reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

U mnie to byla raczej taka czerowniutka wydzielina,momentami ciemniejsza.To co gora 24 h mi zostaly:szok::szok::szok:
Andziaa nie denerwuj sie napewno lekarz sie walnal w pomiarach,zobaczysz,ze dzisiaj wyjdzie wszystko ok.Dobrze,ze idziesz do innego lekarza,ale nie ma co sie stresowac!Przeciez jakby bylo cos nie tak to tamten by ci powiedzial.
Roni a ja juz myslalam,ze ty juz po wszystkim,bo caly dzien cie nie bylo.Alez ta twoja mloda uparta;-)
Kate ja tez dzisiaj leniwy dzien strasznie,w sumie nic nie zrobilam,przelezalam w lozku.Wstalam patrze u tu ten czop.A mama mi juz pare tygodnui temu powiedziala,ze jakos dziwnie wygladam na twarzy,ja ez to zauwazylam.
Wzielam sie za robienie obiadu,ale chyba nic nie tkne,z tego wszystkiego,bo na dodatek tu w szpitalu nie robia lewatywy,wiec wole sie nie obzerac.
Nprawde mam nadzieje,ze to sie juz powoli zaczyna,ale nie chce zapeszac.

Ostatnia edycja:
reklama
Madzia na bank się coś zaczyna, zresztą u Ciebie to już najwyższy czas:-) i niech Maciuś wyłazi, skoro Blanka Roni nie chce:-):-):-) ja ostatnio odprawiam modły, żebym zaczęła rodzić w ciągu dnia bo będę mogła się z Wami skonsultować na forum, a w nocy wiadomo wszyscy śpią, więc zawał murowany:szok::-)
Andziaa powodzenia na wizycie;-) z tymi lekarzami to można oszaleć:eek: nie denerwuj się bo na pewno wszystko z Tosieńką jest w porządku:-D lekarz pewnie jakiś zakręcony:dry:

No Madzia, ale Twój synek bedzie punktualny;-):tak::-DMooocno trzymam kciuki, zeby było szybko i sprawnie.
Ja teraz nie zauważyłam w ogóle, żeby mi czop odszedł ;-)

O Roni, jesteś? Powoli przestaje mnie to dziwić, bo widzę, że Tyś się zaparła, żeby udowodnić, że rodzisz wyłącznie po terminie:-p A lekarze co na to, do kiedy zamierzają czekać?
Madzia: kciuki mocno zaciśnięte! Nawet jak to nie kwestia minut, to pewnie godzin:tak:
Andzia, nie martw się na zapas: myślę, że słusznie podejrzewasz, że wymiary Tosi lekarz z palca sobie wyssał, poza tym trzeba pamiętać, że tak naprawdę zależą one od wprawy mierzącego i rozbieżności mogą być spore, a potem po porodzie i tak się okazuje, że dziecko zupełnie inaczej waży i mierzy niż przewidywano;-)

A ja leżę brzuchem do góry i usiłuję sobie wymacać, gdzież ta główka mojego dziecięcia....moim zdaniem nadal w górze, no chyba że to pupa.......wielka po mamusi:-D

Witam
I ja się melduję po całym dniu biegania. ufff:szok: ależ gorąco.
Melduję że na KTG skurczy nie widać. Młoda całe KTG przespała:-D:-D:-D
Młody i przystojny lekarz:-):-):-)zbadał mnie bardzo dokładnie i stwierdził rozwarcie na opuszek palca ale że szyjka jeszcze trochę się musi skrócić więc do soboty to ja napewno nie urodzę. Powiedział że raczej wtorek;środa. Także mam się zgłosić w sobotę jako że to mój termin i znowu badanka mnie czekają, więc będę wiedzieć czy coś się zmienia :) no ale w poniedziałek nie było jeszcze żadnego rozwarcia więc już jakiś postęp jest.
Na ten poczet dzisiaj na aqua ćwiczyłam na maxa a co.. no i małżonka trzeba do obowiązków małżeńskich zagonić niech trochę pomoże kobiecie w upale :-D:-D:-D:-D:-D

Madzia to trzymam kciuki za szybkie skurcze i jeszcze szybszy poród.

Kaja wiecie co z Kają???? Może rodzi???
Julia to chyba też nie?

buziaki;-)

andziaa, zeby bylo smieszniej
mi dzis na usg wyszlo ze Blanka wazy niecale 4 kg hehe, wiec sporo sie odchudzila ;-)
a to dlatego ze glowa wsadzona w kanal i nie dalo sie dobrze zmierzyc

Surv, mi sie kurcze nie spieszy z tchorzostwa
a lekarz kazal przyjechac we wtorek na KONTROLE
wiec raczej narazie nie zamierzaja nic robic hehe lozysko gitowe, mloda dobrze sie czuje wiec uznali ze moge do usranej smierci tak latac

Milkaa Gratuluje!!!!
Madzia trzymam kciuki na szybki i bezbolesny poród :-)

a ja sobie zjarałam nogi- niby nie wygladaja na bardzo opalone, ale pieką niesamowicie- oczywiście tylko z przodu:-(

Dzieki dziewczyny,ze trzymacie kciuki,ale cos czuje,ze to tak szybko nie pojdzie:no:Nic mnie jakos narazie dziwnie nie boli,tylko czasami takie uklucia w szyjce.Ide na spacer,moze cos zdzialam.

andziaa dobrze, ze sobie te lekarskie pomiary mądrze tłumaczysz bo serio z tymi medykami to idzie zwariować
popatrz na Blaneczkę Roni raptem chudsza o 700g
ja właśnie dostałam od męża zakaz rodzenia przez weekend:-) bo powiedział, że jak urodzę bez niego to sie obrazi
bidul chyba od tego gorąca daty mu sie pomieszały bo my mamy termin za równo 3 tygodnie:-)

reklama
hej
a czemu u nas sie nic nie dzieje, rzadna nie rodzi :-)
a co u mnie nowego??
a co u nas? dzisiaj 1 raz bylismy na dworze, pojechalismy pokazac mala prababci; troche po urzedach- papierow do wypelnianai wbrud :cool: wiem juz ze 2 stycznia wracam do pracy :sorry2::dry: zycie...
i jak polozylam mala to poszlam na 2 godz do piachu z synem, nie wiem kto sie bardziej cieszyl :biggrin2: czulam sie jak wypuszczona z klatki hihi

teraz mam nadzieje na spokojny wieczor z mezem ;-)
buziaczki

Do góry