stanie,bo jeszcze parasolkę ;-) Pogadaj z Kasią,moze tak po koleżeńsku jakąs dobrą zniżkę wynegocjujesz ;-)
Pochwal się coś tam na głowie zmajstrowała.
Kicrym no napewno takie amortyzowane wózki to się lepiej w terenie sprawdzają.Ale moze tam we wsi u Surv są jakies chodniki i drogi ;-):-)
Super wynik Kic:tak:

Jednak prania nie robię:-pnajpierw musze zebrac te co wisi od kilku dni,a niecierpię tego.
Za to pólki w szafie rozplanowalam i pomierzyłam,bo ta szafa jakaś taka uboga,teraz trzeba jechac zamówić.Racuszki usmażyłam,zaraz głowę wyprostuję i zbieram się po młodego.

reklama
hejka ja wyprawilam Misie do przedszkola i musialam sie polozyc bo strasznie mnie bolala glowa zreszta do tej pory mnie muli:-( Dzis chyba nie pojde do pracy wezme urlop nie dam rady praciwac:no:
Madzia ja z mila checia bym poszla na woskowanie a ile placilas?
Survi dobranoc:-D Moja kuzynka rodzila swoje 4 dziecko majac 38 lat dzis mala ma 3 lata(moja chrzesniaczka),a kuzynka sie dobrze ma i wydaje mi sie coraz mlodsza a nie starsza:-D
Kic widac kciuki pomogly:tak:
Renia to macie wesolo z ta kotka:-D
Pabla u nas stawka zywieniowa 4zl i wczoraj tez byl u nas makaron:-D
Tosika to caly dzien chodzisz w okularach?Jak gwiazda ukrywajaca sie przed paparazzi:-D
Dobra ide sie troszku ogarnac i ok 14 po mala:tak:

Tematy wózkowe na tapecie:)) Ja mimo,że jakoś konkretnie na razie nie nie planowałam, to wszytko mam:) głęboki wózek nawet stoi w wózkowni, składał go już od roku i wynoszę do piwnicy.
Kic wy macie bardzo niską tą stawkę żywieniową, niby pod Katowice podlegamy ,ale już nie wiem jak to jest my mamy stawkę 7 zł. Wkurza mnie to , bo w Cz-wie takie bezrobocie,ludzie gówniane pieniądze zarabiają a chyba żywienie w ogóle jest nie dofinansowane. Ja musiałam zapłacić 154 zł, to jednak różnica jest spora.
Surv , mnie też kot budził , myślałam że go zatrzasnę.
Madzia,ja to się jakoś boję tego woskowania ,depilatora używam,zawsze wydawało mi się ,że to woskowanie strasznie boli
Maks mimo,że już co raz lepiej, gorączki już wczoraj nie miał to jednak dostał antybiotyk , lekarz dał na wszelki wypadek bo boi się aby na płuca albo na oskrzela nie zeszło.

no drogo u nas, drogo, ale właśnie w radiu mówili że będzie w końcu bezpłatnie od 07:00 do 13:00 i stawka za godzinę 2,6 zł a nie 3,51 zł. Przynajmniej w wawie.
Ja wózka głębokiego nie mam na zbyciu, bo to pożyczony więc muszę oddać, ale wciąż mamy gondolę, zimę przejeżdżę spacerówką z Boldera, bo ma fajne koła a na wiosenkę mam już maclarena xt, używany, ale w super stanie, za całe 250 zł :-)))))
Kic - Lena śpi w przedszkolu około 1,5 godz, przed 14:00 wstają. Ona mi już nie śpi w dzień w weekandy od stycznia, a odkąd skończył się złobek, czyli cały sierpien, to nie śpi wogóle w dzień. Ale dzięki temu 19:00-20:00 pada jak mucha.
lecę coś przekąsić, upiekłam zebrę wegańską, całkiem smaczna jest, zapraszam!!
a około 15:00 po Lenuśkę.

