reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2008

trzymam kciuki za wizyte, oby same dobre wieści lekarz powiedział!

słyszałyscie, że po 35 roku przysługują bezpłatne badania prenatalne, właśnie mój lekarz sugerował zrobienie takich badań, ale USG nie wykazało tendencji zespołu downa więc nie bedę u\icgh robić, tym bardziej, że są w jakiś sposób inwazyjne. Też miałyście takie sugestie?

reklama
ewan te badania nie są inwazyjne pobierają Ci krew i na wyniki czekasz ok. 2 tygodnie, dają ok 90% pewności co do wyniku, to są testy PAPPA, ja też ich nie robiłam ponieważ nie uzależniałam urodzenia dziecka od tego czy jest zdrowe czy nie ,pozatym na szczęście usg które robiłam w grudniubyło ok !! ;-)

Ewan-u nas one sa za darmo dla wszystkich... ja mam je robione,za dwa tygodnie ide na kolejne badanie krwi... inwazyjne sa dopiero jesli te pierwsze wyjda zle...
a dzis bylam u mojej doktor i mam za wysokie cisnienie oraz cukier w moczu... wyslali moj mocz do laboratorium i czekam na wyniki... mam kontrolowac cisnienie i jesli nie spadnie to bede musiala brac leki.... niezbyt radosne wiesci,ale nie najgorsze... moje usg polowkowe bedzie 26 lutego :-) mam nadzieje,ze kruszyna pozwoli zajrzec sobie miedzy nogi ;-):-):-),a po usg pierwsza wizyta z ginem.... i wtedy juzbedzie z gorki :tak::-)

Witam,, ja już po badaniu, wszystko jest ok, maluszek rośnie, jest 3 dni starszy niż wg om.I moja dzidzia machała dziś do mnie :tak::-):-):-):-):-):-):-):-)

Ewa dobrze wiesz ze wszystko bedzie dobrze :-) buziak

Sylcia, wielkie gratulacje! Bardzo sie ciesze, wiesz cos wiecej?

czekamy na wiesci od Renka :tak:

A ja jutro na badanie i usg :tak: boje sie jak nie wiem co :baffled:

Roni dziękuję, w zasadzie nic więcej nie wiem, tyle tylko że dzidzia rośnie, jest zdrowa.Chyba najważniejsze, płci jeszcze nie znam :-D

Ewa-Krystyna na pewno wszystko będzie dobrze

Renek czekamy na wieści !!

Roni przydałby się chłopczyk i o tym marzy mój mąż, a mnie to chyba wszystko jedno, najważniejsze aby zdrowo było :tak::-)
U Ciebie jutro też na pewno wszystko dobrze będzie, i jak tylko wrócisz to daj nam znać:tak:.

reklama
Witam wieczorem :-)
Co do dzisiejszej wizyty w szpitalu i USG to jakas nie jestem bardzo szczesliwa pewnie dlatego, ze po pierwsze godzine tam czekalismy a pozniej sie okozalo, ze nie bedzie konsultacji z lekarzem bo nie ma wolnego terminu wrrr.... Moj maz bardziej sie zdenerwowal niz ja ale wszyscy jestesmy zmeczeni Kuba padl nam na recach i wogole nie tak to sobie wyobrazalam. Ale co do dzieci to mierzyla glowki i jedem ma mniejsza glowke o milimetr od drugiego a wogole sa wieksze niz powinny byc o tydzien, wiec chyba dobrze. Cala reszte mial nam powiedziec lekarz ale z nim dopiero w przyszlym tyg sie spotkamy. No i wlasciwie nic nie wiem poza tym, ze dzieci sie pieknie ruszaly i serduszka im bily pieknie wiec ogolnie chyba wszystko oki.:-)

Do góry