reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Pabla najlepiej przebierac po jedzeniu ale jak sie obawiasz odparzen to trzeba i przed i po.
Moja kuzynka ropiejace oczka przemywala sola fizjologiczna kilka razy dziennie i pomoglo(jej coreczka ma na imie tak jak Twoja:-))

reklama
Pabla tak jak mowi Dorka
plus koperek niby lepiej zebys sama pila
jak bedzie bardzo brzuszek bolal kup infacol albo espumisan, mozna dawac 10 kropelek

Oj Dziewczyny wspolczuje tych uciazliwych pytan. Przeciez same jestescie juz zniecierpliwione a tu jeszcze takie komentarze:no:
madzia trzymam kciuki za wizyte, oby wszystko poszlo po Twojej mysli :-)
ahaa powodzenia u lekarza!!
Pabla pewnie pytaj,nam tez sie zapewne przyda:-)
ale mysle ze zalozenie calkiem osobnego watku bedzie zdecydowanie najlepesze-przynajmniej latwiej bedzie odszukac jakis rad, bo tak na ogolnym narobi sie zbyt duzego balaganu- zbyt wiele poruszanych tematow ;-)

Hej, Wszystkim nierozpakowanym powodzenia na wizytach i dużo zdrówka:-):-)
u mnie pogoda jakaś dziwna:eek: :eek:szaro i duszno, pewnie skroi się na jakiś deszcz lub burzę:sorry2: na razie nie mam ochoty na jakąkolwiek pracę, ale przecież dopiero wstałam, więc muszę się całkowicie obudzić:-p:-p miłego dnia;-)

dziewczyny, może zróbcie osobny wątek z tymi poradami i ew. dolegliwościami. Wszystkie potem będziemy tego szukać :)
no i moze osobno dla mam z dolegliwościami poporodowymi???
Tak tylko rzucam luźną uwagę :-):-)

Jesli chodzi o wypytywanie to ja to mam na porządku dziennym. znajomi dzwonią i pytają jak się czuję, odpowiadam że ok.
.....a moze w szpitalu jesteś???
.....a nie powinnaś już urodzić????
.....a jeszcze nie???......to kiedy???? i to pytanie jest najlepsze:-D:-D:-D:-D odpowiadam że nikt mi nie chce zdradzić kiedy, może to tajemnica:-D:-D ale jak się dowiem to im powiem:happy2::happy2:

ja nagrałam na poczte głosową, że jeszcze jestem w dwupaku i nie wiem kiedy podział nastąpi :-p więc jak nie mam ochoty z kimś po raz kolejny rozmawiać to po prostu już nie odbieram i tyle... no to wtedy molestują telefonami męża :-p i dobrze... niech sam się tłumaczy ;-)

Witajcie,taki wątek z pytaniami faktycznie by się przydał,bo większość z nas które po raz pierwszy zostają mamusiami będzie za pewne miała różne problemy i wątpliwości,więc myślę że bardziej doświadczone mamusie będą mogły nam pomóc.
Dziewczyny jak to jest z waszymi brzuchami bo nie wiem czy ten mój jest twardy bo mały już nie ma miejsca?badam go po bokach i u samego dołu i już jest normalny,a tam gdzie siedzi mały jest bardzo napięty.Zastanawiałam się nawet czy nie dzwonić do mojej lekarki,ale nie chcę jej zawracać głowy.Nie towarzyszą temu żadne bóle.
Do dziewczyn nierozpakowanych,proszę nie blokować kolejki ;-)
A tak na serio to wam współczuję,ja się tak trochę stresuję a co dopiero wy,takie czekanie jest okropne,człowiek nie wie co ze sobą zrobić.
Moja lekarka już mi zapowiedziała że po 20 już mnie zacznie "molestować"także nawet jak by się młodemu nie spieszyło to ona będzie się starała go pośpieszyć.Potem wyjeżdża na wczasy.
Julia przerąbane że właśnie teraz dopadło Cię przeziębienie,potrzeba ci teraz dużo siły a jak na złość jesteś osłabiona.Życzę dużo zdrówka.

reklama
Roni, zdróweczka dla Jasia!

Pabla, ja przewijam własnie po karmieniu, bo bardzo często przez kupsko musiałabym przewijać jeszcze raz. Na oczka i bolący brzuszek nie mam rady, bo to u nas nie wystepuje (tfu, tfu, żeby nie zapeszyć).

Do góry