Ale mieszają z tą ustawą miało niby być 5 godzin, u nas podobno od 8-13 , stawka za godzinę 1,60. W końcu przeszła ta ustawa czy nie? U nas dyrektorka wściekła,bo mówi,że teraz to się będzie chyba tylko liczeniem zajmować .

Dorka ja płaciłam za całe nogi 25 zł,obydwie żeby nie było,bo na zniżkomanii kupiłam voucher,ale normalnie chyba 70 zł kosztuje.Współczuję samopoczucia :-(
Kamu własnie mniej boli niż depilatorem,bo jest o wiele szybciej .Zdrówka dla Maksa! yyy to moze się ten wóżke niedługo przyda ;-)
Pabla u nas jest przedszkole darmowe od 7 do 12,ale za jedzenie trzeba i tak zapłacić.Jednak te 4,50 za dzień to nie dużo.w prywatnym płaciłam 12 zł/dzień za jedzenie. Ja posyłam Maćka na 7,5 godz to też jest taniej za samo przedszkole,a na posiłki się wszystkie łapie,więc ok 100 zł/m-c za samo jedzenie + 160 zł za przedszkole.
Maciek pomimo,ze śpi w dzień to i tak o 20 chodzi spać,tyle tylko,ze wstaje ok 6:sorry2:

u nas bezpłatnie jest od 7 do 12, potem nie pamiętam ale ok. 5 zł za godzinę, jedzenie po 5,60, w sumie wyszło mi za cały miesiąc 274 zł...no ale za żłobek z jedzeniem i to bez obiadow płacilam 950, więc i tak jestem zschwycona zmianą;)

spać nie dalo rady, bo klient d*** przytruł, więc kończę ekspres i lecę po dzielnego przedszkolaka...

Hej, witam przelotem, w sumie to wpadłam zjeść obiad, i za chwilkę po Olkę. Nogi mnie już bolą od tego gonienia :dry:
Dorka pewnie że jak masz się męczyć to lepiej wolne wziąć :tak:
Kamu zdrowia dla Maksa.
Tosika ty to zalatana kobietka jesteś, :-D, a w okularkach na pewno super wyglądasz
Surv to szkoda że pospać się nie dało :-p
Kasia, Kate powodzenia u dentystów :-D
Moja Wiki już z rok nie śpi w dzień, ale pada ok 20, a wczoraj to nawet wcześniej sama poszła położyć się spać. Co do opłat to u nas wyżywienie cały dzień(3posiłki) 4,50zł, a ja zapisałam na 2 i to koszt 3,50zł(śniadanie i obiad) Darmowe godziny u nas są od 8do13. A potem zróżnicowanie do 7 godzin 4 zł za dzień, a do 9 godzin 6zł na dzień. I czesne przy chorobie jest odpisywane, tak jak i żywienie :tak:. No ale my jesteśmy na 5godzin.
Miłego popołudnia, a my za chwilkę spacer po Olkę.

o widzę, że z naszym 1,40 za godzinę mamy Hawaje. Ale przy dwójce czuję po kieszeni
Nie dam rady teraz więcej naisać, bocoś i laptop ześwirował

reklama
oj widzę, ze temat przedszkolnych opłat na tapecie
ja prywatnie więc stawki zupełnie inne

no i jutro nie wiem jak to z Tymim bo kataru nie ma ale maruda straszna i nie wiem czy wysyłać między dzieci
ale w domu to straszna korba, nawet 1,5h na hulajnodze nie są w stanie wymęczyć
ja padam jak przecinek:-D

Madziu podziwiam za odwagę bo ja to podobnie jak Tosika z tym woskiem
Dorka wypoczywaj - praca nie zając
Surv to mam podobnie - kota bym w klatce zamknęła, Tyma w szafie a męża? wysyłam na rajd na Mazury niebawem:-)

oki dobrej nocki
serialik i spać a jutro nauka;-)

Do góry